Sida 1 av 2

Hockeyhjälmar från CCM och Bauer

Köp hockeyhjälmar online eller kom in till någon av våra butiker. Hjälmen sägs vara det viktigaste skyddet på isen och att hitta en kvalitativ hjälm är a och o för säkerheten men även för tryggheten för din hockey. På Intersport har vi hjälmar i olika storlekar, färger och med olika funktioner. Vi har hockeyhjälmar från marknadens populäraste och bästa hockeymärken, till exempel CCM Hockey och Bauer Hockey.

Allt från dyra till billiga hockeyhjälmar

För en billig hockeyhjälm börjar på priser runt 400-500 kronor, därefter finns det hjälmar i de flesta prisklasser upp mot 4000 kronor. Vad som skiljer en dyr från en billig hjälm är både dess förmåga att skydda men även passform, materialval, funktioner och design. Utgå från vilken nivå du eller ditt barn eller ungdom spelar på och köp hjälm efter det, men kom ihåg att det är det viktigaste skyddet som ger stor effekt vid fall och olycka.

Passform och storlek på hockeyhjälmen

Att välja rätt storlek och hitta en bra passform är väldigt viktigt för såväl trygghet som spelpotential på isen. Hjälmen ska inte klämma åt, skava eller göra ont, den ska heller inte glappa, kasa ner eller röra sig på huvudet när spelaren åker. I butik kan ni få hjälp att hitta rätt hjälm samt att ställa in den på rätt sätt. Är hockeyhjälm köpt online kan den tas med till butik för att säkerställa att den är rätt för personen som ska använda den samt justera den på rätt sätt.

Dags att byta hjälm

En hjälm håller mellan tre och fyra år beroende på hur mycket den används och hur varsamt den förvaras och transporteras utanför isen. Börjar hjälmens yta förlora sin glans eller om den börjar bli allt för repig, då är det tid att införskaffa en ny hockeyhjälm.

Hockeyhjälmar online och i butik

Kom in till någon av våra butiker eller köp hockeyhjälmen och annan hockeyutrustning online på intersport.se. Online har vi fri frakt och fria returer via butik men erbjuder även hemleverans och via posten. Du kan även reservera en vara online och hämta och betala den i butik kort efter med vår tjänst boka & hämta.