Sida 1 av 4

Cykel till dam

Köp din damcykel online på intersport.se eller i någon av våra butiker runt om i landet. På Intersport hittar du damcyklar från Monark, Crescent, Aspenäs, Scott och Merida bland annat. Här finns cyklar i olika modeller så som elcyklar till damer, hybridcyklar och mountainbike för damer. Samt olika färger, ramstorlekar och med olika tillbehör.

Allt från dyra till billiga cyklar

Att köpa en cykel till dam kan för många ses som en stor investering även om det finns många modeller och varianter, från dyra avancerade tävlingscyklar till billiga cyklar i enklare modeller. Att tänka på när du letar efter rätt modell för dig är att inte endast utgå från priset. Ska cykeln användas mycket och hålla länge är det ofta en god investering att välja en modell med bra kvalitet som då också kanske kostar något mer. Letar du efter en damcykel med rabatt är det bra att kolla in vår cykelrea. Efter varje säsong har vi nämligen cykelrea på damcyklar i olika modeller vilket är perfekt för dig som letar efter en billig damcykel eller en mer avancerad modell med rabatt.

Skillnad på herr- & damcyklar

Det som skiljer damcyklar från herrcyklar är att damcykeln är anpassade efter damers överkropp och räckvidd. Generellt är damers armar och överkroppar kortare och benen är längre om man jämför med mäns, ofta önskar också kvinnor en mer upprätt hållning när de cyklar. Damcyklar är därför ofta mindre, har kortare avstånd mellan sadel och styre samt öppen ram. När du ska köpa damcykel online behöver du veta vilken typ av cykel du är i behov av utifrån dina krav och användningsområden samt vilken ramstorlek du behöver. Du kan läsa mer om olika cyklar på intersport.se och se ramstorlek utifrån dina mått i storleksguiderna från respektive varumärke. När du köper en cykel online på intersport.se kommer den färdigmonterad hemskickad till dig och du behöver endast ställa in styret och montera pedalerna och andra eventuella tillbehör som cykelkorg etc. Skulle du behöva hjälp med din cykel eller om något krånglar längre fram har Intersport cykelbutiker runt om i hela landet. Där finns erfarenheten och kunskapen om de flesta cyklar till vuxen samt barncyklar och du får all hjälp du kan tänka dig. Vi gör allt vi kan för att skapa så mycket möjligheter till rörelse som vi bara kan, ett liv i rörelse får dig att må bra både på lång och kort sikt. genom att köpa en kvalitativ cykel som håller länge har du fler möjligheter till rörelse och skapar förutsättningar för en mer aktiv livsstil.