Fars dag present – här är bästa tipsen
Livsstilsguider

Fars dag present – här är bästa tipsen

Visa extra uppskattningen med en present till pappa. Men vad ska man köpa?

12 oktober 2023

Present till pappa på fars dag

Kanske visar man den extra uppskattningen med en god middag, massage av varierande kvalitet från barnen, en stunds egentid eller en dag tillsammans med familjen. Ibland kan det också vara kul att ge en present på fars dag. Något han önskat sig, något han behöver eller en överraskning han inte trodde han skulle få. Det kan vara något litet, något gratis, en billig present, något större, eller något helt annat.  

Presenttips från Intersport

Att köpa presenter till män är för det mesta inte helt enkelt. Därför har vi här bunkrat upp med ett gäng riktigt bra presenttips där det med största säkerhet finns något som passar alla pappor. 

Kläder till herr

Vissa män och pappor har stenkoll på sin stil och vet exakt vilka kläder som ska köpas och vad som ska matchas med vad. Andra män och pappor har sämre koll och vissa skulle man kunna säga har ingen koll över huvud taget. Oavsett vilken man och pappa du ska köpa en fars dag present till är herrkläder ofta ett säkert kort.

Jacka, skor eller keps

På Intersport landar vi ofta i kläder som möjliggör en aktiv vardag och inte ska begränsa möjligheten till rörelse och träning när lusten faller in. Köp en snygg jacka, ett par sköna skor eller en praktisk keps beroende på hur mycket pengar du vill lägga på presenten. 

Träning, löpning och sport

Har du en pappa som gillar träninglöpning eller att utöva sporter mer generellt är Intersport perfekta destinationen för fars dag-presenten. På Intersport har vi det mesta du kan tänka dig i ämnet och är experter på det vi gör. Här har vi både egna varumärken som Pro touch och Energetics samt marknadens mest kända märken som adidas, Nike, Under armour och Craft.

Löpartight, löparskor eller träningströja

En bra present till pappa är ett par löpartights, träningströja, löparskor eller ett par hantlar. Det är bara din fantasi och pappas intressen som sätter stopp för vad som blir årets present. Kanske är han inte en aktiv person, kanske behöver han bli det eller så har han själv satt upp mål om mer träning. Ge honom ett bra startskott och en extra skjuts på vägen till att kicka igång.

Skogsmullen ska ha sitt

Kanske drömmer pappa om en campingsemester, en vandring tillsammans eller bara ett par timmar med korvgrillning i skogen. För att komplettera upplevelsen och samtidigt ge honom något han kommer ha användning för när ni ger er iväg har vi ett brett sortiment inom outdoor

Friluftsbyxor, fleece eller vandringskängor

Ett par riktigt bra friliftsbyxor, kläder för lager på lager principen eller ett par sköna och kvalitativa vandringskängor. Att komma ut mer i naturen är ett perfekt uppbrott för inledande del om ekorrehjul och vardagsstress. Koppla av, stressa ner och bara njut en stund. Antingen tillsammans hela familjen eller bara att få komma ut en stund helt själv, det är pappa värd.  

Bra att ha saker går alltid hem

Så kallade ”bra-att-ha-saker” har alltid en given plats på listan med presenttips. Oftast ingen super-överraskning för den som öppnar paketet men heller aldrig en besvikelse. Dessa presenttips, precis som de flesta andra, kan givetvis användas även på födelsedagen eller som julklappstips till honom.

Kalsonger, kompressionsstrumpor eller mössa

Här kan du gå loss på allt från kalsonger, strumpor och väskor till övriga accessoarer som handskarmössor och vantar. Det är bara några av förslagen på en lista som kan göras betydligt längre än presentförslagen till pappa här. Komplettera någon av dessa enklare paket med en teckning eller en hemlagad middag och dagen är underbar.  

Roliga presenter i hårt format

Till den som är tokig i prylar och ständigt är på jakt efter nya coola saker och roliga prylar är det kul att köpa presenter. Det finns en uppsjö av prylar som fyller mer eller mindre funktion. På Intersport föredrar vi dem i den senare kategori, prylarna som faktiskt fyller en funktion.

Pulsklocka, skidhjälm eller foam roller

Ju svårare presenten är att slå in, desto roligare pryl är det ofta i. Att slå in en träningsmaskin, pilatesboll, kettle bell eller paddelrack har sina olika utmaningar, men uppskatningen är ofta värt mödan. Här finns roliga prylar i en mägd olika prisklasser, allt från billiga saker till dyrare och mer avancerade köp. 

Presentkort – perfekt när man inte vet vad man ska köpa

Sen finns det ju även de pappor som är helt omöjliga att köpa present till. De som svarar att de inte vill ha någonting och att de redan har allt fastän man vet hur glada de blir när de får ett paket tillsammans med en frukost på sängen. Till dem har vi presentkortet, den perfekta presenten för den man inte vet vad man ska köpa till. Då kan de välja fritt i hela vårt sortiment och risken för besvikelse minskar markant när de får plocka ut sin egen fars dag present. 

Pappa är värd att bli firad!

Borsta tänder, göra frukostmackor och skjutsa barn till skolan – och då har dagen knappt börjat. Därefter är det jobb, hämtning, läxläsning, matlagning, städning och gärna en middag med familjen. Hinna se serien all pratar om, inte glömma tandtråden och gärna sova en blund innan nästa dag börjar igen. Det är inte för intet ord som vardagsstress börjat användas alt mer frekvent och termer som att ”få ihop vardagspusslet” blivit vedertaget.

Att stanna upp, reflektera en aning och återhämta sig från ekorrehjuet är väl värt. När det då är fars dag är pappa värd det lilla extra. När det är farsdag, då ska det firas!

Fars dag presenter 

Är barnen små kanske det är du som mamma eller partner som får köpa present till pojkvän, sambo eller man. Då har även du chansen att visa extra kärlek till barnens pappa. Kanske är det, utöver en fin present till honom, en god idé att ta lite tid på tu man hand och även om det heter fars dag tillbringa dagen utan barnen. Gå ut och äta på restaurang, en hotellövernattning eller bara ha huset för er själva ett par timmar.

Andra 'Livsstilsguider' inlägg