Barnens bästa sätt att transportera sig
Livsstilsguider

Barnens bästa sätt att transportera sig

Snabba sätt att pendla med barnen som dessutom gör vardagen lite roligare och mer fartfylld.

Barnens favortitgrejer 

Saker som effektiviserar vardagen är ofta mer än välkommet. Med kul utrustning som barnen gillar är det ofta lättare att komma iväg på morgonen och dessutom snabbare och mer effektivt att transportera sig till bussen eller hela vägen till skolan. Här är grejerna som barnen helst tar när de ska transportera sig! Och när de inte används för pendling är det dessutom perfekt att leka med när de kommer hem - hurra för mer rörelse i vardagen och mer tid utomhus.

Full fart på inlines

Tuffa trix och full fart, att inlinesen är många barns absoluta favorit förvånar inte. Glöm inte ta med skorna så de kan leka som vanligt på rasten. Inlines är inte bara kul utan ger dessutom bättre balans, styrka och motorik. 

Sparkcykeln går hem hos alla

Kickbiken är favoriten oavsett ålder och kan ofta kan justeras och finns i olika modeller anpassade för olika nivå, allt från fyra hjul för extra stabilitet till inkopplad motor för längre sträckor i högre hastighet. Sparkcykel som det också kallas är också ett riktigt smart och smidigt transportmedel som enkelt kan packas in i bilen eller lätt bäras av en vuxen om barnen inte orkar mer. 

Snabbt och skoj på skateboard

Inte bara till skolan dessutom i ramper, på gatan, skolgården eller garageinfarten, i full fart eller för att öva in nya trix och hopp. I början är det lite svårt och ovant med balans och motorik, men övning ger även här färdigt och utvecklingen går snabbt när kidsen väl börjat. Behöver barnen lite extra skjuts under transporten kan de hålla i pakethållaren på cykeln eller i ett lillasyskons barnvagn. 

Cykeln är en trogen klassiker

Man ska aldrig underskatta en klassiker! Cykeln står år efter år med på barnens lista blad favoriter och användes av alla och i princip året om. Förutom till skolan även till och från träningen, i skogen eller i parker. Att det finns oändligt med fördelar för barn (och vuxna!) att cykla mer är bara en bonus.

Hjälm och skydd är a och o

Glöm inte säkerheten och kolla upp vilka skydd som behövs! En bra hjälm är avgörande och kan vara en livsavgörande faktor om olyckan skulle vara framme. När barnen är trygga vågar de mer, utvecklas mer, kan åka snabbare och ha roligare. 

Andra 'Livsstilsguider' inlägg