Test: Vårens löparskor 2020
Löparguider

Test: Vårens löparskor 2020

Vi har testat vårens nya löparskor för att du enklare ska hitta rätt.

2 april 2020

Intersport testar vårens nya löparskor

Det är dags! Tiden är inne! Äntligen är det dags för vårens första löprundor och visst är det något alldeles speciellt, de där första löprundorna när man verkligen känner att våren är på väg. För att ge en extra boost i vårlöpningen har vi här testat vårens nya löparskor. Beställ online eller kom in och gör en löpanalys i någon av våra butiker. 

Asics Cumulus 21

Version 21 av klassikern Cumulus från japanska Asics är neutralt uppbyggd, har bred sulbas och en yttersula som ger total markkontakt vilket ger en jämnare löpning för distanslöpning av varierad längd. FlyteFoam-teknologin och gelkuddarna i mellansulan ger bästa svikt i steget och den stickade ovandelen ger en sömlös och skön passform som formar sig fint runt foten.

Design: Utseendet kombineras av funktionell löparssko OCH snygg sneaker i ovandelen.
Häl till tå dropp: 10 mm
Vikt: 223 gram (Dam stl. 38 resp. 269 gram (Herr 42,5).
Stabilitet: Neutral
Ordinarie pris: 1499:-

Nike React Infinity

Nya spännande Infinity React har en helt ny geometri på formen av mellansulan som ger en stabil plattform. React foamen i sulan gör skon mjuk och dämpande samtidigt som den lagrar energi för att frigöras i varje steg. Den gummerade yttersulan bidrar till ett bra grepp mot underlaget och en god hållbarhet. Flyknit i ovandelen ger foten stöd, flexibilitet och ventilation.

Design: Nytt och spännande utseende med en sula som ger vibbar av mjukar kuddar.
Häl till tå dropp: 10 mm
Vikt: 227 gram (Dam stl. 38) resp. 272 gram (Herr stl. 42,5).
Stabilitet: Neutral grundstabil
Ordinarie pris: 1699:-

Saucony Guide

Saucony Guide är en stabil och trygg sko för löpare som vill ha en lätt träningssko alla typer av löppass. PWRRUN foam i mellansulan och en spänstig toppbädd närmast innersulan I PWRRUN+ ger tillsammans bra dämpning och respons. Det nya pronationsstödet i TPU ger en mjukare övergång från fotisättning till belastning och frånskjut.

Design: Sportig sko med klassiskt löpskoutseende och ren design.
Häl till tå dropp: 8 mm
Vikt: 264 gram (Dam stl. 38) resp. 301 gram (Herr stl. 42,5).
Stabilitet: Stabil
Ordinarie pris: 1599:-

Brooks Ghost

Populära Ghost från Brooks håller ställningarna som en av de mest omtyckta neutrala löpskomodellerna på marknaden. Brooks Bio Mogo DNA sula ger skön dämpning och skon passar bra för alla typer av löppass. Den nydesignade Flat Knit ovandelen med 3D Fit Print förtärkningar ger förutom en ny cool look en bra passform och minimerar risk för skav.

Design: Stilrent och sportigt utseende som andas löpning.
Häl till tå dropp: 12 mm
Vikt: 238 gram (Dam stl. 38) resp. 284 gram (Herr stl. 42,5).
Stabilitet: Neutral
Ordinarie pris: 1599:-

Hoka One one Clifton 4

Clifton 6 har det mesta de flesta löpare önskar sig; låg vikt, mjukt skön stötdämpning och en sko som fungerar till många olika typer av löppass. Hoka One One har gjort sig kända som Ultralöparnas favoritmärke men Clifton är modellen som har tagit Hoka vidare till att även passa motionären som springer något enstaka pass i veckan. 

Design: Den rejält kraftiga mellansulan ger ett utseende av skön komfort.
Häl till tå dropp: 5 mm
Vikt: 209 gram (Dam stl. 38 2/3) resp. 255 gram (Herr stl. 42 2/3). 
Stabilitet: Neutral
Ordinarie pris: 1799:-

adidas UltraBoost

UltraBoost 20 ger fantastisk dämpning och energiåtergivning i ditt löpsteg. Skön komfort kombineras med en åtsmitande, lätt, elastisk ovandel tillverkad av återvunnet plastavfall insamlat från avlägsna öar, stränder och kustlinjer. Skon passar för alla löpare med ett neutralt löpsteg och fungerar lika bra till längre distans som snabba tempopass. 

Design: Klassisk löparsko med moderna inslag. Finns i fler färger både till dam och herr.
Häl till tå dropp: 10 mm
Vikt: 266 gram (Dam stl. 38 2/3) resp. 314 gram (Herr 42 2/3).
Stabilitet: Neutral
Ordinarie pris: 1799:-

New Balance 1080

New Balance modell 1080 har utvecklats genom mängder av data på löpares belastning och behov. Genom att leverera en oväntad kombination av mjukhet och energiåtergiving med den nya raffinerade Fresh Foam X-sulan hedras varje löpsteg. New Balance precisionsdrivna besatthet för att lära av data på löpare har lett till en helt ny design på den stickade ovandelen som anpassar sig efter fotens form.

Design: Fräck och ny design med djärva färger kombineras med mjuka former.
Häl till tå dropp: 8 mm
Vikt: 238 gram (Dam stl. 39) resp. 280 gram (Herr stl. 43).
Stabilitet: Neutral
Ordinarie pris: 1899:-

Asics Nimbus 22

Nimbus är en ikonisk modell bland löparskor och ger en lyxig och ombonad känsla. Skon har FlyteFoam Propel i mellansulan som skapar energi och framåtdriv medan gelkuddar under häl och framfot ger avlastning under långa pass på hårda vägar.

Design: Lyxigt läcker och elegant stilren med mjuka former och diskret design.
Häl till tå dropp: 13 mm (Dam) resp. 10 mm (Herr)
Vikt: 264 gram (Dam stl. 38) resp. 311 gram (Herr stl. 42,5).
Stabilitet: Neutral
Ordinarie pris: 1899:-

Nike Zoom Fly 3

Zoom Fly 3 är en lättviktssko inspirerad av rekordskon Vaporfly Next% och har en responsiv utformning som omvandlar trycket i varje steg till energi. Mellansulan har en carbonplatta som driver dig framåt i varje steg och en mjuk foam i mellansulan med Nike React materialet ger mer spänst.

Design: En sko som speglar löpskornas utveckling och har ett tufft uttryck. Finns i fler färger både till dam och herr.
Häl till tå dropp: 8 mm
Vikt: 204 gram (Dam stl. 38) resp 252 gram (Herr 42,5).
Stabilitet: Neutral
Ordinarie pris: 1699:-

Asics GT2000

ASICS GT-2000 8 är den nyaste versionen i Asics GT serie som kom redan på slutet av 1980-talet. Stabil, väldämpad och en passform som tilltalar många fötter. FlyteFoam under häldelen samt FlyteFoam Propel under framfoten tillsammans med gelkuddar ger en skön och spänstig stötdämpning. Pronationskilen under mellanfoten hjälper till när fotvalvet tröttnar.

Design: Luftigt ovandel i mesh kombineras med stabil sula som ger en sportig känsla.
Häl till tå dropp: 10 mm
Vikt: 233 gram (Dam stl. 38) resp. 282 gram (Herr stl. 42,5).
Stabilitet: Stabil
Ordinarie pris: 1499:-

Löparskor med ”Testa på riktigt”-garanti

När du gör en löpanalys i någon av våra butiker får du ett garantibevis med dig, då kan du testa löparskorna var du vill i 30 dagar och byta dem om du inte är nöjd. Har du köpt skorna online kan du komma in till någon av våra butiker och låta en säljare säkerställa att de är rätt för dig och få med dig ett garantibevis hem. Därefter är det bara att börja springa!

Andra 'Löparguider' inlägg