Säsongens nya löparskor 2023
Löparguider

Säsongens nya löparskor 2023

Vi går igenom löparskor för att du enklare ska hitta rätt.

3 mars 2023

Nya löparskor SS23

För att ge en extra boost i löpningen är ett par nya löparskor kul. Men vilka ska du välja? Vilka passar bäst för dig, dina löprundor, behov och ditt löpsteg? Här går vi igenom säsongens nya löparskor för att du ska kunna jämföra olika modeller och hitta rätt sko för dig. Beställ online eller kom in och gör en löpanalys i någon av våra butiker. 

Hoka One One Clifton 9

Hoka One One

Populära Clifton från Hoka One One är tillbaka i sin 9:e upplaga. Precis som sin föregångare är Clifton 9 ett par löparskor som passar bäst för fast underlag såsom asfalt, grus och löpband. Ovandelen är framtagen i stickad mesh som ger utmärkt ventilation och följsamt stöd för fötterna. Den anatomiskt formade hälkappan ger förbättrad komfort och låser fast foten för ett bekvämt löpsteg.

Den uppdaterade mellansulan har blivit tjockare än tidigare modeller och har förbättrat EVA-skum med bättre hållbarhet och stötdämpning. Plösen har en stödlinjeformad konstruktion som ger effektivt skydd mot smuts och grus, samt håller foten på plats. Yttersulan har ny, stabilare geometri och slitstarkt gummi som ger utmärkt markgrepp.

 • Följsam ovandel med god andningsförmåga
 • Anatomisk hälkappa för stabilitet
 • Lättviktigt, dämpande konstruktion
 • Yttersula med stabil geometri

Häl till tå dropp: 5-6 mm
Vikt: 232 gram (Dam) resp. 256 gram (Herr). 
Stabilitet: Medium
Artikel nr153830408 (Dam), 153830302 (Herr).
Ordinarie pris: 1899:-

asics Nimbus 25

Asics Nimbus 25

Gel-Nimbus 25 är den nya upplagan av Asics populära löparskor. Dessa skor har fått en noga omarbetad design med nya material för att ge dig en mjukare och smidigare löparupplevelse. Den stickade ovandelen är speciellt utformad för att omsluta sig runt foten och ge optimal ventilation. Hälkappan har uppdaterats med förbättrad flexibilitet och rikligt med vaddering för bekvämare och säkrare passform.

Mellansulan är tjockare än tidigare modeller och är försedd med energiåtergivande FF BLAST™ ECO PLUS-teknik som ger mjukare landningar och mer respons vid frånskjut. För extra dämpning under hälen så har Asics vidareutvecklat sin populära GEL-teknik till nya PureGEL. Detta ger en mjukare kudde under hälen och lättare dämpning vid landning. OrthoLite™ X-55-innersulan ger ett mjukare insteg och utmärkt andningsförmåga för behaglig fukthantering.

Yttersulan är framtagen med beständigt AHAR™-gummi för ökad hållbarhet. Dess design är utformad för att ge full markkontakt och en stabilare löpning. Strategiskt utplacerat gummi ger optimalt grepp och optimal tålighet mot slitage.

 • Omslutande och ventilerande ovandel
 • Mjukare landning och responsivt frånskjut
 • Tjockare mellansula med Rocker-design
 • AHAR-yttersula för ökad hållbarhet

Häl till tå dropp: 7-8 mm (Dam) resp. 7-8 mm (Herr).
Vikt: 255 gram (Dam) resp. 290 gram (Herr).
Stabilitet: Medium
Artikelnr154541702 (Dam), 154540802 (Herr).
Ordinarie pris: 2099:-

Puma Deviate Nitro 2Puma Deviate

En ny uppdaterad version av Pumas populära träningssko. Det här är en mängdträningssko att springa många mil i. Uppdateringarna gör den ännu bättre. Hälkappan har fått en rejäl justering och sitter nu tajtare och har fått en skön stoppning och ett nytt innerfoder. Mellansulan har också fått lite uppdatering, Närmast foten ligger nu ett topplager av spänstigt Pebaxfoam som Puma kallar Nitro Elite och hämtas från Pumas tävlingsskor. Under det sitter ett rejält lager av Nitro Foam för mjuk och skön dämpning. Rocker-geometrin har uppdaterats och är nu än mer aggressiv för att du ska få ännu bättre löpekonomi. Även kolfiberplatten har fått en annan utformning för att ge bättre effekt. Yttersulan har fått nytt mönster för att ge bra grepp. Som tidigare är den gjord i Pumas bra greppande gummi Puma Grip.

 • Omslutande passform
 • Nitro Elite dämpning
 • Yttersula i Puma Grip ger perfekt grepp
 • Assymetrisk kolfiberplatta

Häl till tå dropp: 7-8 mm
Vikt: 218 gram (Dam) resp. 257 gram (Herr).
Stabilitet: Neutral
Artikelnr154132402 (Dam), 154132301 (Herr).
Ordinarie pris: 1999:-

Brooks Ghost 15

Brooks Ghost 15

Ghost 15 från Brooks är ett par neutrala löparskor för daglig träning. Mellansulan har uppdaterats med DNA LOFT v2 för att ge en mjuk och energiåtergivande stötdämpning. Ovandelen är framtagen i Engieneered Mesh som följsamt formar sig efter fötterna och som har förstärkts med en 3D Fit Print kring häl och mellanfotsparti för att säkerställa en behaglig och stabil passform. Längs utsidan finns en inbyggd Crash-Pad som ger en mjuk känsla från isättning till avveckling av steget. Yttersulan består av flexibelt gummi som ger en responsiv känsla och bra markgrepp.

 • Energiåtergivande stötdämpning
 • Behaglig och stabil passform
 • Segmenterad Crash-Pad
 • Responsiv gummiyttersula

Häl till tå dropp: 11 mm
Vikt: 257 gram (Dam) resp. 283 gram (Herr).
Stabilitet: Medium
Artikelnr153826403 (Dam), 153824403 (Herr).
Ordinarie pris: 1699:-

Saucony Guide 16

Saucony Guide 16

Löparskorna Guide 16 från Saucony är den självklara favoriten för löpare som är ute efter en stabil och lättviktig sko. Ovandelen har uppdaterat för att ge en förbättrad, omslutande passform och är framtagen i sömlös mesh för optimal ventilation. Den har även tåligt 3D-struktur runt mellanfoten för bättre stabilisering under löprundan.

Mellansulan är försedd med en uppgraderad version av PWRRUN i kombination med en mjuk, lyxig innersula för att ge dig den bästa stötdämpningen på marknaden. Sulans design ger även en mer framåtdrivande kraft och position för en lättare och snabbare löpning. Dess rundade, SPEEDROLL-inspirerade konstruktion leder till en minskad rotationskraft i varje steg, vilket minimerar pronationspåverkan för fotleden och ger en skonsammare förutsättning för löparen.

Skornas slitstarka yttersula är framtagen i XT900-gummi för en lättare vikt, maximal stabilitet och fantastiskt markgrepp på platta underlag.

 • Ovandel med stabiliserande 3D-struktur
 • Anatomiskt fotformad mellansula
 • Minskad rotationskraft från isättning till frånskjut
 • Lättviktig, stabiliserande XT900-yttersula

Häl till tå dropp: 7-8 mm
Vikt: 221 gram (Dam) resp. 269 gram (Herr).
Stabilitet: Stabil
Artikelnr153806401 (Dam), 153808801 (Herr).
Ordinarie pris: 1699:-

asics GT-2000 11

asics gt 200 11

Asics GT-2000 11 är ett par mångsidiga löparskor som ger dig en energifylld löpupplevelse. Ovandelen är framtagen i stickad JACQUARD-mesh som ger en stabil, omslutande känsla samtidigt som den ger optimal ventilation åt fötterna. OrthoLite™ X-30-innersulan ger maximal dämpning och har dessutom utmärkt fukthantering som för bort fukt och påskyndar avdunstningen för yttligare komfort.

Mellansulan med FF BLAST™-teknik ger ett energifyllt frånskjut medan Rearfoot GEL™-dämpningen ger en mjukare landning och övergång. LITETRUSS™-teknik ger medialt stöd för mellanfoten för följsam stabilitet. Den slitstarka yttersulan är framtagen i ASICS LITE-gummi som ger bra grepp på både våta och torra underlag, samt bättre markkontakt för effektivare löpning.

 • Ventilerande ovandel i stickad mesh
 • Maximal FF BLAST-stötdämpning
 • AHARPLUS-hälplugg för extra hållbarhet
 • Tåligt gummiyttersula med optimalt markgrepp

Häl till tå dropp: 7-8 mm
Vikt: 248 gram (Dam) resp. 275 gram (Herr). 
Stabilitet: Stabil
Artikelnr154541501 (Dam), 154540601 (Herr).
Ordinarie pris: 1699:-

Löparskor med ”Testa på riktigt”-garanti

När du gör en löpanalys i någon av våra butiker får du ett garantibevis med dig, då kan du testa löparskorna var du vill i 30 dagar och byta dem om du inte är nöjd. Har du köpt skorna online kan du komma in till någon av våra butiker och låta en säljare säkerställa att de är rätt för dig och få med dig ett garantibevis hem. Därefter är det bara att börja springa! Har du inte möjlighet att göra en löpanalys men ändå vill ha hjälp att hitta rätt, spana in vår Skoväljare online.

Andra 'Löparguider' inlägg