Test: Nya löparskor SS21
Löparguider

Test: Nya löparskor SS21

Vi har testat säsongens löparskor för att du enklare ska hitta rätt.

10 maj 2021

Intersport testar nya löparskor

För att ge en extra boost i löpningen är ett par nya löparskor kul. Men vilka ska du välja? Vilka passar bäst för dig, dina löprundor, behov och ditt löpsteg? Här har vi här testat säsongens nya löparskor för att du ska kunna jämföra olika modeller och hitta rätt sko för dig. Beställ online eller kom in och gör en löpanalys i någon av våra butiker. 

Saucony Guide 14

Saucony Guide är en stabil och trygg sko för löpare som vill ha en lätt träningssko alla typer av löppass. PWRRUN foam i mellansulan och en spänstig toppbädd närmast innersulan I PWRRUN+ ger tillsammans bra dämpning och respons. Det nya pronationsstödet i TPU ger en mjukare övergång från fotisättning till belastning och frånskjut.

Häl till tå dropp: 7-8 mm
Vikt: 266 gram (Dam) resp. 302 gram (Herr).
Stabilitet: Stabil
Ordinarie pris: 1599:-

adidas UltraBoost 21

UltraBoost 21 ger fantastisk dämpning och energiåtergivning i ditt löpsteg. Skön komfort kombineras med en åtsmitande, lätt, elastisk ovandel tillverkad av återvunnet plastavfall insamlat från avlägsna öar, stränder och kustlinjer. Skon passar för alla löpare med ett neutralt löpsteg och fungerar lika bra till längre distans som snabba tempopass. 

Häl till tå dropp: 9-10 mm
Vikt: 318 gram (Dam) resp. 318 gram (Herr).
Stabilitet: Neutral
Ordinarie pris: 1949:-

Hoka One One Clifton 7

Clifton 7 har det mesta de flesta löpare önskar sig; låg vikt, mjukt skön stötdämpning och en sko som fungerar till många olika typer av löppass. Hoka One One har gjort sig kända som Ultralöparnas favoritmärke men Clifton är modellen som har tagit Hoka vidare till att även passa motionären. 

Häl till tå dropp: 5-6 mm
Vikt: 201 gram (Dam) resp. 247 gram (Herr). 
Stabilitet: Neutral
Ordinarie pris: 1799:-

New Balance 1080 V11

New Balance modell 1080 har utvecklats genom mängder av data på löpares belastning och behov. Genom att leverera en oväntad kombination av mjukhet och energiåtergiving med den nya raffinerade Fresh Foam X-sulan hedras varje löpsteg. New Balance precisionsdrivna besatthet för att lära av data på löpare har lett till en helt ny design på den stickade ovandelen som anpassar sig efter fotens form.

Häl till tå dropp: 7-8 mm
Vikt: 223 gram (Dam) resp. 266 gram (Herr).
Stabilitet: Neutral
Ordinarie pris: 1899:-

Nike React Infinity

En neutral löparsko med stark och hållbar ovandel som håller foten på plats. De synligt höga partierna av skummaterial ger dig en väldämpad löpupplevelse med mjuk energiåtergivning och flexibilitet.

Häl till tå dropp: 7-8 mm (Dam) 9-10 mm (Herr).
Vikt: 234 gram (Dam) resp. 302 gram (Herr).
Stabilitet: Neutral 
Ordinarie pris: 1799:-

Brooks Glycerin 19

Brooks mjukaste dämpning med mellansula i DNA LOFT som anpassar sig efter ditt löpsteg, din vikt och hastighet och bidrar till en mer följsam övergång mellan hälen och tån. Genom skons 3D-printade ovandel får du en följsam, tight passform med behaglig komfort. 

Häl till tå dropp: 9-10 mm
Vikt: 244 gram (Dam) resp. 287 gram (Herr).
Stabilitet: Neutral
Ordinarie pris: 1799:-

Nike Air Zoom Structure 23

Stabil löparsko med förbättrad ventilation tack vare skons perforeringar i ovandelen. Bra passform och skön komfort genom den vävda hälkappan och responsiva dämpningen med Zoom Air bidrar till god energiåtergivning. 

Häl till tå dropp: 7-8 mm
Vikt: 239 gram (Dam) resp 288 gram (Herr).
Stabilitet: Stabil.
Ordinarie pris: 1349:-

Saucony Endorphin PRO

En tävlingssko för den som springer mycket och söker en sko med optimal prestanda för tävling och snabba tider.  Spara energi i varje löpsteg med lätt vikt, kofiberplatta och energispänstiga ultralätt PeBa®-baserad mellansula.

Häl till tå dropp: 8 mm 
Vikt: 179 gram (Dam) resp. 213 gram (Herr).
Stabilitet: Neutral
Ordinarie pris: 2599:-

Hoka One One Carbon X 2

Lätt och väldämpad tävlingssko från Hoka One One för löparen med snabba tider på längre distanser i sikte. Kombinationen av skons responsiva kolfiberplatta och Meta-Rocker teknologi bidrar till en smidig övergång från isättning till frånskjut och en spänst när foten lämnar marken.

Häl till tå dropp: 5-6 mm
Vikt: 198 gram (Dam) resp. 238 gram (Herr).
Stabilitet: Neutral
Ordinarie pris: 2399:-

Brooks Adrenaline GTS 21

Mjuk och komfort löparsko med Brooks mjukaste dämpning någonsin som anpassar sig efter din hastighet, vikt och ditt löpsteg från frånsättning till nedsättning. Med en ovandel i 3D Fitprint engineered mesh får du den stabilitet och säkerhet du behöver.

Häl till tå dropp: 11 mm
Vikt: 258 gram (Dam) resp. 295 gram (Herr).
Stabilitet: Stabil
Ordinarie pris: 1599:-

adidas Adizero Adios Pro

Lätt tävlingssko anpassade för att ge dig förutsättningarna att springa med driv och i högt tempo med hjälp av skoons kolplatta. Framtagen tillsammans några av världens snabbaste löpare för att ge dig bästa möjliga löpkänsla.

Häl till tå dropp: 9-10 mm
Vikt: 198 gram.
Stabilitet: Neutral
Ordinarie pris: 1949:-

Hoka One One Arahi 5

Löparskon som passar såväl för de långa distanserna som de snabba tempopassen. Kombinerar lätt vikt med bra dämpning på ett bra sätt och ger en stabil och mjuk känsla i löpspåret. 

Häl till tå dropp: 5 mm
Vikt: 230 gram (Dam) resp. 275 gram (Herr).
Stabilitet: Stabil
Ordinarie pris: 1799:-

Löparskor med ”Testa på riktigt”-garanti

När du gör en löpanalys i någon av våra butiker får du ett garantibevis med dig, då kan du testa löparskorna var du vill i 30 dagar och byta dem om du inte är nöjd. Har du köpt skorna online kan du komma in till någon av våra butiker och låta en säljare säkerställa att de är rätt för dig och få med dig ett garantibevis hem. Därefter är det bara att börja springa!

Andra 'Löparguider' inlägg