Så håller du dig snygg och varm
Outdoorguider

Så håller du dig snygg och varm

5 tips för att slippa frysa i höst och vinter

Kombinera funktion och mode

När man köper en höstjacka eller vinterjacka är det flera delar att ta hänsyn till. Man vill ofta båda att jackan ska vara varm, funktionell och snygg. Visst går det att få alla tre komponenter i en och samma jacka, lite beroende på stil och önskemål. Oftast är det dock ganska svårt. För att komma undan problemet gäller det att mixa funktion och mode, något som kan göras på flera olika sätt och vara olika mycket framträdande beroende på. Inspireras och hitta kläder för alla väder!

5 Tips för att slippa frysa i vinter

Det man ofta landar i är att det helt enkelt blir för kallt. Oavsett om du har en designad ullkappa eller en snygg och tekniskt avancerad skaljacka kommer du mest troligt frysa när den riktiga vintern slår till. Då har vi de bästa tipsen för att hålla dig varm.

1. Väst under vinterkappa

För den med en mer dressad och uppklädd stil kan vintern ställa till problem då ytterplaggen som indikerar stilen ofta inte är det mest funktionella eller värmande plaggen.

En kappa i fuskpäls, en trenchcoat eller en ullkappa är tyvärr inte de bästa plaggen ur alla hänseenden, även om det är riktigt snyggt. Att ha en dunväst eller lättviktsjacka under kappan är något av det bästa som finns. För att lägga till ytterligare en dimension, varför inte ta på dig en längre tunn dunjacka under rocken.

2. Glöm inte accessoarerna!

En härlig mössa, goa vantar eller en skön halsduk kan verkligen piffa upp vilken outfit och deffiniera en stil eller känsla för dagen. Dessutom ger dessa till synes små plagg oväntat med värme. Täppa till så att inte vinden kommer in, slippa bli blöt och kall om händerna eller få den där varma goa känslan över hjässa och öron.

Se vår lista med säsongens accessoarer!

3. Underställsbyxor

Under ett par kostymbyxor, lösare jeans eller chinos är det ofta inga problem alls att få plats med ett par  undersällsbyxor närmast huden. Perfekt sätt att behålla både stilen och värmen!

5. Snygga jackor med funktion

Många människor idag behöver dock inte välja mellan olika funktioner och kvaliteter. En trend för hösten och vintern är att välja funktion framför jackans design och i flera fall inte ens behöva välja utan köpa en jacka som har båda.

Ett bra exempel är en fluffig tjock dunjacka eller den trendiga puffan. En riktigt varm och skön jacka som samtidigt är väldigt snygg. Detsamma gäller för en klassisk parkas, ofta i slitstarkt och vattentätt yttertyg med värmande foder. Nya modeller, siluetter och detaljer kommer för varje ny säsong, i år är t.ex. parkas med fuskpäls i kragen en fortsatt stor trend. Ytterligare en trend som kombinerar stil med funktion är den tunna dunjackan och lättviktsjackan. I flera färger, längder (du har väl inte missat den långa dunkappan?) och från olika märken är den som gjord för att bli en riktig storfavorit. 

4. Tunn dunjacka under skaljackan

Du har köpt en skaljacka som är väldigt snygg och riktigt skön och smidig att ha i skidbacken. När du kommer upp till toppen och vinden är påtaglig känns det inte som att något kan stoppa kylan. Beroende på hur kallt det är just där du befinner dig är både ett ullunderställ, en fleece eller en tunn dunjacka bra alternativ att bära under skaljackan. Det är också smidigt att kunna skala av plagg, alternativt ta med sig och klä på sig, allt eftersom om temperatur och väder varierar under dagen. Et riktigt bra tips för att hålla sig varm i skidbacken!

6. Regnkappa

Blir du blöt, ja då blir du kall. En snygg regnkappa är ett av de mest användbara ytterplagg och dessutom väldigt trendigt. Men om det regnar och samtidigt blåser kallt eller när det regnar och är kallt kan det dock vara lite väl svalt med enbart en regnjacka. För att hålla värmen kan du då ha en tröja i funktionsmaterial, en tröja som värmer men samtidigt har andningsfunktion, under jackan. Ett bra tips är att ha en funktionströja med dragkedja som du alltid har under regnkappan, som åker med av och på. Du är skyddad mot regn samtidigt som du håller dig varm. 

Andra 'Outdoorguider' inlägg