McKinley - ett av Europas största varumärken
Personligt

McKinley - ett av Europas största varumärken

Alltid av hög kvalitet och till bra pris.

25 september 2023

Spana in sortimentet från McKinley 

McKinley har funnits i över 30 år och är ett av Europas största varumärken för outdoor. I sortimentet återfinns allt från jackor, friluftsbyxor, skor och accessoarer till tält och ryggsäckar. Alltid av hög kvalitet och till bra pris. 

Vi har pratat med Catrin Gujer, Produktchef för stora delar av McKinlys textilsortiment, för att få lite mer information om olika plagg, material och hur arbetet fungerar.

- Alla jackor från McKinley designas här på huvudkontoret i Göteborg, många kanske inte vet det. Vi ställer väldigt höga krav i våra tester och lägger ner mycket tid på funktion, passform och att få fram snygga, hållbara och praktiska plagg, säger Catrin.

Vattentäta kläder

När det kommer till att välja rätt regnkläder är det inte alltid helt enkelt. En del är vattentäta utan att ha andningsfunktion, andra tvärt om. I McKinleys sortiment bland ytterplagg och regnkläder har materialen en vattentät beläggning som gör att plaggen är vattentäta men samtidigt har en god andningsfunktion. 

– Alla regnplagg från McKinley har tejpade sömmar för att göra plagget helt vattentätt. Här kan man som kund dessutom känna sig trygg med att man gör ett bra miljöval eftersom vi enbart jobbar med belag fria från miljöpåverkande fluorkarboner, berättar Catrin.

Tunn dunjacka & lättviktsjacka

En tunnare dunjacka eller lättviktsjacka kan vara ett av garderobens mest användbara plagg. Användningsområdena är oändliga och den är så skön att du aldrig vill bära någon annan jacka. 

– McKinleys tunnare jackor är faktiskt användbara året runt. Lättviktsjackorna är lätta och smidiga att ha som mellanlager under en skaljacka men kan även användas som ytterplagg, säger Catrin.

Hybridjackan, som är en liknande modell med paddad fram- och baksida och armar i stretchigt material till skillnad från lättviktsjackan som är helt stoppad med dun eller polyester.

Vinterjackor

En av de största produktgrupperna från McKinley är vinterjackor. Här finns en otrolig variation av jackor, alla designade på huvudkontoret i Göteborg. Här mixar man med olika stilar, funktioner, material och modeller och varierar färger, detaljer och siluetter. Allt för att det ska finnas något för alla smaker. Läs mer i intervjun med vårt designteam här.

- När det kommer till våra dunjackor är alla gjorda med RDS-certifierat dun (Responsible Down Standard reds. anm.) vilket innebär att dunet är prducerat med bra djurhållning och levnadsvillkor vilket känns väldigt viktigt, säger Catrin. 

Tröjor och underställ i ull

McKinley har även ett stort utbud produkter i ull och ullblandning, allt från tröjor till kvalitativa underställ i merinoull. I McKinleys sortiment är all ull mulesing-fri ull vilket innebär att ingen ull har producerats med mulesing-ingrepp på djuren.

- Ullen har en fantastisk förmåga att hålla dig varm, den tar bort dålig lukt och värmer även när den är fuktig. Perfekt i skidbacken, vandringar eller det aktiva friluftslivet rent generellt, säger Catrin. 

Skidkläder

Varumärket har ett brett utbud av skidkläder för hela familjen. Med hög vattenpelare som gör kläderna vattentäta, värmande foder och flera smarta detaljer har du allt du behöver för skidbacken. Dessutom massa funktioner du inte visste du behövde förrän du väl är på plats. T.ex. snölås för att undvika snö som letar sig in, ventilationsdragkedjor, liftkortsficka och huva som går att dra över skidhjälmen.

- För barnkläder gäller speciella krav som vi noggrant följer; exempelvis löstagbara huvor på alla jackor och inga snoddar som hänger, berättar Catrin.

Från Mckinley hittar du inte bara kläder för skidbacken, även ett stort sortiment av utrustning, allt från pjäxor till skidhjälmar och ryggplattor. 

Friluftsbyxor

Ett par bra friluftbyxor är a och o såväl för naturälskaren som den som vill ha en bekväm och praktisk byxa i den aktiva vardagen. Outdoorbyxor från McKinley finns i både tunnare och kraftigare material som kan vara såväl vattenavvisande som snabbtorkande, se till att hitta rätt outdoorbyxor för det du ska göra.

– Vissa modeller är helt i stretch för en god komfort och andra i mer slitstarkt material om man rör sig i mer krävande terräng men då med partier i stretch för större rörelsefrihet, säger Catrin.

Kängor, stövlar och sandaler

För att kunna vara aktiv i naturen krävs det ett par bra skor. McKinley har ett stort utbud av skor och kängor för att dina utomhusaktiviteter ska bli så fotriktiga och bekväma som möjligt. Kängor för att slippa frysa om fötterna i vinter, ett par bra sandaler för att promenera i värmen, ett par vandringsskor för både långa och korta promenader eller ett par stövlar för att hålla dig torr och bekväm. 

Friluftsutrustning för hela familjen

Inte nog md alla funktionskläder, i McKinleys sortiment finns också ett stort utbud av utrustning för friluftslivet. Allt från tält, ryggsäckar och stavar till campinmöbler, sovsäckar och liggunderlag. Oavsett om du ska övernatta hos några vänner, bo på campingplats eller ge dig ut på en flerdagarstur i naturen med familjen. 

McKinley i butik och online

Du hittar hela McKinleys sortiment exklusivt på Intersport. Spana in våra nyheter och se över att du och familjen har kläder för alla väder, skor och utrustningen för ert nästa äventyr. Du är alltid välkommen till oss, oavsett hur du gillar att handla har vi möjligheterna för dig, online eller i någon av våra butiker.