McKinley har allt för ditt friluftsliv
Personligt

McKinley har allt för ditt friluftsliv

McKinley är världens största outdoormärke, alltid av hög kvalitet och till ett bra pris.

13 september 2022

McKinley har funktionskläder för ditt outdoorliv

McKinley har funnits i mer än 30 år och är ett av Europas största märken för outdoor. I sortimentet återfinns allt från skor och accessoarer till tält, ryggsäckar och – förstås –kläder för alla väder i funktionsmaterial som friluftsbyxor, underställ och träningskläder för utomhusaktivitet. Kort och gott allt man kan tänkas behöva för en hike, camping eller friluftsliv. Allt av hög kvalitet till ett bra pris. 

Friluftskläder för en aktiv fritid

Catrin Gujer är product manager på Intersport och arbetar med funktioner, trender och material dagligen. 

– Vi har hårda krav i våra tester av material. För barnkläder gäller speciella krav som vi noggrant följer; exempelvis löstagbara huvor på alla jackor eller inga snoddar som hänger. Vi lägger mycket tid på passform och design för att få fram snygga, hållbara och praktiska plagg, säger Catrin Gujer. 

Vattentäta kläder med andningsfunktion

När det kommer till att välja rätt regnkläder är det inte alltid helt enkelt. En del är vattentäta utan att ha andningsfunktion, andra tvärt om. I McKinleys sortiment bland ytterplagg och regnkläder har materialen en vattentät beläggning som gör att plaggen är vattentäta men samtidigt har en god andningsfunktion. 

– Här kan man som kund känna sig trygg i att man gör ett bra miljöval eftersom vi enbart jobbar med PFC-fria belag, det vill säga fria från miljöpåverkande fluorkarboner. Alla ytterplagg och regnplagg på McKinley har tejpade sömmar för att göra plagget vattentätt, berättar Catrin.

T-shirts, tröjor och underställ i ull

McKinley har även ett stort utbud produkter i ull och ullblandning, allt från t-shirts och tröjor till kvalitativa underställ i merinoull. I McKinleys sortiment är all ull mulesing-fri ull vilket innebär att ingen ull har producerats med mulesing-ingrepp på djuren.

- Ullen har en fantastisk förmåga att hålla dig varm, den tar bort dålig lukt och värmer även när den är fuktig. Perfekt i skidbacken, vandringar eller det aktiva friluftslivet rent generellt, säger Catrin. 

Vinterjackor

En av de största produktgrupperna från McKinley är vinterjackor, flera som designas på huvudkontoret i Göteborg. Här mixar man med olika stilar, funktioner, material och modeller och varierar färger, detaljer och siluetter. Allt för att det ska finnas något för alla smaker.

- När det kommer till våra dunjackor är alla gjorda med RDS-certifierat dun (Responsible Down Standard reds. anm.) vilket innebär att dunet är prducerat med bra djurhållning och levnadsvillkor vilket känns väldigt viktigt, säger Catrin. 

 

Skor för friluftsliv

För att kunna vara aktiv i naturen krävs det ett par bra skor. McKinley har ett stort utbud av skor och kängor för att dina utomhusaktiviteter ska bli så fotriktiga och bekväma som möjligt. Kängor för att slippa frysa om fötterna i vinter, ett par bra sandaler för att promenera i värmen, ett par vandringsskor för både långa och korta promenader eller ett par stövlar för att hålla dig torr och bekväm. 

Skidkläder

Varumärket har ett brett utbud av skidkläder för hela familjen. Med hög vattenpelare som gör kläderna vattentäta, värmande foder och flera smarta detaljer har du allt du behöver för skidbacken. Dessutom massa funktioner du inte visste du behövde förrän du väl är på plats i backen, pjäxboden eller liftkön. Till exempel snölås för att undvika snö som letar sig in, ventilationsdragkedjor, liftkortsficka och huva som går att dra över skidhjälmen. En nyhet för säsongen är även ett stort sortiment av utrustning till skidresan, allt från pjäxor till skidhjälmar och ryggplattor.