Köp cykel på intersport.se
Cykelguider

Köp cykel på intersport.se

Så enkelt och smidigt är det att köpa cykel online på intersport.se

KÖP CYKEL ONLINE

Friheten, vardagsmotionen och för att slippa trafiken. Det är bara tre av anledningarna att börja plocka fram era cyklar allt oftare. Vill du köpa en cykel är du varmt välkommen till Intersports stora utbud av cyklar. Här hittar du allt från elcyklarklassiska cyklar och hybridcyklar till mountainbike och racercyklar. Dock tror många att det endast går att köpa cykel i våra butiker, det stämmer inte. På Intersport går det jättebra även att köpa cykel online.

HITTA RÄTT CYKEL FÖR DIG

Ska du börja cykelpendla till jobbet? Vill du köpa en ny cykel som kan användas mer i terrängen? Eller ska du köpa en cykel i present till ett barn? Oavsett vilken cykel du är ute efter hittar du de flesta på Intersport. Se till att hitta rätt cykel för dig och din cykling.

 • Stadscykel: En bra vardagscykel är tålig och kravlös klassisk cykel. Den tål att stå ute i alla väder och ställer inga krav på cyklistens klädsel. Den bör också ha plats för lättare bagage. Standardcyklar har oftast navväxel med tre, fyra, fem, sju eller åtta växlar. En fotbroms som verkar på bakhjulet och en handbroms som verkar på framhjulet. De flesta standardcyklar är komplett utrustade med pakethållare, stänkskärmar, kedjeskydd och godkänd belysning.
 • Hybridcykel: En hybridcykel har platt styre som gör att man sitter lätt framåtlutad vilket sänker luftmotståndet och ger en vilsam kroppsställning även under längre sträckor. De kraftiga däcken rullar lätt på asfalt, minskar risken för punkteringar och ger bra grepp även på ojämna underlag. Många utväxlingar gör det lätt att ta sig fram även i backig terräng. De flesta hybridcyklar kan utrustas med skärmar och pakethållare, många levereras med sådan utrustning som standard.
 • Elcykel: Om du har längre att pendla eller kanske håller på att jobba upp motionen kan en elcykel var för dig. Då har du en motor som hjälper till att ge lite kraft så du slipper trampa lika mycket och med samma kraft som på en vanlig cykel. Hur länge batteriet på elcykeln räcker beror på vilken cykelmodell du väljer och hur mycket hjälp du vill få av motorn. Läs mer om elcykelns batteri och se vårt test för att hitta den bästa elcykeln för dig och dina behov.
 • MTB: En mountainbike eller terrängcykel, har utanpåliggande växlar och kraftiga dobbade 26-tumsdäck (fälgbädden mäter 559 mm i diameter). Normalt har en MTB 21, 24 eller 27 växlar med ett stort gap mellan lägsta och högsta utväxling. Cykeln kommer bäst till sin rätt på skogsvägar där de grova och mönstrade däcken ger bra grepp och fjädringen ger en mjuk gång även om vägen är ojämn.
 • Cyklar för barn & junior: En barncykel ska tåla tuffa tag och oförsiktig behandling. Den bör vara kraftig och robust, gärna av stål eller kraftigt aluminium. Cykeln ska helst ha fotbroms eller pålitliga fälgbromsar. Om cykeln har handbroms är det viktigt att barnet har kraft nog i fingrarna för att orka bromsa. Juniorcyklar finns oväxlade och med många utanpå­liggande växlar. Vilken man ska välja beror på hur cykeln ska användas och barnets motorik och erfarenhet av cykling. Cykeln bör inte vara större än att barnet sittande på sadeln når marken med båda fötterna. Det är bättre att välja en lagom cykel att växa med, än en för stor. Vi har även flera cyklar med stödhjul, trehjulingar och balanscyklar för de mindre barnen.

CYKELSERVICE

Det är så mycket smidigare och går så mycket snabbare och enklare att cykla på en cykel bra skick och som är helt rätt inställd. Kanske har du en ny cykel för säsongen eller så har du en äldre cykel som fungerar relativt bra. Oavsett vilken cykel du har kan det ibland behövas en genomgång. I alla våra cykelbutiker erbjuder vi också cykelservice för att din cykel ska vara i så bra skick som möjligt. Allt från att laga punktering och pumpa däck till att byta eller smörja kedjan och mycket mer! Kom in till någon av våra cykelbutiker så får du hjälp.

FRI CYKELSERVICE

På Intersport får du fri cykelservice inom 12 månader från det att du köpt din nya cykel. Välkommen in till oss!

TIO STEG INFÖR CYKELKÖPET

Nya cyklar brukar ju alltid se fina och bra ut, men kvaliteten kan skilja sig rejält. Att vända sig till en cykelfackhandlare är en god idé. Här är en checklista på vad som kan vara vettigt att tänka på!

 1. Tänk efter hur mycket och när du ska använda cykeln. Varje dag till jobbet? Året runt eller bara över sommarsäsong?
 2. Fundera över vilka behov du har av cykeln. Vardagspendling, hård träning eller både och?
 3. Välj en cykel utifrån var cykeln ska användas. I grov terräng, i stan eller många mil på landsväg?
 4. Välj en cykelfackhandlare med omsorg – de är proffs med kunskap och erfarenhet.
 5. Testa ett par cyklar om du känner dig osäker. Det är inte bara typ och modell som ska väljas, även cykelns ramstorlek.
 6. Be din cykelhandlare att justerar cykeln efter dina behov. Att sitta rätt minskar skaderisken och ökar bekvämligheten.
 7. Glöm inte cykelhjälmen. En trygghet och säkerhet om olyckan skulle vara framme.
 8. Tänk igenom vilka tillbehör och vilken utrustning du behöver. Tänk på cykellampor, ett bra cykellås, eventuellt cykelkorg och en cykelstol om du har behov av det.
 9. Håll ordning på alla papper som tillhör din nya cykel. Cykeln är registrerad, se över försäkringar, garanti- och servicevillkor.
 10. Återvänd till butiken efter 30 timmars cyklande för efterjustering.

KÖP CYKEL ONLINE

Visste du att du på Intersport både kan köpa cykel online och i våra butiker? Även online har vi ett stort utbud av ovanstående cyklar och du kan få en bra överblick i vår e-handel. När du köpt din cykel online får du den skickad färdigmonterad och allt du behöver göra är att montera pedaler och ställa in styret. Så enkelt och så smidigt.
Hur köper jag cykel online?

Att köpa cykel online på intersport.se är enkelt, så här gör du:

 • Utgå från dina behov och välj rätt cykel.
 • Välj vilken ramstorlek som passar dig. Se storleksguider om ramstorlekar för respektive varumärke, för barncyklar kan du läsa vår generella storleksguide.
 • Välj vilken montering du önskar, hur mycket av monteringsjobbet du vill göra själv. Grundmontering (delvis monterad där du får göra vissa justeringar på egen hand) eller cykelmontering plus (helt monterad, bara att vrida upp styret som är felvänt under leverans). Här kan du läsa om hur du gör för att montera cykeln.
 • Cyklar från intersport.se levereras med hemleverans. När din cykel är på gång hem till dig får du välja en tid för leverans som passar dig.
 • Har du ytterligare frågor är du alltid välkommen att kontakta vår Kundservice.

BETALA FÖR DIN CYKEL ONLINE

Som medlem i Club Intersport får du bonus på alla dina köp. När du handlar cykel online betalar du med Klarna; välj om du vill betala direkt, med faktura senare eller om du vill dela upp ditt köp. Läs mer om de olika betalningsalternativen.

RETURNERA CYKEL

Ibland blir det inte rätt, så även när du köper cykel. Om du vill returnera en cykel köpt hos oss på intersport är det inga problam. En cykel köpt online på intersport.se kan returneras både till vårt lager eller via någon av våra cykelbutiker. För att returnera till butik tar du med dig cykeln och kvittot så får du hjälp på plats. För att returnera till lagret kontaktar du vår Kundservice som skickar dig frakthandlingarna, du embalerar i originalkartong och bokar upphämtning.

 

Andra 'Cykelguider' inlägg