Välj rätt cykel
Cykelguider

Välj rätt cykel

Oavsett vilken cykel du är ute efter hittar du de flesta på Intersport.

1 oktober 2018

Hitta rätt cykel för dig

Ska du börja cykelpendla till jobbet? Vill du köpa en ny cykel som kan användas mer i terrängen? Eller ska du köpa en cykel i present till ett barn? Oavsett vilken cykel du är ute efter hityar du de flesta på Intersport. Se till att hitta rätt cykel för dig och din cykling. 

Cykel för vardag i stan

En bra vardagscykel är tålig och kravlös klassisk cykel. Den tål att stå ute i alla väder och ställer inga krav på cyklistens klädsel. Den bör också ha plats för lättare bagage. Standardcyklar har oftast navväxel med tre, fyra, fem, sju eller åtta växlar. En fotbroms som verkar på bakhjulet och en handbroms som verkar på framhjulet. De flesta standardcyklar är komplett utrustade med pakethållare, stänkskärmar, kedjeskydd och godkänd belysning. 

Cykel för skog & terräng

En mountainbike eller terrängcykel, har utanpåliggande växlar och kraftiga dobbade 26-tumsdäck (fälgbädden mäter 559 mm i diameter). Normalt har en MTB 21, 24 eller 27 växlar med ett stort gap mellan lägsta och högsta utväxling. Cykeln kommer bäst till sin rätt på skogsvägar där de grova och mönstrade däcken ger bra grepp och fjädringen ger en mjuk gång även om vägen är ojämn.

Cyklar för pendling & motion

En hybridcykel har platt styre som gör att man sitter lätt framåtlutad vilket sänker luftmotståndet och ger en vilsam kroppsställning även under längre sträckor. De kraftiga däcken rullar lätt på asfalt, minskar risken för punkteringar och ger bra grepp även på ojämna underlag. Många utväxlingar gör det lätt att ta sig fram även i backig terräng. De flesta hybridcyklar kan utrustas med skärmar och pakethållare, många levereras med sådan utrustning som standard.

Välj rätt cyklar för barn & junior

En barnrcykel ska tåla tuffa tag och oförsiktig behandling. Den bör vara kraftig och robust, gärna av stål eller kraftigt aluminium. Cykeln ska helst ha fotbroms eller pålitliga fälgbromsar. Om cykeln har handbroms är det viktigt att barnet har kraft nog i fingrarna för att orka bromsa. Juniorcyklar finns oväxlade och med många utanpå­liggande växlar. Vilken man ska välja beror på hur cykeln ska användas och barnets motorik och erfarenhet av cykling. Cykeln bör inte vara större än att barnet sittande på sadeln når marken med båda fötterna. Det är bättre att välja en lagom cykel att växa med, än en för stor. Vi har även flera cyklar med stödhjul, trehjulingar och balanscyklar för de mindre barnen.

Köp cykel online

Visste du att du på Intersport både kan köpa cykel online och i våra butiker? Även online har vi ett stort utbud av ovanstående cyklar och du kan få en bra överblick i vår e-handel. När du köpt din cykel online får du den skickad färdigmonterad och allt du behöver göra är att montera pedaler och ställa in styret. Så enkelt och så smidigt.

Andra 'Cykelguider' inlägg