10 snyggaste VM-målen
Fotbollsguider

10 snyggaste VM-målen

Kom i stämning med snygga mål från tidigare mästerskap, inövade hejarramsorna och blå-gula VM-kläder och tillbehör.

Snyggaste fotbollsmålen gneom tiderna

Det är många snygga mål som har haglat in under VM-turneringarna under årens lopp. Vi har listat de vi tycker är lite, lite snyggare. 

För att i än större utsträckning komma i stämning inför sommarens stora mästerskap bör du besöka vår shop med kläder från SvFF Supportershop.

10. Bergkamp (Nederländerna) 1998

Det är kvartsfinal mellan Nederländerna och Argentina anno 98. de Boer assisterar Bergkamp och han sätter den finfint och smidigt i vänster hörn. 

9. Lahm (Tyskland) 2006

Det står 4-2 till värdnationen Tyskland i mötet mot Costa Rica. Philip Lahm får tag i bollen och sparkar in ett långskott som ger Tyskland större ledning. Men de slutade dessvärre på en tredjeplats i turneringen. 

8. Van Bronckhorst (Nederländerna) 2010

Han hade sagt att VM:et skulle bli hans sista. Och vilket VM det blev. I matchen mot Uruguay satte Nederländerna tre fullträffar som gick stolpe in. Och van Bronckhorst bjöd på en fantastisk från 30 meters avstånd. 

7. Nelinho (Brasilien) 1978

Ett otroligt vackert mål. Nelinho kommer upp på högerkanten, klipper till med en höger yttersida och bollen skruvar sig. Så fint, så fint, runt målvakten Dino Zoff och rätt in i mål.

6. Tshabalala (Sydafrika) 2010

Vi minns det som mästerskapet då vuvuzelorna gjorde entré. I turneringens första match mellan värdnationen Sydafrika och Mexiko pangade Siphiwe Tshabalala in 1-0 i krysset. Och har man en dålig dag kan måldansen dra upp smilbanden.  

5. Al Owairan (Saudiarabien) 1994

Det kan kallas för en light-version av Maradonas soloklassiker från 1986. Saeed Al Owairan tar fart med sikte på mål. Han tar sig förbi fem motspelare, fram till målet och petar in bollen över målvakten.

4. Panenka (Tjeckien) 1976

Det var en tjeckisk doldis mot världens bästa målvakt i EM-finalen 1976. I straffläge slog Panenka till med en av tidernas mest klassiska straffar - mitt i mål. Den har i efterhand fått många efterföljare, som Francesco Totti och Sebastian Abréu. 

3. Kurt Hamrin (Sverige) 1958

Ett av de mest klassiska svenska målen. Refererade gjorde dessutom Lennart Hyland. I mötet mot Tyskland går Kurt Hamrin med bollen på högerkanten, tills han plötsligt sätter fart. Han tar sig förbi det tyska försvaret och lyfter bollen högt upp i nättaket.

2. Rodriguez (Colombia) 2014 

Det kallas VM 2014:s snyggaste mål. I det sydamerikanska mötet tog James Rodriguez emot bollen på bröstet innan han slog till på volley och rätt in i mål. 

 1. Diego Maradona (Argentina) 1986

De flesta experter är ense. Det snyggaste målet genom tiderna står Maradona för i matchen mellan Argentina och England 1986. Maradona bar sin nation igenom hela turneringen. Det slutade självklart med att Argentina vann VM-guld och Maradona blev världens bästa fotbollsspelare.

Fotbolls-VM börjar på Intersport

Kom i rätt stämning med de snygga målen från tidigare mästerskap, inövade hejarramsorna och blå-gula VM-kläderna från Intersport, läs även mer om en av landslagets givna spelare Albin Ekdal

Andra 'Fotbollsguider' inlägg