Fem tips för hockeyskolan
Hockeyguider

Fem tips för hockeyskolan

Vår experter ger tips på vad du bör tänka på när det kommer till hockeyutrustning för säsongen

7 juni 2023

Börja spela hockey

Äntligen är det dags för hockey! Vi bad en av våra experter och butikssäljare på Intersport dela med sig av sina kloka tankar, idéer och tips för en lyckad hockeysäsong. Vilken utrustning behövs och vad ska en tänka för att välja rätt?

1. Utrustning anpassat efter dig

- Att köpa bra hockeyutrustning som är rätt för dig och den typ av spelare du är, vilket inte alltid innebär att köpa det dyraste eller senaste på marknaden. Ta hjälp och låt säljaren plocka fram rätt grejer, i rätt storlek.

2. Hitta rätt skridsko

-  Vilken typ av skridskor man ska välja beror på vilken typ av spelare du är. Är du yngre och inte spelar på så hög nivå rekommenderar jag enklare modell. Toppmodellerna kräver mer teknik och styrka för att kunna nyttjas på bästa sätt. När det gäller storlek så är hälgreppet viktigt. Skridskon ska sitta tight men växer foten fortfarande är mitt tips att knyta upp skridskon och skjuta fram foten så mycket som det går. Har du cirka 5-12 mm tillgodo i hälen sitter skridskon bra. Det är viktigt för att få en så bra upplevelse som möjligt av skridskon.

3. Hockeyhjälmen är viktigaste skyddet

Hjälmar är de viktigaste skydden oavsett nivå! Välj en hjälm som motsvarar den nivå du spelar på och köp den som är skön och passar din huvudform. Den ska inte klämma. Viktigt är att inte justera inställningarna för mycket själv, då finns risk att hjälmen tappar skyddsförmågan helt. Hjälmen har en livslängd på cirka 3-4 år och börjar den bli matt och repig har den gjort sitt.

4. Hockeyklubba som passar

- Man köper för hårda klubbor. Det kanske ser bra ut inför kompisarna i omklädningsrummet men du kommer inte att få in rätt teknik som krävs för att utveckla dig som hockeyspelare. Största missuppfattningen bland föräldrar är att dyrare klubbor håller längre men det är fel. Dyra klubbor innehåller mindre material för att kunna svikta lättare vilket också gör dem skörare. Du betalar för prestanda och känsla snarare än hållbarhet.

5. Vårda hockeyutrustningen på bästa sätt

- Det gäller att ta hand om den och tvätta skydden ofta så att de håller sig rena och fräscha. Smutsiga och svettiga skydd kan orsaka eksem och infektioner som kan hålla dig borta länge från spel. Torka skenorna noga efter varje ispass och glöm inte att plocka ut sulan så att även den får torka.

Hockey på Intersport

Hockeyutrustningen hittar du hos oss på Intersport. Vi har allt från hjälmar och skridskor till hockeyklubbor och skydd. I våra butiker får ni hjälpen ni behöver att både till de vuxna och barnen hitta hockeyutrustningen som krävs. Vet ni vad ni behöver till hockeysäsongen och har koll på storlekar, styvheter och längder har vi ett stort utbud hockey online på intersport.se. Du kan även reservera en vara online och prova den i butik innan du bestämmer dig för att köpa den med vår tjänst boka & hämta. 

Andra 'Hockeyguider' inlägg