Hockeyklubbor i hela huset
Hockeyguider

Hockeyklubbor i hela huset

Här är huset fullt av skridskor, hockeyhjälmar, hockeyklubbor och hockeyutrustning då alla barn spelar hockey.

Hockey varje dag

Hos familjen Södergren i Sollentuna utanför Stockholm är huset fullt av skridskor, hockeyhjälmar, hockeyklubbor och hockeyutrustning. Alla de fyra barnen älskar livet på och utanför isen. 

– För att få pusslet att fungera gäller det att planera noggrant, säger hockeyfarsan Oskar Södergren. 

Alla barn spelar hockey

Anton Södergren gick i andra klass när han kom hem från skolan och förklarade att han ville följa med en klasskompis på ishockeyträning. 

– Nästan direkt hittade vi fullständig utrustning be­gagnat och skjutsade iväg honom. Han blev omedelbart biten och kämpade hårt för att komma igång, berättar pappa Oskar Södergren. 

Med åren har även småsyskonen Alfred, Ture och Greta börjat lira hockey. Hela kvartetten representerar Sollentuna HC. 

20 hockeyträningar i veckan

– I takt med att barnen har blivit äldre så har antalet träningstillfällen ökat. En "vanlig" vecka under säsongen kan innehålla 20 träningar och matcher eller mer, där 15­åringen tränar nästan varje dag och sjuåringen en gång i veckan på hockeyskolan, säger Oskar. 

Hur löser ni de logistiska utmaningarna? 

– För att få pusslet att fungera behöver vi planera lite i förväg, men också hitta kamrater att samåka med. Det fungerar oftast, men det är klart att två bilar i hushållet är en fördel när det spelas bortamatcher.
 Ett bra hjälpmedel, konstaterar Oskar, är att få ihop grupper som hjälps åt med bilpooler och samkörning. Det är också fint att lära dem att cykla eller åka buss tillsammans med kompisar. Och utrustningen går utmärkt att tvätta i maskinen – gärna med en stor dos ättika för luktens skull. 

Se till att du hittar rätt när du ska köpa hockeyklubba.

Ska vara kul med sport

Vad tänker du på när du stöttar dina barns idrottsengagemang? 

– Det viktigaste är att de har roligt. Ju roligare de har, desto längre kommer de att hålla på. 

Lagsportens alla fördelar

Enligt Oskar Södergren är kombinationen med att umgås, träna och tävla i ett lag och dela med­ och mot­ gångar med sina kamrater supernyttigt. 

– Det ger otroligt mycket glädje till såväl spelare som föräldrar. Ishockeyn skiljer sig lite från många andra lagsporter då det är mycket utrustning som ska tas på och av, vilket leder till att en hel del tid tillbringas i omklädningsrummet. Där upplever vi att sammanhåll­ ningen förstärks ytterligare och lagkamraterna blir också nära kompisar. Ishockeyn är en väldigt allsidig tränings­ form och vår erfarenhet är att ju mer de tränar, desto bättre lär de sig att koncentrera sig och prioritera sitt skolarbete. 

Hitta rätt Hockeyskridskor till barn och vuxen.

Familjen Södergren

Barnen: Anton 15, Alfred 13, Ture 11, Greta 7. 
Representerar: Barnen är aktiva i Sollentuna Hockey Club. 
Föräldrarna: Mamma Anna är lärare och pappa Oskar är kommunikationschef. 
Antal träningar/matcher per vecka: Cirka 20. 

Köp skridskor, hockeyhjälmar, hockeyklubbor och hockeyutrustning

Intersport är störst i Sverige på hockey. Vi har allt från hockeyskydd och hjälmar till skridskor, hockeyklubbor och övrig utrustning. Kom in till någon av våra hockeybutiker och få all hjälp du behöver med din hockeyutrustning eller köp hockey online.

Av: Peter Wiklund

Andra 'Hockeyguider' inlägg