Checklista: Vad behövs inför skolstart?
Livsstilsguider

Checklista: Vad behövs inför skolstart?

Se till att ha grejerna som krävs för skolstarten, ta hjälp av vår checklista.

Att tänka på när barnen ska börja skolan

Skolstart med allt vad det innebär. Kolla om skorna blivit för små under sommaren, om ärmarna blivit för korta på favorit-hoodien och de sköna brallorna lite för tajta? Det är dags att byta ut och fylla på! Med checklistan får du koll.

Att tänka på inför skolstart

  1. Sneakers
  2. Jacka
  3. Ryggsäck
  4. Gympapåse
  5. Träningskläder
  6. Inneskor
  7. Kläder
  8. Fleecetröja
  9. Regnjacka & regnbyxor
  10. Gummistövlar

Sneakers

Precis som det känns som att hela garderoben behöver tömmas för att fyllas med nytt finns det även en hel del par skor som kan skänkas eller säljas efter lovet. Ett par schyssta sneakers eller löparskor är bra val för att kombinera funktion med en snygg streetstil.

Se vår guide: Topplista sneakers till barn

Jacka

Passar höstjackan från föregående år eller finns det en som kan ärvas från ett syskon? Om inte är det dags att titta efter en ny. Utgå efter barnens tycke och smak men även deras behov och hur den används på raster och till och från skolan.

Se vår guide: 7 tips när du väljer jacka till barnen

Ryggsäck

Att välja ut en ny skolväska för den nya terminen brukar vara en riktigt kul och motivationshöjande aktivitet inför skolstarten. Det finns en mängd olika modeller, färger och mönster, allt för att alla ska kunna hitta just sin personliga stil. 

Gympapåse

Glöm heller inte att se över så gymapåsen är hel, ren och faller barnen i smaken. Beroende på årskurs är det ofta idrott ett pr dagar i veckan och att ha en både snygg och praktisk påse är viktigare än en kan tro. 

Träningskläder till idrotten

Inför skolstarten är det dags att se till att kidsen har träningskläder så det räcker för schemats alla inslag av idrott och gympa. Här är det viktigt att barnen har något de trivs i men också som passar idrott både inne och ute. På Intersport lägger vi också vikt vid funktion och är noga med materialval och passformer så plaggen passar för att röra sig i.

Vi guidar dig till rätt idrottskläder för barnen här. 

Inneskor

På flera skolor är inneskor en stark rekommendation och kanske något som behöver inhandlas för terminsstarten. Även om det finns många fördelar med att gå barfota kan ett par inneskor var skönt i längden och dessutom slipper barnen bli smutsiga eller blöta om fötterna. Vad barnen gillar att gå i är upp till dem. Kanske ett par sandaler, tofflor eller Crocs beroende på ålder, behov och smak. 

Läs mer: Bra inneskor på förskola, skola och fritids.

T-shirt, collegetröja och byxor

Efter sommarlovets långa veckor känns det som att kläderna har krympt med ett par cm i varje ände. När rutinerna kickar igång igen är det för många välbehövligt att fylla på barnens garderober med både det ena och det andra. Låt barnen sitta med och välja och vraka eller gå tillsammans till butik. Tänk också på ha en extra uppsättning kläder i facket på skolan, det kan vara tomatsoppa eller plötsliga regnskurar som ställer till det. 

Fleecetröja eller vindfleece

När ni beger er till skolan på morgonen kan det vara svalt i luften, framåt dagen eller på fritids höjs temperaturen ofta en aning och den lite tjockare jackan eller regnstället står ofta inte så högt i kurs. Då är det en skön fleecetröja barnen helst väljer och att ha en sådan hängandes i skolan är perfekt. Även om det skulle vara lite kallare i klassrummet kan en extra tröja vara bra.

Regnkläder

Att rasterna ska spenderas utomhus och gärna i rörelse är som rena rama mirakelmedicinen för skolbarnen. Se därför till att ha bra kläder hängandes i kapprummet så att barnen verkligen kan gå ut även om det skulle regna eller vara kallt. Ett regnställ eller skaljacka och överdragsbyxor är perfekt. 

Så väljer du rätt regnkläder till barnen utifrån ålder och aktivitetsnivå.

Gummistövlar

Att ha ett par gummistövlar ståendes i skolan är ingen dum idé. Perfekt när det är dags för utflykt i skogen eller om det inför lunchrasten börjar regna. Lite kallare dagar är fodrade gummistövlar att föredra eller en tjockare strumpa att värma fötterna med. 

Läs mer: Att tänka på vid köp av gummistövlar.

Allt för skolstarten på Intersport

När skolan kickar igång igen efter ett oändligt sommarlov spritter det i benen och förväntningarna är höga. Vilka går i nya klassen? Kommer det bli nya ämnen? Vad ska man ha på sig första dagen? För att skolstarten ska bli så där riktigt härlig gäller det att ha alla grejer förberedda. Det ger ofta lugn både för de vuxna och barnen. Men vad behövs egentligen? Följ vår checklista och de viktigaste grejerna kommer garanterat vara med. På Intersport har vi allt kidsen behöver för ny termin och skolstart

Andra 'Livsstilsguider' inlägg