Löparskor höst/vinter 2022
Löparguider

Löparskor höst/vinter 2022

Hitta rätt bland säsongens nya löparskor för att du lättare ska hitta rätt.

20 oktober 2022

Löparskor höst/vinter 2022

På Intersport har vi många varianter utav löparskor som är anpassade för höst och vinter. 
De viktigaste egenskaperna för en höst/vinterlöpsko är att den har ett bra grepp,
både med och utan dubbar samt att den är vattentålig och klarar av att stå emot snö och slask. Så vilka passar bäst för just dig och vilka passar för de blötare och kallare månadernas underlag? Här har vi listat höjdpunkterna från höstens och vinterns nyheter för att ge dig lite hjälp på vägen.

Brooks Ghost 14 GTX

Ghost 14 GTX är en neutral mängdträningssko som passar bäst till de medellånga och längre distanserna. En modell som fungerar utmärkt för löparen som vill ha en mjuk känsla i landningen oavsett om den sker på häl, mittfot eller framfot men som ändå inte vill ge vika för en fastare känsla i frånskjutsfasen. Till denna version har mellansulan uppdaterats och består nu av 100% DNA Loft vilket ger ännu mer mjuk stötdämpning under fötterna.

 • Ett lätt och tunt GORE-TEX® Invisible Fit-membran i ovandelen som gör skon mer beständig mot fukt och väta
 • 100% DNA Loft som ger en mjuk stötdämpning
 • Segmenterad Crash-Pad som ger en mjuk och behaglig övergång från isättning till avveckling av steget
 • Yttersula gjord i blåst gummi för en mjuk känsla, bra greppegenskaper och en god slitstyrka

Skotyp: Neutral 
Ordinarie pris
: 1899:-

adidas Supernova Gore-tex 

 

Supernova är lätta löparskor från adidas som klarar av löprundor i alla väder. Ovandelen är gjord med ventilerande mesh och har ett vattentätt GORE-TEX-membran som skyddar fötterna i våta förhållanden. Mellansulan har responsiv Boost-stötdämpning som ger energi i varje steg. Yttersulan i gummi är grovt mönstrad för säkert grepp på olika underlag.

 • 1Vattentät GORE-TEX
 • Bekväm Boost-dämpning
 • Mönstrad gummiyttersula
 • För ett neutralt löpsteg

Skotyp: Neutral
Ordinarie pris: 1299:-

asics GT 1000 11 Gore-tex 

 

GT-1000 11 är vattentäta löparskor från asics som låter dig träna oavsett väder. Den omslutande ovandelen är gjord i i ventilerande mesh med vattentätt GORE-TEX™-membran som håller fötterna torra både inifrån och utifrån. Hälen har en yttre förstärkning som förbättrar passformen och bidrar till ökad stabilitet.

 • Vattentätt GORE-TEX™-membran
 • Lättviktig Flytefoam™-stötdämpning
 • Litetruss™-teknik motverkar pronation
 • God passform och stabilitet

Skotyp: Neutral
Ordinarie pris: 1499:-

Icebug NewRun BUGrip GTX dubbade

NewRun är Icebugs första modell för dig som hellre springer på vägar än på stigar och som vill hålla i din löpning året runt. För varför ska du behöva ändra din träningsrutin – eller ställa in pass – bara för att förhållandena förändras? NewRun BUGrip® är en lättare modell utan membran men med goda vattenavstötande egenskaper. Sulan är väldämpad med en bred bas vilket gör att skon bjuder på såväl stabilitet som komfort under längre rundor. Yttersulan har 17 dynamiska BUGrip®-dubbar i karbidstål som ger dig ett riktigt bra grepp på såväl vinterhala vägar som på asfaltspartier. Miljöcertifieringar:Ovandel i bluesign®-certifierat polyester-tyg. Lining i bluesign®-certifierad återvunnen polyestermesh, färgad med solution dye-teknik. Häl till tådropp 7 mm. Vikt: 300 gram i US 9 (42).

 • Yttersula med 17 dynamiska BUGrip®-dubbar i karbidstål
 • Idealisk för vinterlöpning
 • Rymlig tåbox och hög komfort

Skotyp: Trail 
Ordinarie pris
: 1899 :-

Icebug Arcus BUGrip GTX

 

Arcus BUGrip GTX är en lätt och väldämpad sko som verkligen gör skäl för sitt namn. Den är döpt efter arcusmolnet eftersom det är så skon känns på foten under långa löppass enligt Icebug. Med ett integrerat GORE-TEX®-membran i ovandelen är skon också både vattentät och smidig. Arcus är ett bra val för långpass, återhämtningsrundor och transportlöpning med packning. Rocker i mellansulan avlastar framfoten och hälen och bidrar till ett bra driv i löpsteget. Den formgjutna mellansulan ger en responsiv känsla och ökad hållfasthet, så att skon behåller både komfort och löpkänsla under många långa pass. BUGrip®-yttersulan har 13 dynamiska dubbar av karbidstål, för bästa möjliga grepp när underlaget kräver det. Miljöcertifieringar: Ovandel i bluesign®-certifierad polyestermesh. Öko-Tex- och bluesign®-certifierat GORE-TEX®-foder. Ortholite Hybrid®-innersula med bluesign®-certifierat tyg, gjort av återvunnen PET och färgat med solution dye-teknik. Mellansula av lättvikts-EVA med 20% BLOOM® algae foam. Yttersula med 20% återvunnet gummi. Drop: 6 mm. Vikt: 299 gram i US 8 (39).

 • GORE-TEX®-membran i ovandelen
 • Bra val för långpass, återhämtningsrundor och transportlöpning med packning
 • BUGrip®-yttersula med 13 dynamiska dubbar av karbidstål
 • Rocker i mellansulan avlastar framfoten och hälen och bidrar till ett bra driv i löpsteget

Skotyp: Trailskor
Ordinarie pris
: 2299:-

Testa på riktigt

Gör en löpanalys i butik och få med dig ett garantibevis på vår Testa på riktigt-garanti. Då kan du testa dina löparskor hemma, i löpspåret, på löpbandet eller på en helt annan plats i upp till 30 dagar, om du inte är helt nöjd får du byta dem till ett par helt nya. Du kan även köpa dina löparskor online och ta med dem till valfri butik för att få ditt garantibevis efter en löpanalys. 

Andra 'Löparguider' inlägg