Prylarna som gör löpturen roligare
Löparguider

Prylarna som gör löpturen roligare

Löpartillbehören som gör löpningen skönare och kanske även snabbare?

Spring med rätt tillbehör

Att springa kräver inte särskilt mycket mer utrustning än ett par bra löparskor. Det finns dock några prylar som kan göra springturen både roligare och bekvämare. Kanske gör de dig till och med till en snabbare och bättre löpare!

7 bästa löpartillbehören

  1. Pulsklocka
  2. Vätskebälte
  3. Strumpor med kompression
  4. Löparglasögon
  5. Löparryggsäck
  6. Keps för löpning
  7. Mobilhållare

Löparklocka

Pulsklockan finns i flera olika varianter, med teknik på olika avancerad nivå och från olika varumärken. En bra träningsklocka ska kunna visa hastigheten och sträckan för ditt träningspass, visa din puls och bistå med annan information som hjälper dig att träna i den nivå du tänkt. Med en löparklocka blir det helt enkelt lättare att få ut det mesta av ditt träningspass. Mät hur långt du har sprungit, vart du har sprungit och hur snabbt du sprungit. Snacka om pepp att kunna hålla koll på sina resultat ock sätta upp nya mål att nå. Utgå från ditt behov och märk skillnaden med en löparklocka. 

Få mer inspiration i Löparskolan - Spring med pulsklocka.

Vätskebälte

Springer du en längre runda är det alltid viktigt att tänka på kroppens vätskebalans, inte bara innan och efter ett pass. Ett vätskebälte är det smidigaste sättet att ta med dig vatten eller energidryck under löpturen. Att ha med sig mindre flaskor med vätska under löprundan är perfekt under sommarmånaderna, om du springer riktigt långt eller om du inte är säker på att det finns tillgång till vatten efter avslutat pass. 

Kompressionsstrumpor

Kompressionsstrumporna är en accessoar som börjat användas flitigt de senaste åren. Dessa ger stöd åt aktiva muskler under springturen och ger en kontrollerad kompression över hälsenan. De ger en skön känsla om vaden både under och efter träning. Det kan ta ett par rundor att vänja sig vid det ökade trycket som upplevs men efter du har vant dig kommer du knappt klara dig utan dem. 

Läs mer om varför kompression är bra under löprundan och vad som händer i kroppen vid användning. 

Sportglasögon

Ett par löparglasögon är perfekt oavsett årstid! Du minimerar risken att få grenar, smådjur, skräp och grus i ögonen. De ger dig även ett bra skydd mot både vind, nederbörd och starkt solljus. Att du dessutom ser riktigt cool ut är bara en härlig bonus. 

Löparryggsäck

Löparryggsäcken skapar möjligheter för mer. För en längre runda då du kan fylla på med energi längst vägen, för en löparpicknick eller för att lättare transportlöpa till jobbet. Hitta en modell som passar dig och dina behov och ge den nya ryggan ett par rundor innan du vänjer dig. Håll också koll på de olika funktionerna som finns och vilka som är viktiga för dig, till exempel specialanpassat fack för datorn eller ett inbyggt vätskesystem.

Löparkepsen

Löparkepsen skyddar dig från solen och ger dig välbehövd skugga under varma sommardagar samt från att regn i ansiktet vid regnskurar. Se till att välja en keps gjord i material som driver bort fukt från huvudet och som svalkar. Kepsen hjälper dig även med att hålla håret borta och på plats under löprundan.

Mobilhållare

Mobilen är en källa till mycket, så även på löprundan. För att slippa springa runt och hålla i den är den perfekta lösningen en mobilhållare. Lyssna på en bra ljudbok som får dig glömma att benen känns tunga eller att det är flera kilometer kvar, eller en intressnat podcast som ger dig ett gott skratt eller lite matnyttig info under turen. För att inte tala om all musik, lyssna på din favoritmusik eller sätt på en riktigt pepp-låt den sista kilometern för att pressa ut det allra sista.

Löprundan börjar på Intersport

Oavsett om du är en rutinerad löpare som pressar tider och springer flera mil eller om du ska börja springa för att gå ner i vikt, bli snabbare eller ta hand om din hälsa börjar löpturen på Intersport. Vi har allt från löpartights och löparjackor till löparskor med bra dämpning och i olika modeller. Välkommen till en av våra butiker och få hjälp av experter, köp online eller gör reserach på löparkläder och löparskor online, prova i butik och köp först när du är nöjd med vår tjänst Boka & hämta. 

Läs 10 anledningar att löpträna och skapa massa motivation för att ge dig ut på en runda.

Andra 'Löparguider' inlägg