Padel - Sveriges snabbast växande sport
Racketsportguider

Padel - Sveriges snabbast växande sport

Knyt på dig padelskorna och greppa padelracket - Det är dags att spela padel!

21 januari 2020

Padelracket, bana och tre träningskompisar

Padel spelas av miljontals personer i Latinamerika och har på senare år blivit en allt mer populär sport även i Sverige. Samla ihop ett kompisgäng om fyra, knyt på dig padelskorna och greppa padelracket - Det är dags att spela padel!

Padel är enklare än tennis

Racketsporten padel har kallats för Sveriges snabbast växande sport och introducerades till den svenska marknaden bara för några år sedan. 

– Det är väldigt enkelt att spela padel. Första gången man spelar padel blir det ganska hyfsat spel. Jämför man det till exempel med tennis där måste man spela väldigt många gånger innan det ska bli någorlunda spel, precis som det är med många andra sporter, så är padel väldigt enkelt, svarar Magnus Gustafsson på frågan om varför han tror att padel har blivit så populärt i Sverige och fortsätter:

"Väldigt rolig sport, padel"

– Sen så är det ju en väldigt rolig sport. Det går snabbt och är socialt med fyra spelare som gör att man kan tjöta samtidigt. Har man lite tävlingsinstinkt i sig så vill man förbättra sig hela tiden, säger Magnus Gustafsson.

En blandning mellan av squash och tennis

Padel är som en blandning mellan tennis och squash och är framför allt populär i Spanien och Latinamerika, där det finns tusentals banor och miljontals utövare. För några år sedan introducerade padel till den svenska marknaden, och en av de som var med då är Magnus Gustafsson på mode- och rackettillverkaren GSL.

– När alla padelentusiaster i Sverige började ringa oss och ville ha bollar och rackets så blev det självklart för oss att kolla upp vad det var för sport. Och nu, några år senare, går det fantastiskt bra för oss. Våra bollar har till och med använts i den internationella padel-touren.

Karriär inom padel

I bagaget har det tidigare tennisproffset Magnus Gustafsson 14 ATP-titlar och var en gång i tiden rankad tia i världen. Idag jobbar han bland annat på GSL med mode och rack - men har inte försökt sig på en proffskarriär inom padel.

– Jag spelar väldigt lite, precis som det är med tennisen efter att man har fått några skador. Det är just hopp som har gjort att jag har lite problem med en fot. Börjar jag med någonting så vill jag gå all-in och det kan jag inte riktigt nu.

Padelns historia

Historiker är oense om när padel började spelas, men liknande spel förekom på engelska kryssningsfartyg på 1920-talet. Första världsmästerskapet i padel arrangerades 1992 och har sedan dess spelats vartannat år. 

Tips för dig som vill testa padel

Magnus tips till den som vill testa padel:

  • Du behöver inte slå hårt för att vara framgångsrik i padel, snarare tvärtom.
  • Utnyttja motståndaren
  • Försök att stå rätt så tidigt som möjligt
  • Öva på servar

Padel på Intersport

På Intersport har vi erfarenheter av sport, idrott ochträning sedan 1968. Vi har varit med och sett nya sporter komma och de äldre utvecklas till det bättre. Nyheter som padel samt tennis och badminton i den äldre generationen.  Vi har kunskapen och erfarenheten och hjälper dig mer än gärna att hitta utrustning och kläder för mer sport och träning. 

Köp padelracket online

Vårt sortiment inom padel växer för varje säsong. Efterfrågan ökar allt mer och allt fler väljer att utöva sporten. På Intersport kan du köpa allt du behöver för ett par timmar på padelbanan. Allt från padelskor, shorts och t-shirt till träningsväskor och padelracket online såväl som i butik. För att få lite bättre koll på vad du ska tänka på när du köper padelracket kan du ta del av vår Köpguide om padelracket. Är du mer sugen på en annan racketsport kan du läsa vår pingisguide eller tennisguide.