Simning som träningsform
Övriga sporter

Simning som träningsform

SIMNING ÄR PERFEKT OM DU INTE VILL TRÄNA UTE PÅ VINTERN

Vill du inte träna ute i snö, slaks och minusgrader? Simning är den perfekta inomhusträningen när hösten, vintern, kylan och mörkret smyger sig på. Visste du att 30 minuters träning i vatten motsvarar en timmes träning på land?

DET BÄSTA MED SIMNING ÄR…


… att man tränar hela kroppen; armar, ben, bål, hjärta och lungor. Det är en väldigt effektiv träningsform som dessutom passar perfekt nu när det är lite ruggigt utomhus. Inne i hallen är det varmt och mysigt och man kan avsluta passet med att basta. Ett plus är att man inte behöver så mycket utrustning, det räcker med en baddräkt och en simmössa.

KAN MAN SIMTRÄNA I VANLIGA BADKLÄDER?


Vanliga badkläder är inte riktigt gjorda för att simträna i. En riktigt bra träningsbaddräkt är tillverkad för att man ska få ut så mycket som möjligt av sin träning. Sömmarna sitter på specifika ställen och materialet ger muskelsupport, precis som med ett par riktigt bra träningstights!

TIPS FÖR ATT BÖRJA SIMMA

Vilket är ditt bästa tips till folk som är sugna på att börja simma?

Gå en kurs, helt klart! Det finns alltid saker att träna på, oavsett hur bra man är. Under en kurs får man hjälp med att finjustera rörelser som bland annat gör att man lär sig simma snabbare. Ett annat tips är att kolla på YouTube-klipp, man får ut otroligt mycket av att se hur andra gör.

Hur undviker man nybörjarfel i simhallen?

Håll koll på vett, etikett och oskrivna regler för bättre stämning i bassängen. Hoppa aldrig i vattnet precis innan någon kommer in för vändning, utan vänta in den som redan simmar. Det är också viktigt att man väljer en bana som passar ens tempo. Simmar man snabbt ska man välja en bana med andra snabba simmare och simmar man lite långsammare ska man välja en bana där tempot är lägre.

TRÄNA SIMNING

Hur varierar man sin simträning på bästa sätt?

Man använder sig av redskap som finns i hallen! Ibland bygger jag faktiskt upp hela pass på träning och övningar med redskap.

Vilket simsätt föredrar du?


Crawl, för att det är ett så otroligt snyggt sätt att ta sig fram på.

SARAS FEM BÄSTA SIMNINGSTIPS:

  1. Kör med simtränare

  2. Skaffa en snygg baddräkt och en härlig simmössa
  3. Bestäm vad du ska fokusera på innan du hoppar i vattnet

  4. Bestäm en simdejt med vänner
  5. Belöna dig själv med en skön bastu efter passet

Andra 'Övriga sporter' inlägg