Det bästa med cykel
Cykelguider

Det bästa med cykel

Det finns många fördelar med att cykla. Se vad Jean, Florence, Tony, Madde, Per och Sunny tycker!

Cykelns alla fördelar

Att cykla har många fördelar och hjälper till med mycket olika delar i vardagen. Här tar vi del av sex personer som berättar hur cykeln har blivit en mer eller mindre stor del i livet. Bland annt Florence som har börjat cykelpendla, Tony som cyklar med barnen och Jean som fick upp ögonen för cyklandet vid rehabiliteringsträningen. 

Motionscykel blev racercykel - Jean, mellanstadielärare

racercykelJag började cykla som rehabträning efter en knäoperation. Då satt jag på motionscykel och minuterna kunde inte gått långsammare på displayen. När knät började bli bättre och jag äntligen skulle få lägga ner trampandet på spinningcykeln och på gymmet tipsade en kompis mig om att gå med i en cykelgrupp. Att cykla ute och tillsammans med ett gäng var något helt annat! Det var ju riktigt roligt. Nu tränar vi tillsammans en-två gånger i veckan och själv blir det ett par ytterligare mil på min nya racercykel som idag är en av mina bästa investeringar. Att cykla är skonsam träning som dessutom givit mig bra kondition och mycket styrka både fysiskt och mentalt. 

Stadscykel för cykelpendling - Florence, UX-designer

stadscykelJag var så trött på trafiken i innerstan att det blev ohållbart, dessutom hade jag inte ens till jobbet. Jag köpte en stadscykel och lovade mig själv att testa att cykla till jobbet en gång innan jag avfärdade förslaget. Jag tänkte att det skulle vara jobbigt och att jag skulle vara helt svettig när jag kom fram. Men den där första gången jag testade var då jag började och sedan dess har jag inte slutat. Jag cykelpendlar så länge det är okej underlag och älskar det. Det tar inte ens tjugo minuter vilket är mindre än vad det gjorde med bil eller kollektivtrafik och med en necessär på jobbet kan jag ta deo och sminka till mig lite när jag kommit fram. 

Barncykel som snart bli mountainbike - Tony, kurator

barncykelJag cyklade väldigt mycket som barn men har sedan jag var tonåring och ung vuxen knappt cyklat alls. När jag fick egna barn tyckte jag både att det var viktigt, nyttigt och praktiskt att börja cykla igen. Vi försöker prata om cykelregler, vad man ska tänka på i trafiken och säkerhet på cykeln. Än så länge tycker min son att det är lika kul att cykla som jag gjorde när jag var barn. Vi cyklar till förskolan, gymnastiken och om vi ska till goda vänner. När han blir äldre ska jag byta ut hans barncykel mot en mountainbike så vi kan ge oss ut i skog och natur tillsammans. 

Damcykel med cykelstol - Madde, politiker

damcykelAtt gå ner i vikt var mitt primära mål med att köpa en damcykel. Nu efter snart ett år kan jag se flera fördelar även om viktnedgången fortfarande är en av dem. Jag var tvungen att hitta ett sätt att hitta en rutin på träning som inte innebar gym eller löpning. Något som kombinerade träning med de rutiner jag redan hade i vardagen. När mitt barn nu också är så stort att hen kan sitta i cykelstol får jag lite extra träning i form av extra motstånd. Dessutom ger hejarropen om att ”mamma ska trampa snabbare” den extra motivationen. 

Miljövänligt med elcykel - Per, butikschef

elcykelJag fick frågan en gång om jag var en sån där ”cykelhipster”. Det känns sjukt oskönt att säga om sig själv men samtidigt skulle jag kanske inte säga emot, jag tyckte det var en kul kommentar. Jag har en stark tradition av att cykla och har mer eller mindre alltid gjort det. För att orka cykla än längre har jag nu dessutom en elcykel vilket ger mig lite hjälp på traven i de värsta backarna och sista kilometerna. Förutom att det är smidigt och ger mig rörelse och frisk luft tycker jag det är viktigt för miljön. Jag tycker det känns väldigt omodernt att alla ska pendla till jobb och dylikt i varsina bilar. Det som saknas nu är cykelhjälmen, det har jag lovat mitt barnbarn att jag ska ha till denna cykelsäsongen. 

Snygg hybridcykel - Sunny, student

hybridcykelSom student har jag verkligen inte råd med en bil och knappt buss- och tågkort heller. De pengarna lägger jag hellre på annat och tar cykeln när jag inte går. Högskolan ligger väldigt nära min lägenhet så dit kan jag gå men om jag ska in till stan är cykeln perfekt eller när jag behöver rensa tankarna fårn allt tentaplugg, då kör jag en runda. Jag hade en billig begagnad cykel först men så blev den stulen, smart eller dumt vet jag inte men därefter köpte jag en ny hybridcykel och det bästa cykellåset jag kunde hitta. Jag tar med den in i lägenheten och har den som en schysst inredningsdetalj när jag inte använder den. 

Bra cyklar på Intersport

På Intersport har vi mängder av cyklar, allt för att du ska hitta den som passar just dig och dina behov. Kanske lbir det en klassisk cykel, en mtb eller en landsvägscykel? Oavsett är du varmt välkommen in till någon av våra cykelbutiker eller för att köa en cykel online hos oss.

Andra 'Cykelguider' inlägg