Elcykelpremie eller ej - här är elcyklarna
Cykelguider

Elcykelpremie eller ej - här är elcyklarna

Är du, trots att elcykelpremien tagits bort, sugen på att köpa en cykel har vi mängder av modeller med motor att kolla vidare på.

 

Elcykelbidrag för miljövänligare transport

För att förbättra förutsättningarna att pendla och transportera sig klimatvänligt avsatte regeringen 350 miljoner kronor till en elfordonpremie för köp av elcykel eller elmoped. Bidraget har efter perioden valts att inte förlängas och är således borttaget. Det är alltså inte längre möjligt att ansöka om bidrag för elcykel. Är du ändå sugen på att köpa en cykel har vi mängder av modeller med motor att kolla vidare på.


 

Bidrag för elcyklar utvärderas

Efter regeringens satsning elcykelpremie har utfallet utvärderats. 89 396 personer beviljades premie och drygt 368 miljoner kronor betalades ut för elcyklar som köptes från september 2017 och ett år framåt. Det genomsnittliga beloppet som betalades ut var 4100 kronor vilket motsvarer ett cykelköp på cirka 16 400 kr.

Vad innebar elcykelpremien?

Köper du en elcykel från och med den 20 september 2017 gäller bidraget retroaktivt. Det vill säga att du ska spara kvittot på ditt köp. Elfordonpremien täcker upp till en fjärdedel (25%) av kostnaden för en elcykel. Högsta beloppet du får tillbaka när du köper en elcykel är 10 000 kronor i ersättning. För att få ersättning för ditt köp behöver du spara ditt kvitto samt skicka in en ansökan till Naturvårdsverket.

Vad gällde för rabatterade elcyklar?

Elcykelpremien gäller det rabatterade priset som står på ditt kvitto. Dvs det belopp du betalt för din elcykel efter rabatt. Ersättningen gäller endast elcyklar inköpta från och med den 20 september 2017. 

Köp el-cykel på Intersport

Kom in till någon av våra butiker för att köpa din el-cykel eller köp cykeln online. Vi har dessutom cykelservice för elcyklar och traditionella cyklar i våra cykelbutiker

Andra 'Cykelguider' inlägg