Emil toppar formen med tillskott
Cykelguider

Emil toppar formen med tillskott

För MTB-stjärnan Emil Lindgren är kosttillskott A och O i tränings- och tävlingsvardagen på mountainbike.

Mountainbike och kosttillskott

Han kompletterar kolhydratförrådet och adderar magnesium i depåerna. För MTB-stjärnan Emil Lindgren, med siktet inställt på OS i Rio, är kosttillskott A och O i tränings- och tävlingsvardagen på mountainbike.

Tävlar i mountainbike

För åtta år sedan representerade Emil Lindgren Sverige vid OS i Peking. Nu går han i väntans tider – får han förnyad chans i Rio, eller blir det som i London då han tvingades följa mästerskapet framför tv:n?

– OS är enormt stort, men vi ska inte glömma bort att vi inom MTB har VM och EM varje år. De mästerskapen har också väldigt hög status, säger Emil.

VM i mountainbike

2014 tog han VM-silver i sprint och rankades som den nionde bästa mountainbikecyklisten i världen.

– Under mitt andra lopp i fjol bröt jag armbågen och det gjorde att 2015 inte blev vad jag hade hoppats på. Jag tog några skapliga placeringar men siktet ställdes in på 2016 ganska tidigt. Nu är jag fit for fight och redo att utmana ordentligt i världstoppen igen.

Kosttillskott

För honom är och har det alltid varit självklart att vässa sina egna prestationer med hjälp av kosttillskott från Enervit.

– Enervit har en väldigt komplett produktlinje. Jag har använt deras produkter i 14 år och tack vare dem kan jag komplettera mitt förråd av kolhydrater och addera magnesium till depåerna.

15 minuter innan start trycker han i sig en Enervitene Gel och under loppet blir det allt från Enervit G sportdryck till två-tre Enervitene Liquid.

– Efter varje lopp och träningspass tar jag R2, det är min favoritprodukt som borgar för optimal återhämtning.

Hur ser du på återhämtningen, varför är den så viktig?

– Återhämtning är den tid som träningen ”sugs upp” och utvecklingskurvan går uppåt. I en idrottares vardag så måste gränser spräckas, vilket i sin tur betyder att hård träning bedrivs under längre perioder. Det finns inte tid för slarvande med återhämtningen.

Försämras energin om du slarvar med kosttillskotten?

– För mig är det superviktigt att fylla på med väldigt energitäta produkter i behändiga förpackningar. Jag tömmer hela mitt förråd av kolhydrater under en tävling, men både musklerna och hjärnan måste ha energi kvar i slutskedet av ett lopp. Våra tävlingar är extremt tekniska och en miss kan kosta en punktering eller liknande, vilket kan vara skillnaden mellan en seger och en 45:e plats.

Vad ser du framför allt fram emot med denna säsong?

– Det är en säsong där världscup, EM, VM och OS hägrar. Jag är väldigt laddad och tycker att det ska bli enormt roligt att ge mig ut med nummerlapp igen. Nu är det dags att göra comeback i världstoppen.

Kosttillskott och mountainbike

På Intersport hittar du såväl cyklar inom kategorin mountainbike samt kosttillskott i mängder. Vi har även en massa cykelhjälmar, cykelstolar, cykellås, cykellampor och en massa mer inom cykel. Välkommen in till någon av våra butiker eller köp det du behöver inom cykel online.

Andra 'Cykelguider' inlägg