Viktigt att tänka på när du köpt ny cykel!
Cykelguider

Viktigt att tänka på när du köpt ny cykel!

Kontrollera din cykel - Intersport visar hur i 4 enkla steg

Kontroll när du köpt ny cykel

Har du köpt en ny cykel? Den känslan är helt underbar! Nu kan du transportera dig enklare och mer miljövänligt innan i stan, få en massa träning och motion och uppleva en massa ny frihet på två hjul. 

Innan du ger dig ut på din nya cykel är det dock bra att kontrollera den så att allt är som det ska så att du kan cykla säkert. Intersport visar hur i fyra enkla steg.

Cykelbromsar

Att din cykel har tillförlitliga bromsar är väldigt viktigt. Det är en stor risk för dig, dina och dina medtrafikanter om bromsarna inte fungerar som det ska. Du bör alltså börja med att testa bromsarna så att de fungerar. Har cykeln fälgbromsar kolla att de inte är slitna eller tar snett och att bromsvajern löper friktionsfritt i sitt hölje.

Kontrollera cykeldäcken

Att däcken står rätt och är pumpade är både en säkerhetsaspekt men gör även din cykling betydligt enklare. Kolla att hjulen är raka och inte slår sidledes samt se till att alltid ha välpumpade däck för att undvika skador på fälgarna och för att hjulen ska rulla lättare. Du kan pumpa dina däck i våra cykelbutiker. Idag finns det också pumpstationer utsatta på flera platser och på sträckor där många pendlar för att ytterligare underlätta för cykelpendlare och cyklister generellt.  

Cykelkedjan bör vårdas

Många utav oss har varit med om att cykla på en cykel med rostig kedja, det går trögt, hackigt och är ingen rolig historia. Kedjan är infettad från fabrik men behöver smörjas regelbundet. Använd en tunn olja, gärna teflonbaserad. Kedjan slits mindre, rostar mindre och ger en bättre växling om den är smord och rengjord. Med en kedja i bra skick kan det alltså bli mycket enklare att cykla på din nya cykel under en lång tid framöver.

Gratis cykelservice

Efter en till tre månaders användning bör alla skruvar ses över och efterdras vid behov. När du köpt din cykel på Intersport bjuder vi på arbetet vid en första efterjustering i våra cykelbutiker inom ett år efter inköpsdatum. Ta med originalkvitto och den folder som fås vid köpet.

Garanti på cyklar

Intersport lämnar garanti på cykeln enligt konsumentköplagen. Har du ytterligare frågor är du alltid välkommen att kontakta vår kundservice.

Cykelservice

På Intersport är det enkelt att köpa en ny cykel, oavsett var du handlar och vilken cykel du ska köpa. Här finns allt från el-cyklar och mountainbiker till barncyklar och balanscyklar. På Intersport kan du köpa cyklar online och i butiker samt få cykelservice i våra cykelbutiker

Andra 'Cykelguider' inlägg