Inför Premiären av SHL & SDHL
Hockeyguider

Inför Premiären av SHL & SDHL

Vi har tagit pulsen på ett gäng riktigt peppade inför den stundande stora högtiden inom hockeyn.

Snacket inför hockeypremiären

Vi har kollat läget med ett gäng som minst sagt är peppade inför premiärerna av SHL och SDHL - Hur ser uppladdningen ut? Hur har stödet från supportrarna sett ut under en minst sagt märklig period? Och kanske viktigast av allt, vilka tror de står som vinnare?

Erik Forssell, General Manager & Håkan Billing, Försäljnings och marknadschef, Skellefteå AIK

 1. Vi har haft en bra försäsong! Vi har fina träningsförutsättningar i Skellefteå och har haft bra utveckling fysiskt på våra spelare under sommaren. På grund av pandemin så blev CHL-gruppspelet inställt och vi valde då att ha färre träningsmatcher än vanligt och prioriterade istället att kunna träna bra på hemmaplan. Vi har haft ganska liten spelaromsättning vilket vi upplevt som en fördel då det varit en snabbare process att träna ihop laget.
 2. Vi tror att Skellefteå AIK vinner SM-guld.
 3. Genom att starta insamlingar och auktioner har våra supportrar samlat in stora belopp till föreningen. Nu när nya säsongen närmar sig  har de visat stort hjärta och köpt årskort trots all osäkerhet som råder. Vi är Bygdens lag tillsammans med våra supportrar.

Nicklas Rahm, tränare för HV71 herrlag

 1. Vi spelar den sista träningsmatchen på tisdag mot Djurgården och sedan finslipar vi detaljer de sista träningarna innan premiären mot Frölunda.
 2. Luleå Hockey
 3. Vi känner av ett stort stöd från våra fans och det är många som kommer fram och vill snacka hockey. Även om fansen just nu inte kan se matcherna live känner vi att de är med oss och att intresset inför säsongsstarten är stort.

Joakim Engström, tränare för HV71 damlag 

 1. Vi har precis slutfört försäsongen och har en härlig premiärhelg den kommande helgen. Vi känner oss väl förberedda och alla är revanschsugna efter förra säsongen.
 2. Självklart HV71
 3. Jag kan inte annat än att hålla med Nicklas, vilket stöd!

Johan Sundström, spelare Frölunda

 1. Den har sett ut som alla tidigare år jag varit med klubben, med en liten skillnad. På grund av situationen har vi varit lite mer avskärmade från omgivningen.
 2. Frölunda!!
 3. De får gånger vi har träffat har dom stöttat oss som vanligt. Och det är ju fantastiskt att vi säljer så många årskort trots att de kanske inte får komma på matcherna. 

Erik Lignell, analytiker Frölunda A-lag 

 1. Vi har tränat bra och mycket, men inte spelat så många tävlingsmatcher som vanligt eftersom CHL är uppskjutet. Det har varit en ovanligt lång försäsong.
 2. Frölunda
 3. Det känns som vanligt, trots att det inte är som vanligt. Det är många som bryr sig, det märker vi.

Maja Nylén Persson, back och assisterande lagkapten, Brynäs

 1. Just nu (i skrivande stund vecka 37 reds. anm.) håller vi på med det sista inför premiären mot Leksand på lördag. Vi jobbar på de delar som varit lite bristande under försäsongen och finslipar på de sista detaljerna. Till exempel vill vi få igång målskyttet mer än vad vi gjort i träningsmatcherna.
 2. Jag tror och hoppas på att vi tar hem det!
 3. Det är svåra tider för alla och vi uppskattar stödet från våra supportrar otroligt mycket, till oss i damlaget men också till hela Brynäs. Vi känner engagemanget som finns och vill verkligen vinna för våra supportrars skull. 

Svar från Samuel Ersson, målvakt Brynäs

 1. Hårdträning! Alla säger att den här försäsongen har varit en av de tuffare som de har upplevt. Just nu håller vi på att gå igenom vårt spelupplägg och sätta vårt grundspel.
 2. Om man får säga sig själv säger jag Brynäs. Annars säger jag Örebro.
 3. Våra supportrar har visat ett enormt stöd. Det såg man inte minst genom Swishkampanjen för att få hem ”Bulan” (Patrik Berglund) och ”Berra” (Simon Bertilsson). Sen har jag också hört att det är många supportrar som har valt att köpa säsongskort utan att veta om de ens får gå på matcherna eller inte. Det är riktigt häftigt att folk stöttar oss på det sättet. 

Även från Hockeyallsvenskan som startar i oktober hörs röster och pepp!

Niklas Nestlander, marknadschef AIK Hockey

 1. På herrsidan är vi i fullgång med träningsmatcher. Vi spelade vår tredje match mot FBK igår och gjorde det riktigt bra. Alltid tufft men också bra att möta SHL lag. Vi spelar premiärmatch den 2/10 mot Västervik. För damerna är det premiär den 12/9 mot Linköping borta. Även här har vi spelat en del träningsmatcher och kommer väl förbereda. 
 2. I Hockeyallsvenskan tror jag det står mellan 3-4 lag. I ett slutspel kan allt hända och det gäller att vara både fysiskt och mentalt redo. Men självklart tror jag att AIK står som segrare och flyttas upp till SHL. I SDHL ligger Luleå som alltid bra till. Vår ambition är att vara topp 5 och ta oss längre i slutspelet än förra året. 
 3. De har och ställer alltid upp. Vi fick en otroligt gehör för vår swish kampanj i våras. Snart kommer vi ut med en ny kampanj inför premiären av Hockeyallsvenskan och jag är övertygad om att engagemanget kommer vara högt även då.

Lasse Larsson, Head of Team Intersport

- Äntligen nedsläpp! Nu är hockeysäsongen igång, vilket för oss på Intersport är en av årets höjdpunkter! Hockey är och kommer alltid vara en del av vårt DNA på Intersport och vi önskar särskilt våra samarbetsföreningar ett STORT LYCKA TILL!

Intersport - Med hjärtat i föreningslivet!

Vi brinner för den svenska idrottsrörelsen och för att idrott ska vara för alla. På allt du handlar på Intersport ger vi tillbaka 3% till föreningslivet.

Har du inte redan valt en förening som du vill stötta lite extra, så gör gärna det. Koppla ditt medlemskap till någon av alla föreningar som vi samarbetar med under ”Mina uppgifter” på Mina sidor. Stödet behövs nu mer än någonsin!

Dubbelt upp!

Inte nog med att du kan välja att ge tillbaka till ditt lag genom Stötta din förening - klubben får dessutom en extra kickback på alla supporterprodukter som säljs."

 

Andra 'Hockeyguider' inlägg