Information om kompositklubbor
Hockeyguider

Information om kompositklubbor

Så väljer du rätt kompositklubba

Kompositklubba på hockeyrinken

När det är dags att gå ut på isen är det mycket glädje, vilja och engagemang som krävs. Utöver det krävs bra utrustning. Vi har det mesta du kan tänka dig inom hockey och erbjuder ett stort utbud av skridskor, skydd och klubbor.  Här berättar vi mer om det sistnämna och mer specifikt kompositklubban som i princip alla spelar med idag.

Hockeyklubbor godkända enligt Svenska Ishockeyförbundet

Kompositklubbor uppfyller de krav och normer som är satta av Svenska Ishockeyförbundet gällande ishockeyutrustning. Om dessa normer överskrids genom att materialet utsätts för extrema påfrestningar utöver normalt spel, ska materialet ge vika med hänsyn till säkerhet och skaderisk.

Pris på en kompositklubba

På grund av materialet och dess kvalitet är prisnivån på kompositklubbor något högre prisnivå. Dock behöver detta inte medför längre hållbarhet på kompositklubbor än på de traditionella träklubborna. Prisnivån skall relateras till de egenskaper och spelupplevelser som en kompositklubba ger.

Hockeyklubbor är hårt drabbade

För ishockeyklubbor gäller maximalt utnyttjande av produkten från första stund. Spelets natur och de påfrestningar som en klubba utsätts för, gör att klubbor oavsett varumärke, modell eller pris kan få sprickor, slås eller brytas av.

Reklamera hockeyklubba

  • Reklamationer godkänns endast vid fabrikationsfel eller uppenbart materialfel
  • Vid reklamation krävs butikskvitto från köptillfället
  • Vid godkänd reklamation erhålls motsvarande ny produkt
  • Vid icke godkänd reklamation returneras varan till kund om så önskas

På grund av spelets karaktär kan det uppstå brott och sprickbildningar i produkten från slag och annan yttre påverkan. När detta inträffar är det dock inget produktionsfel och således ingen anledning till att reklamera eller återsända produkten.

Klubbfodral

Ett bra tips för att vårda din klubba eller klubbor är att använd klubbfodral. Ett fodral skyddar klubborna mot onödiga slag och stötar vid transport och allmänt utanför rinken.

Kompositklubba på Intersport

Köp kompositklubbor online eller i någon av våra butiker. Vi har ett brett utbud med kompositklubbor och hockeyklubbor för barn, dam och herr. För mer information om vad du ska tänka på innan du ska köpa hockeyklubba kan du läsa mer här. 

Andra 'Hockeyguider' inlägg