Packa för utflykt
Outdoorguider

Packa för utflykt

Checka av vår packlista och ge er ut med detsamma!

Packlista för naturen

Att ge sig ut på en utflykt är kul, lättillgängligt och spännande. Anpassa det ni hittar på utefter ditt eller barnens intressen. tänk också på att det ofta inte behöver vara något storslaget som sker för att det ska bli en lyckad stund, att njuta av naturen, ha kul och bara vara tillsammans med personer man tycker om är ofta det som skapar minnen för livet.

Vad ska man ha med sig?

Checka av vår packlista och ge er ut med detsamma! Har ni barn med är det klokt att låta dem ha en egen ryggsäck, givetvis anpassad efter storlek och vikt. Både för att vänja sig, för att hjälpas åt med packningen och kunna ta med sig spännande saker hem. Ska ni ut på ett större äventyr? Utgå från vår packlista för vandring och camping.

Att packa ner i klädväg

Vad ni ska ha på er när ni ger er ut är givetvis beroende på årstid och temperatur och vad ni ska göra, utgå från lager på lager principen och packa med lite extra.

 • Regnkläder
  Den svenska naturen är så vacker och det svenska vädret är opålitligt. Se alltid till att ha regnkläderna medpackade. 
 • Extra tröja
  Om vinden tilltar och det blir svalare, om ni är ute längre än planerat och solen försvinner eller om ni sitter stilla ett tag när ni äter er matsäck. 
 • Lätt ombyte
  Man vet aldrig om någon trampar i vattnet eller spiller en hel kopp nyponsoppa på sig. Ett ombyte och torra strumpor är en god idé.

Vad behövs när vi ska äta?

En god matsäck kan man bygga en hel dag kring, att grilla korv eller äta tacos i naturen är en utflykt i sig. Här är vad du behöver ha med dig för fikastunden. 

 • Kylbag
  På sommaren är det viktigt med en kylbag och kylklampar för att hålla maten kall tills ni ska äta. Ett smart tips är att frysa in er dryck (ej kolsyrad) och använda som kylklampar och efter ett par timmar (beroende på temperatur ute) när det är dags att käka är maten sval och drycken tinad och läskande kall.
 • Mellanmål & matsäck
  Utgå från era önskemål och smaklökar och packa ner allt från pannkakor och smörgåsar eller ingredienser för att laga mat ute. Dessutom lite mellanmål som russin eller fruktbitar för att fylla på energin och glöm inte vätska! 
 • Kåsa, kniv, tallrikar & spork
  En djupare tallrik i plast håller maten på plats, en kniv kan vara användbart både vid fikastunden och utanför och så självklart en spork och kåsa.
 • Handsprit & servetter
  Händerna är ofta smutsiga och att sprita dem eller torka med våtservetter är en god idé inför att ni ska äta, eller då och då under turen. Att dessutom ha servetter eller en hel rulle toalettpapper är rekommenderat. 
 • Sittunderlag eller filt
  Lägg underlaget på en stubbe eller duka upp matsäcken och samlas på en filt. 

Underhållning

Beroende på hur sällskapet som ger sig ut på utflykt ser ut kan olika typer av extra underhållning vara mer eller mindre nödvändigt. 

 • Utflyktspåse
  Samla ihop ficklampa eller pannlampa, kamera, kikare och en lupp och skapa en utflyktspåse ni alltid kan ta med er när ni ger er ut. 
 • Naturbingo
  Förbered ett naturbingo innan ni ger er ut, både kul och lärorikt. Läs mer om hur ni gör bingot samt fler tips på saker att hitta på i naturen i vår guide Vardagsäventyr
 • Bollsport
  Slänger ni med en boll eller ett strandtennis i ryggsäcken har ni alltid något kul att hitta på. 
 • Florabok
  Hittar ni något spännande är det kul att kunna slå upp det för att veta mer. En florabok, en bok om insekter eller träd är därför en bra idé både för stora och små. 

Extra småsaker

Lite extra grejer att ta med sig i ryggan, allt från bra och ha till väldigt viktigt.

 • Plåster
  Man vet aldrig när olyckan kan vara framme. Skoskavsplåster eller plåster för att undvika att få in smuts i såret. 
 • Påse
  Att slippa lägga ner smutsiga tallrikar i ryggsäcken igen är skönt när man kommer hem och ska ta hand om disken. Dessutom är en påse bra för att samla skräp eller om ni hittar bär eller svamp på er tur. 
 • Mediciner
  Allt från värktabletter, ögondroppar för pollen och allergimedicin till eventuella livsnödvändiga mediciner ska med ut. 

Redo för nästa utflyckt

På Intersport har vi det mesta du kan tänkas behöva för säsongens alla stora ochs må äventyr. Välkommen in till oss när du behöver råd eller nya grejer för er kommande utflykt. 

Andra 'Outdoorguider' inlägg