10 frågor till Emil Moberg Lundén
Fotbollsguider

10 frågor till Emil Moberg Lundén

Siktet inställt på att bli fotbollsproffs i Kenya

Fotbollsproffs i Kenya - så går tankarna för Emil

Alla går vi runt och drömmer om något men vi är många som låter det stanna vid just en dröm. Emil Moberg Lundén däremot vägrar att tänka ”tänk om…”. Nu förverkligar han idén som han ruvat på i nästan två år. Han ska bli fotbollsproffs – i Kenya.

Det har gått några år sedan 29-åriga Emil Moberg Lundénla fotbollsskorna på hyllan. Som bäst spelade han i division 2 men när fotbollen börja inkräkta för mycket på fritiden bestämde han sig för att lägga av, trots lovande framtidsutsikter.

1. Hur fick du tanken om att börja lira fotboll i Kenya?

- Jag reflekterade inte särskilt mycket över beslutet att sluta med fotboll ju då men den senaste tiden har jag funderat på hur bra jag egentligen hade kunnat bli. Jag vet att jag har det i benen fortfarande så efter en dekadent sommar bestämde jag mig för att det var dags att satsa, säger Emil.

2. Varför blev det just Kenya?

Det var där som idén uppstod för två år sedan, när jag var där och skrev min C-uppsats i journalistik.

Planet går efter nyår men för att kunna spela sig till ett kontrakt i högsta ligan, som kan jämföras med svenska Superettan, är det riktigt hård träning som gäller fram till dess.

3. Hur ser uppladdningen ut?

 - Efter sommaren tog jag kontakt med den före detta ÖIS-spelaren Christan Hemberg och frågade om han ville träna stenhårt med mig i höst, så nu är han min coach. Sen tränar jag också med ett division 3-lag och förhoppningen är att jag ska kunna träna med division 1 de sista månaderna.

4. Kan du avslöja träningsupplägget?

- Totalt blir det nio till elva pass i veckan dä anfallsspel, teknik och konditionsträning blandas med bland annat styrka, simning och målgestträning.

5. Har förtsått att det finns en extra tanke med projektet?

- Tanken är att det här projektet ska bli en film så småningom så för att mixa upp det hela med några komiska inslag så träffade jag komikern Per Andersson för ett pass med målgestträning. Det var riktigt roligt!

6. Hur har omgivningen reagerat på din proffssatsning?

- I början var det många som skrattade och var skeptiska men mina nära vänner pushar mig. De som känner mig väl vet att jag har gjort en del lite konstiga saker tidigare så de blev nog inte så förvånade.

7. Som vadå?

- Jag köpte en enkelbiljett till Italien en gång och cyklade hem till exempel och förra sommaren bodde jag i skogen i tre månader.

8. Hur skulle du beskriva dig själv som person?

- Klok, modig och naiv

9. Vad tror du själv då om din satsning, kommer du att fixa det?

- Just nu har jag väldigt gott självförtroende och tror att det kommer att gå väldigt bra. Men det ligger ingen prestige i detta, huvudsaken är att jag inte är rädd för att försöka.

10. Vad vill du säga till den som drömmer om något men som inte tar tag i det?

- Tänk dig att du som gammal sitter i en gungstol och ska berätta om ditt liv. Vill du då berätta om det liv som du lever idag eller om det du faktiskt vågade göra och som du fick ett leende på läpparna av? Många lägger 25 000kr på en ny soffa medan jag tycker att man ska investera i sin hälsa och möten med människor i stället. Om du väljer att satsa kommer du att få så mycket i bonus.

Andra 'Fotbollsguider' inlägg