10 frågor till Pierre Bengtsson
Fotbollsguider

10 frågor till Pierre Bengtsson

Drömmar, tidiga fotbollsminnen och 4 framgångsknep för att bli fotbollsproffs.

Fotbollsträningar, minnen och drömmar - intervju med Pierre Bengtsson

Pierre Bengtsson har alltid älskat sporten och drömde redan som barn om att bli fotbollsproffs, fastän många sa att han var för liten för att lyckas. Han lät inte drömmen stoppas av det utan tänkte att han istället fick tänka smartare. När vi träffar försvararen Pierre Bengtsson pratar vi om fotbollsträningar, tidiga minnen från fotbollsplan och framgångsreceptet för att nå drömmen om att bli fotbollsproffs.

Hur skulle du beskriva dig själv som barn på fotbollsplanen? 

Jag var väldigt energisk och viljestark, jag tror de runt mig såg att jag älskade det jag höll på med. Sen var jag också väldigt liten till växten och det var många som sa att jag var för liten. Då fick jag vara smartare, tänkte jag. 

Hur stor betydelse har de första fotbollsåren? 

Jag har alltid älskat idrott och att träna. Som liten tränade jag väldigt mycket med äldre spelare. Både de som var ett-två år äldre än mig men även med min bror och hans lag i Kumla som var fem år äldre då pappa var tränare där. Det kanske var det som tidigt fick. mig att förstå att det var viktigt för mig att jag fick idrotta på mina villkor.

Vilka värderingar har du tagit med dig från start? 

Det är egentligen två saker som sticker ut och som jag ser som extra viktiga. Att man aldrig ger upp och att man aldrig skyller motgångar på andra omständigheter. 

Vilket är ditt starkaste minne från de första åren på fotbollsplan? 

Många roliga inomhusturneringar och alla turneringar man spelade på 7-manna där du kan spela flera matcher på samma dag.

Vad skulle du säga till dig själv som barn om du fick möjligheten? 

Det går att nå sina drömmar och mål bara man förstår att det kommer motgångar och hur man hanterar dem.

Var du aktiv i andra sporten när du var yngre?

Ja! Jag spelade både fotboll och ishockey till jag var 13 år. Hockey var kul och folk sa att jag var rätt hyfsad på det.

När började du satsa ordentligt på fotbollen?

Det blev förmodligen ännu tydligare när jag var 13 år och slutade spela hockey. När jag valde fotbollen kunde jag fokusera mer på den.

Va drömde du om som barn? 

Drömmen var alltid att bli fotbollsproffs.

Vad har varit viktigt för dig för att ta dig till landslaget? 

  • Att alltid göra sitt bästa i alla sammanhang.
  • Vara noggrann med allt från återhämtning och rehab till kost och sömn.
  • Att spela i bra klubbar med tränare som ser dina styrkor och tar till vara på dem.
  • Lägga in extra träning när det passar i schemat.

Vad är den största skillnaden på din dröm mot hur verkligheten ser ut idag? 

Proffslivet målas ofta upp som väldigt glamoröst, så är det inte alla gånger. Det skulle jag nog säga är den största skillnaden från hur jag tänkte mig att det skulle vara i unga år.

Mer om Pierre Bengtsson

KlubbVejle BK
Ungdomsklubb: Kumla
Position: Försvarare

Läs intervjun med lagkompisen Mikael Lustig.

Föreningen om Pierre

När Pierre växte upp var han aktiv i Kumla. Vi tog ett snack med modersklubben för att se vad de säger om den lilla grabben som nu blivit elitfotbollsspelare och landslagsspelare.

Intersport - Med hjärtat i föreningslivet

På Intersport är svenskt föreningsliv och idrottföreningear runt om i hela Sverige en stor och viktig del. För oss är det självklart att göra det vi kan för att ge barn och unga bästa möjliga förutsättningar för mer aktivitet, gemenskap och rörelse. Datta gör vi genom att ge tillbaka till föreningslivet så de kan skapa initiativ som ger barnen just detta. 

På alla dina köp som görs på Intersport kan du också vara med och stötta, välj vilken förening du vill ge extra stöd under Mina sidor. Då ges 3% tillbaka till just den föreningen utan att din vanliga bonus påverkas. 

Andra 'Fotbollsguider' inlägg