6 äventyr i vardagen
Outdoorguider

6 äventyr i vardagen

Se dig omkring, ta med familjen och upptäck massa nytt!

30 april 2022

Skapa äventyr för hela familjen

Barnen är ofta bra på att skapa äventyr där de är, de är kreativa och har nära till fantasin. Kanske kan de vuxna bli bättre där? Att det inte krävs så mycket för att upptäcka, uppleva och skapa minnen för livet. Se dig omkring, ni behöver inte ta er särskilt långt och upptäck massa nytt! 

1. Naturbingo

Var kreativa och fundera på saker ni kan hitta i naturen och gör ett naturbingo! Gör så här:

  • Skapa bingobrickor om 4x4 rutor. (Det kan vara fler rutor om ni vill aktivera er en längre stund).
  • Skriv in eller rita saker ni kan tänkas hitta i naturen. T.ex. kottar, mossa och blad eller mer specifikt, t.ex. granskott, vitsippa eller en harlort. 
  • Ge er ut och leta efter det ni har på er bricka och kryssa när ni hittat rätt.
  • Försten som får en rad med naturupptäckter vinner!

2. Paddla

Att padla kanot eller kajak är riktigt kul och ett perfekt sätt att se sig omkring. Antingen i nytt vatten eller för att få se oväntat mycket på en plats ni trodde ni kände innan och utan. Att ni dessutom får massa frisk luft, en bra samarbetsövning och styrketräning är bara en bonus.

3. Testa på livet i tält

Ta er ut i trädgården, till närmsta skogsdunge eller planera lite mer och ge er ut på ett större friluftsäventyr. Oavsett är livet i tält ett äventyr i sig. Kanske tycker ni vuxna att det blir trångt, varmt och lite obekvämt. Barnen däremot, de kan se fram emot en tältning flera veckor och långt i förväg förbereda sig med ficklampa, ryggsäck, liggunderlag och sovsäck.

4. Cykelutflykt

Att packa ryggsäcken, ta på cykelhjälmen och ge sig ut på en cykeltur kan skapa minnen för livet. Cykla till en ny lekplats, bege er till en sjö eller ta er till närmsta skogsbryn. Det finns massa saker att göra på en cykelutflykt, var kreativa tillsammans och låt barnen vara med och välja vad dagens utflykt ska bestå av och vart den ska gå. Få tips på fler cykeläventyr

5. Plocka skräp

Att engagera barnen i miljö och natur är bra på så många sätt. Tyvärr finns det mycket att göra, men kom ihåg att alla kan göra något och med lite fika och mycket uppmuntran kan det bli riktigt kul. De mindre barnen har ofta aktiviteter inom området på förskola och skola och kanske istället lär er vuxna hur saker och ting ska sorteras och återvinnas! Gör en kul tävling av det så förenar ni nöje med massa nytta.

6. Klättra

Klättring är en kul aktivitet som kan anpassas efter ålder, nivå och erfarenhet. Allt från att ta sig upp för en högre kuperad kulle till att utforska om ni har någon mer annordnad klätteranläggning, eller kanske en höghöjdsbana, i er närhet. 

Andra 'Outdoorguider' inlägg