1–4 ARBETSDAGAR
FRI FRAKT & FRIA RETURER TILL BUTIK
ÖPPET KÖP I 365 DAGAR

Att tänka på när du väljer träningskläder

Här har vi samlat våra bästa tips för vad du ska tänka på när du köper träningskläder.

Person som tränar i svart t-shirt

Så väljer du bästa träningskläderna

Att välja träningskläder bland alla de möjligheter och alternativ som finns idag är inte helt lätt. Vad är viktigt för mig, vad bör jag tänka på och hur vill jag se ut på gymmet? Frågorna är många och för att göra det lite enklare har vi samlat våra sju bästa tips för vad du ska tänka på när du köper träningskläder.

Man gillar ju snygga träningskläder, allt från färgglada mönster till diskret svart. Men det är inte alltid lätt att veta vad man ska köpa, här har vi samlat våra sju bästa tips för vad du ska tänka på när du köper träningskläder.

  1. Bekväma kläder
  2. Välj funktionsmaterial
  3. Utgå från träningsform
  4. Välj riktigt sportkläder
  5. Snygga träningskläder
  6. Träningskläder till vardags
  7. Bomull är big no-no

Sköna träningskläder

För att du ska trivas när du tränar är den första, och kanske mest viktiga punkten, att välja sköna träningskläder. Att hitta de plagg och material som du i första hand trivs att träna i. Visst finns det fördelar med funktionsmaterial, åtsittande passformer och plaggets funktioner. Men om du inte upplever plaggen bekväma är det sekundärt. Vissa gillar när det sitter tight och håller saker och ting på plats medan andra vill ha luftiga och löst sittande träningskläder. En tredje bryr sig inte så mycket om komfort eller har så starka premisser gällande vad som är skönt, då kan man ju ta på sig i princip vilka träningskläder som helst.

Funktionskläder

Det finns väldigt många fördelar att ta på dig funktionsplagg när du ska träna, både inne och ute. Materialen i dessa träningsplagg gör att fukt och svett transporteras från kroppen för att du ska hålla dig fortsatt torr och bekväm även en stund in i träningspasset. För träning utomhus gör funktionskläderna även att du behåller viss värme närmast kroppen för att du ska få en så behaglig temperatur som möjligt.

Idag tillverkas allt du behöver för träningen i fukttransporterande material, till och med speciella trosor och kalsonger för träning. Funktionsplagg minskar dessutom ofta risken för skav och att kläderna veckar sig.

Utgå från din träning

Ett bra tips när du ska välja träningskläder är att utgå från dess syfte, alltså till vilken typ av träning du köpa träningskläder till. Det kan faktiskt vara mer eller mindre avgörande för din prestation eller potential. För högintensiv kan det krävas en tightare modell på träningstights i ett hårdare material samt en sport-bh med mer stöd. Till skillnad från om du kör rörelseträning, yoga eller coreträning, då är rörligheten viktigare för att tillåta fullständiga rörelser. Du vill aldrig ha ett par tights som kasar ner när du löptränar eller kör crossfit, detsamma gälle vid lågintensiv träning och rörelseträning. Då vill du inte vara begränsad av ett plaggs längd, passform eller modell eller få skav av detaljer som sömmar eller fickor.

Läs mer om hur du väljer bäst sport-bh för din träning och bästa tightsen utifrån träningsform.

Riktiga sportkläder

För att erhålla hög kvalitet, köpa kläder som håller länge och en trygghet gällande funktioner och material är det en god idé att köpa riktigt sportkläder. På Intersport och i andra butiker i sportbranschen finns ofta de riktigt kvalitativa produkterna samt kunskapen och erfarenheten att hjälpa dig hitta rätt. Idag har även flera av de större modehusen kollektioner inom träning. Och visst kan dessa träningskläder vara prisvärda och snygga men ofta är kvaliteten i det långa loppet inte lika hög som inom sportbranschen.

Undvik bomull

Som vi tidigare nämnde är funktionskläder av olika slag att rekommendera för aktiviteter av olika slag. Träningskläder i bomull är däremot en big no-no. Bomullsplagg blir snabbt blöta och tunga av kroppens fukt och svett och tar lång tid att torka och återgå till ursprungligt skick. Ofta upplever du dig även instängd i en svettig t-shirt i bomull som dessutom hämmar rörelsefriheten om du jämför med bekvämligheten rörligheten i en t-shirt i funktionsmaterial. Tränar du ute och om det är kallt ute kyler fukten från bomullsplaggen ner din kropp och du kan inte prestera på topp.

Snygga träningskläder

Hur ytligt det än må låta är det för många viktigt att, utöver bekvämligheten, även känna sig snygg när man tränar. Med bättre självförtroende kanske du till och med kan lyfta ett par kg ytterligare eller springa några sekunder snabbare. Vissa gillar väldigt mönstrade och färgglada träningskläder medan andra hellre väljer en mer stilren och avskalad träningsoutfit.

Ett par trender som är starka är tightsen med hög midja i kombination med en kortare t-shirt, crop top eller enbart sport-bh. Ytterligare en trend är att bära en klassisk träningsoutfit i dova färger och plocka upp en matchande färg på t.ex. detaljer på tightsen, träningsskorna eller banden på sporttoppen.

Träningskläder du kan ha till vardags

Ett riktigt bra tips när du ska köpa träningskläder är att välja kläder som du kan använda även till vardags, perfekt för den hållbara garderoben där multifunktionella plagg är en viktig del. Idag suddas gränserna mellan vad som är träningskläder och vardagskläder allt mer ut och du kan gå i träningstights till jobbet eller löparjacka på stan. Att använda träningskläder oftare än bara när du planerar att träna gör det ofta enklare att få till ett träningspass när du som minst anar det. Ett par benövningar om bussen är försenad eller intervaller medan barnen är på lekplatsen.

Träningskläder på Intersport

Köp träningskläder online eller i någon av våra butiker. Vi har ett stort utbud av träningskläder från adidas, Nike, Puma, Röhnisch, Under Armour, Casall och många fler.