25% elcykelpremie i regeringens nya klimatsatsning
Cykelguider

25% elcykelpremie i regeringens nya klimatsatsning

a 25% tillbaka av inköpspriset för en elcykel

11 oktober 2017

Elcykelbidrag för miljövänligare transport

För att förbättra förutsättningarna att pendla och transportera sig klimatvänligt avsätter regeringen 350 miljoner kronor per år 2018-2020 till en elfordonpremie för köp av elcykel eller elmoped så länge bidraget räcker*.

Se hela vårt sortiment av el-cyklar.

Vad innebär elcykelpremien?

Köper du en elcykel från och med den 20 september 2017 gäller bidraget retroaktivt. Det vill säga att du ska spara kvittot på ditt köp. Elfordonpremien täcker upp till en fjärdedel (25%) av kostnaden för en elcykel. Högsta beloppet du får tillbaka när du köper en elcykel är 10 000 kronor i ersättning. För att få ersättning för ditt köp behöver du spara ditt kvitto samt skicka in en ansökan, läs mer om hur du gör på www.naturvardsverket.se.

Vad gäller för rabatterade elcyklar?

Elcykelpremien gäller det rabatterade priset som står på ditt kvitto. Dvs det belopp du betalt för din elcykel efter rabatt.

Gäller det alla typer av el-cyklar?

Ersättningen gäller endast elcyklar inköpta från och med den 20 september 2017. 

Köp el-cykel på Intersport

Kom in till någon av våra butiker för att köpa din el-cykel eller köp cykeln online. Vi har dessutom cykelservice för elcyklar och traditionella cyklar i våra cykelbutiker. Köp dessutom cykelkläder och andra träningskläder på Intersport.

*Elcykelbidraget är för 2018 slut.

 

Andra 'Cykelguider' inlägg