10 frågor om HIIT
Träningsguider

10 frågor om HIIT

High Intensity Interval Training - träningsformen som slagit ner som en blixt klar himmel.

High Intensity Interval Training

HIIT, High Intensity Interval Training eller högintentiv intervallträning, är en effektiv träningsform som slagit ner som en blixt från klar himnmel. Men, vad innebär det att träna HIIT? Varför är det så effektivt och varför har träningsformen blivit så populär? Vi har frågat Reeboks ambassadör, PTn och träningsprofilen Alexandra Järgren.

1. Vad är HIIT?

HIIT är en förkortning på High Intensity Interval Training. Du jobbar under korta tidsintervaller där du maximerar ansträngningen.

2. Hur ser upplägget ut?

Upplägg kan variera från olika styrkeövningar, flås och kan kombineras.

3. Varför är HIIT så effektivt?

High Intensity Interval Training som är en träningsform som är för ökad kondition, muskeltillväxt och fettförbränning.

4. Vilka är dina favoritövningar när du kör ett HIIT-pass?

Kettlebells swingar, Burpees, Thrusters och Höga knän

5. Varför tror du träningsformen blivit så populär?

Just att den är så effektiv och ger resultat. Plus att det är tidsbesparande och räcker med 15-30 min för att få resultat :)

6. Vad skulle du säga till de som blir skrämda av HIIT?

Var inte rädd! Kom ihåg att du kör din träning efter dina förutsättningar, det är du som kör ditt tempo, du väljer dina vikter och så ökar man successivt intensiteten allt eftersom. Det är så kul våga testa!

7. Vilken utrustning krävs?

Ingen alls!

8. Finns det rekommendationer gällande kläder och skor?

Först och främst, bekvämlighet! När du har på dig kläder du trivs i och som sitter bra så kommer du kunna träna bättre. Skor, rekommenderar jag Reeboks nya HIITsko. Någon som är platt och lätt att köra i :D Som funkar för alla olika övningar.

9. Varför passar Reeboks nya skor till träningsformen?

Reeboks nya HIIT sko är fantastik! Jag har själv den när jag kör HIIT pass. Den är stabil och lätt, sulan är flexibel och greppande vilket gör att du har lätt för hopp och steg i olika riktningar!

10. Har du några tips om man vill köra HIIT hemma själv?

Gör det enkelt! Lägg upp ca 6-8 övningar gärna mix av pulshöjande övningar och styrka. Jobba mellan 20-40 sekunders aktiv på övningarna max 10 sek vila emellan. Sätt på din favorit musik som peppar dig mest och kör järnet :D

Andra 'Träningsguider' inlägg