Träna med gummiband
Träningsguider

Träna med gummiband

Träningspasset som garanterat ger ordentligt med träningsvärk både en och två dagar efteråt.

Gummiband för träning

Träning som går fort, inte kräver en massa träningstillbehör och ger bra resultat kan vi inte annat än att älska. Alexandra Järgren, personlig tränare och hälsocoach, ger dig hennes bästa övningar som garanterat ger ordentligt med träningsvärk både en och två dagar efteråt. 

Hemmaträning

Passet består av fyra block med två övningar per block. Övningarna körs direkt efter varandra och upprepas 4 varv innan du byter block. Vila 1 min mellan blocken. Du ser båda övningarna i bilderna under varje beskrivning. Allt du behöver är ett gummiband och ibland inte ens det, då tränar du bara med kroppsvikt. Gummibanden finns med olika motstånd för att du ska hitta rätt i träningen, jobba hårt men samtidigt klara av att göra övningarna. 

Uppvärmning

För att undvika skada dig eller sträcka dig är det viktigt och välbehövligt att värma upp. Utgå från en uppvärmning du tycker om. till exempel lätt jogg eller någon annan form av enklare pulshöjare. Värm upp cirka 10 minuter innan du startar träningen. du ska känna dig varm och mer mjuk i kroppen men behöver inte ha tagit ut dig så att du känner dig trött. Det är nu träningen börjar på riktigt.

Knäböj och rodd

Knäböj: här sätter vi ett gummiband runt knäna som ökar motståndet och får bättre kontakt med sätet. 15 repetetioner.

Enarmsrodd: jobba med överkroppen fälld framåt och håll en rak linje genom ryggen. 15 repetetioner per arm.

Armhävning och sidogång

Sidogång: Gummiband runt knäna går. Böj knäna i 90 grader. Ta 20 steg åt höger 20 steg åt vänster. Bränns ordentligt!

Armhävning rotation: Armhävning med rotation sätter mer krav på bålen och ökar rörligheten i bröstryggen. Perfekt att kombinera styrka med rörlighet! 10 repetitioner totalt.

Plankan och draken

Draken: ställer krav på balans, styrka och rörlighet. En favoritövning som jag alltid själv kör på varje benpass. Tips: fäst blicken så håller du lättare balansen. 10 repetitioner per ben.

Plankan: Planka med en tricepspress blir något tuffare än en vanlig planka. Vi jobba med fler muskler samtidigt och sätter bålen i ett tuffare läge. 10 repetetioner per arm.

Mountainclimbers och jägarvila

Jägarvila: använd ett gummiband om du vill ha ett ökat motstånd. Med gummiband då pressar du knäna utåt under 60 sekunder. Utan stå och ”vila” under tiden.

Mountainclimbers: driver upp pulsen och utmanar styrkan för hela kroppen. Fokus på coren. Mountain climbers 30 repetetioner. 

Alexandra Järgren

Alexandra arbetar som PT och coach med inriktning på hälsa. Hon har specialiserat sig på träning under och efter graviditeten och har själv två barn. Du kan ta del av mer inspiration på Alexandras Instagram, @alexandra.jargren.

Läs mer:
Bra promenad skor, tips från Reeboks ambassadör.
Styrketräning för cyklister med Alexandra.
10 frågor om HIIT, svar från Alexandra Järgren.

Köp gummiband för träning på Intersport

På Intersport hittar du flera olika träningband i olika hårdhet och längd. Allt för att du ska få ut så mycket som möjligt av din träning och kunna testa nya träningsformer. Vi har även allt du behöver i sko-och klädväg för din träning, här kan du se alla våra träningstights, träningslinnen och träningsskor

Andra 'Träningsguider' inlägg