Löpning i utmanande terräng genom Höga kusten
Löparguider

Löpning i utmanande terräng genom Höga kusten

25, 35 eller 50 kilometer på tio timmar – i utmanande terräng.

Terränglöpning i utmanande löplopp

25, 35 eller 50 kilometer på tio timmar – i utmanande terräng. Arrangörerna kallar Höga Kusten Winter Trail för ett av Sveriges allra tuffaste terränglopp. Äventyrsloppet som går genom världsarvet Höga Kusten liknar löploppet Höga Kusten Trail med sin storslagna natur och och utmanande terräng. I vinterversionen höjs avancemanget ytterligare en nivå då du springer genom både brant och snöfylld terräng, på välmarkerade stigar och på isig stenhavsbotten.

Höga Kusten Winter Trail

När startskottet går har de äventyrslystna deltagarna tio timmar på sig att springa 25, 35 eller 50 km i riktigt utmanande terräng med obeskrivligt vacker.

- Vi själva tycker att vintern är helt makalöst vacker och att det var hög tid att samla ihop lite galna människor för en härlig vinterupplevelse. Så därför har vi trampat upp ett helt unikt spår över de snötäckta bergen, genom de djupa skogarna och längst den frusna kusten i Världsarvet Höga Kusten. Det kommer att bli otroligt skoj , säger Jerry Engström på Friluftsbyn som arrangerar loppet.


 

Löpning i terräng blir allt mer populärt

Utmanande terränglopp blir allt mer populärt men det som skiljer Höga Kusten Winter Trail från andra lopp är just naturupplevelsen, menar Jerry Engström.

- Loppet erbjuder helt makalösa vyer! Höga Kusten röstades 2016 fram till Sveriges vackraste natur och det här loppet går genom de absoluta höjdpunkterna. Sen vet vi också att gemenskapen på plats är viktig och gör upplevelsen ännu större. Därför satsar vi på att ha föreläsningar på förkvällen så att man kan få tips och ställa frågor innan loppet och firar bedriften gör vi under vår After-Trail.

"Bra kondition och skadefri"

Så länge som man är i hyffsad bra kondition och skadefri är det fullt möjligt att genomföra loppet på tio timmar, även om det är kuperat och snön suger mycket energin, säger Jerry Engström. Detta öppnar upp för att både kompisgäng och den som jagar bästa tiden står på startlinjen.  

Tips till den som ska springa ett terränglopp

- Ut och spring och se över din utrustning, det är för allas säkerhet. Peppa varandra under själva loppet och glöm inte att stanna upp ibland för att njuta av den fantastiska utsikten. 

Behöver du tips på hur du ska utrusta dig inför Höga Kusten Winter Trail eller för vinterlöpning i allmänhet? Kolla då in filmen här nedan.  

Höga kusten trail 

Sommarhalvåret är en guldgruva för den som gillar att springa diverse lopp. Alltid kan du hitta ett lopp som passar dig. Sedan flera år tillbaka arrrangeras Höga kusten trail  som är ursprungsidén som sedan utvecklats till att även bli Höga kusten Winter trail.

Sveriges vackraste upplevelselopp

Höga Kusten Trail är ett löplopp där du väljer mellan tre olika distanser. Loppet går genom världsarvet Höga Kustens magiska miljö och lockar allt från vana löpare och rutinerade vandrare till joggare och aktiva barnfamiljer. För att uppleva något utöver det vanliga, ta del av den goa gemenskapen, springa i den unika och oslagbart vackra naturen och utmanas av den tuffa terrängen. 

Nya upplevelser

Om du väljer att springa ett lopp i en naturskön miljö får du uppleva magiskt vackra platser som du kanske annars aldrig hade besökt. På Höga Kusten Winter Trail springer genom några av Höga Kustens absoluta höjdpunkter – kustnära berg, djupa skogar och allmänt häftig natur. 


 

Inblick i löploppen genom Höga Kusten

Inspireras av Höga Kusten Winter trail som sägs vara Sveriges tuffaste terränglopp och ursprungsloppet Höga Kusten trail.

 

Andra 'Löparguider' inlägg