Det bästa med friluftsliv
Outdoorguider

Det bästa med friluftsliv

Bästa tipsen för att ta sig an naturen och komma ut lite oftare.

 

Inspireras att komma ut mer i naturen

Många har en dröm och önskan om att ta sig ut allt oftare. Komma närmare naturen, stressa ner och andas frisk luft. Men vart börjar man? Hur blir man sådär härligt fridfull i skogen? Hur får man med sig kidsen i naturen? Inspireras av Clair, Loui, Linda, Hasse, Ruben och Frances och hur de gör för att få till mer friluftsliv.

"Stressar ner efter jobbet" - Clair, byggingenjör

Jag använder naturen som ett tillfälle att fylla på energidepåerna komma ner i varv. Arbetar mycket och hårt i perioder och kände att naturens kraft var avgörande för min prestation på arbetet. Idag är det en naturlig del av min vardag att mer eller mindre varje dag ge mig ut. Frisk luft, motion och ett obeskrivligt lugn. Jag promenerar, mediterar och ger mig även ut på längre vandringar på leder och kortare vandringsresor. 

"Tar med barnen till naturen" – Loui, socionom

Jag var själv ute mycket i naturen som liten och togdet för givet att även mina egna barn skulle vara det när de var store nog att ge sig ut själva. Det gjorde de inte. Det är mängder av tekniska enheter som tar deras uppmärksamhet och utomhuslek kom inte så naturligt som jag hade trott. Nu ger vi oss ut hela familjen inklusive hunden Lollo för att hitta glädjen i naturen. Vi packar ryggsäckar med matsäck och ger oss ut, ibland gör vi en skattjakt, leker affär eller letar löv i olika färger och former. Nya platser, nya lekar och nya upptäckter varje gång!

"Digital detox är välbehövligt" - Linda, veterinär 

Jag har en tanke om att jag gillar friluftslivet väldigt mycket och att jag är en person som gärna är ute. Men när jag tänker efter kan jag knappt minnas när jag var där sist. Jag ska verkligen försöka ta. Mig ut mer, både för promenader men jag tänker också att det hade varit så härligt att ta med sig tält och enklare utrustning på en fjällvandring och bara checka ut ett par dagar. Utan mobil och teknik och bara vara ett tag. En digital detox kan väl minst sagt vara välbehövligt.

"Plockar svamp eller åker på vandringsresa" - Hasse, pensionerad lärare

Jag har spenderat otroligt mycket tid i naturen, jag upplever skog och mark som mitt andra hem och definieras nog verkligen som en klassisk skogsmulle. Det spelar inte så stor roll vad jag gör så länge jag får vara ute. Ibland tar jag med mig barnbarnen ut och plockar svamp och grillar korv en eftermiddag eller så åker jag och mina vänner till norra Sverige för en vandringsresa med övernattning under bar himmel eller i tält.

"Älskar jaktens magi" - Frances, kökschef

Jag fick för snart tio år sedan upp ögonen för jaktens magi och har sedan dess varit frälst. Gemenskapen med jaktlaget, tystheten, spänningen och adrenalinkicken är tre delar jag verkligen uppskattar. Jag arbetar dessutom som kock och har ett stort matlagningsintresse, så att jag kan leverera råvaror av högsta kvalitet direkt från skogen till tallriken är en ynnest och bonus med min hobby.  

"Fiskar med dottern" - Ruben, projektledare

När min dotter började intressera sig för fiske började jag mer och mer få upp ögonen jag också. Då var hon bara sex-sju år, idag är hon tonåring och riktigt duktig och deltar med bravur i flera tävlingar. Jag håller mig mestadels på en hobbynivå men uppskattar verkligen att det är ett fantastiskt sätt att umgås. Vi fiskar året runt, bara vi två en dag eller i större umgängen med övernattning och färsk fisk över öppen eld om kvällarna. Jag känner verkligen att vår relation stärkts av vårt gemensamma intresse.

Allt för ditt friluftsliv på Intersport

Oavsett om du vill utmana dig själv i naturen, eller bara börja besöka naturen lite oftare har vi det mesta du behöver på Intersport. Kom in till någon av våra butiker eller handla allt från tält och liggunderlag till outdoorkläder och outdoorskor.  

Andra 'Outdoorguider' inlägg