Hövding - Airbag för cyklister
Cykel

Hövding - Airbag för cyklister

En diskret cykelhjälm som låter bäraren känna vinden i håret och samtidigt vara riktigt säker.

28 juli 2016

Hövding är hjälmen för säkert cyklande 

Att ta cykeln till jobbet, in till stan eller hem från vänner innebär mycket frihet. Så länge du har cykelhjälm eller en Hövding. En hjälm motsvarande bilens airbag som först vid en eventuell olycka expanderar och skyddar cyklistens huvud. Hövding föddes ur en idé om en cykelhjälm som cyklister med glädje skulle vilja använda. En diskret cykelhjälm som låter bäraren känna vinden i håret och samtidigt vara riktigt säker. 

En säker cykelhjälm

Efter 7 års utveckling förvandlades idén till verklighet genom världens första airbag för cyklister. säkerheten i jämfrelse med traditionella cykelhjälmar:

  • Tre gånger bättre stötupptagningsförmåga än traditionella hjälmar
  • Minskar risken för hjärnskakning med upp till åtta gånger vilket är en av de vanligaste anledningarna til hjärnskador
  • Näst intill obefintlig risk för skallfrakturer.

Hur fungerar hövding?

Genom avancerade sensorer känner Hövding av cyklistens rörelsemönster och reagerar så fort olyckan är framme. Den unika airbagen blåser då upp till en huva som fixerar nacken och skyddar huvudet från skador. 

Vart kan jag köpa en hövding?

Idag säljs Hövding hos ca 600 återförsäljare runt om i världen, bland annat hos INTERSPORT. Hövding är stolta över att kunna säga att hjälmen räddat hundratals liv, hittills, och är ett av de absolut säkraste val du som cyklist kan göra för att skydda ditt huvud.

Kolla in klippet här nedan för att se mer om hur Hövding fungerar.

*Folksams cykelhjälmstest, 2015

Andra 'Cykel' inlägg