Frågor till Alex Shirpey
Träningsguider

Frågor till Alex Shirpey

Alex Shirpey svarar på frågor om träning, träningssprogram och mål med 2019.

Träningsprogram, träningstips och målsättningar 2019

Alex Shirpey är en energisk person minst sagt har fullt upp. Både med träningen men även med andra projekt inom träning. Han är pland annat personlig tränare, träningsansvarig på Barry's Bootcamp och ansiktet utåt för Pumas träningskampanj tillsammans med flickvännen Josefine Forsberg.

Frågor om träning med Alex Shirpey

Vi passar på att få svar på 10 frågor om träning, träningssprogram och träningstrender. Vi inspireras av hur Alex lägger vikt på den allsidiga träningen, förundras av det minst sagt fullspäckade träningschemat och blir lite fulla i skratt åt det pinsammaste han gjort på gymmet. 

1. Vilken träning tycker du är roligast? 

Bara en och samma grej blir sällan roligt men kombinationen av MMA, Barry's Bootcamp och bara vara i ett slitet gammalt old school gym med mina närmsta vänner.

2. Tre bästa övningarna? 

Om du måste hålla dig till 3 och vill få med så många muskler som möjligt så skulle mina bang for buck övningar vara Pistolsquat, Muscleups i ringar och Clean'n jerk med skivstång. Ok, kom på att det blev lite avancerat. Men vet du inte vilka ovan nämnda övningar är, så googla dem och se en målbild. Du kan börja med att ha följande 3 övingar: Knäböj, Chins och Dips i ringar. Är det tufft med chins och dips så kan fötterna vara i och hjälpa till i början. 

3. Vilket tips skulle ni ge någon som tränar utan att få de resultat som önskas?

Inse att du lägger energi och tid men uppenbarligen inte optimerar verksamheten. Ta hjälp av någon som kan lägga upp träning och kost till en början. Du kommer lära dig mycket och utvecklas på samma gång.  

"Träning i nattklubbsmiljö är en stor trend"

 

4. Vilka är de hetaste träningstrenderna just nu? 

Nischad gruppträning som vårt grymma ställe Barry's Stockholm @barrysstockholm. Kondition, förbränning och styrka under samma pass. Allt sker i nattklubbsmiljö med både ljud och ljus så att du bara kan försvinna in i din zone och kötta.

5. Har du några målsättningar för din träning inom det närmsta?

Jag fortsätter göra sånt jag tycker är kul (Styrka/MMA) och blandar upp det med lite av sånt jag behöver (Rörlighet/Löpning). När vädret blir varmare ser jag fram emot att nörda in mig ännu mer i simningen utomhus, skaffa flytboj och lite annat nördigt skoj. 

6. Vad är det pinsammaste du gjort på gymmet?

Har faktiskt inte gjort så stora blunders, alltid tränat kontrollerat. Har väl varit inne en sväng på damernas på gym jag inte känt till innan nån gång. Sen har jag självklart X antal gånger tappat viktskivor på tårna så dem inte gått att känna igen på något år. Men har alltid bitit ihop och skrikit inombords när det skett... haha!

7. Vad är det viktigaste med dina träningskläder?

Först och självklarast så måste dem sitta skönt så jag kan röra mig ohämmat. Jag har varit i träningsmiljöer alldeles för länge och är för inne i min grej för att bry mig om vad andra tycker om hur saker ser ut. Men givetvis så är kombinationen av supersköna plagg som också ser riktigt bra ut på en dunderkombon.  

"6 styrkepass och 2 pass MMA"

 

8. Hur ser en veckas träning ut för dig? 

Beror helt på årstid. Nu under vinterhalvåret har jag en hel del jobb. Då blir det säkert 6 styrkepass med rörlighet inkorporerat i veckan + 2 stående pass MMA. Under sommarmånaderna kanske det är nere på 5 styrkepass + 4st 25min simpass samt lite cykel och löpning. 

9. Om du fick välja en träningsform att köra resten av livet, vilken skulle det bli?

Näää det gåååår inte. Kommer inte välja sorry. Nu är vi inne i min själ och skrapar. Att röra sig är att leva. Den moderna människan är på så många sätt mentalt och fysiskt offline när vi är online i vår bubbla. 

Mer om Alex Shirpey

Namn: Alexander Shirpey
Ålder: 33 år
Yrke: Personlig tränare, partner och träningsansvarig på Berry's Bootcamp STHLM.
Familj: Flickvännen Josefine Forberg
Bästa träning: Allsidig och varierande.
Bästa övningarna: Dips i ringar, knäböj och chins i olika variationer.
Instagram: @alexshirpey

 

Andra 'Träningsguider' inlägg