Så väljer du rätt sport-BH
Träningsguider

Så väljer du rätt sport-BH

Rätt Bh för din träning, rätt modell för din byst och rätt storlek är tre saker som är viktiga att tänka på när du köper sport-BH.

2 januari 2021

Att tänka på för att hitta bäst sport-BH

Att träna i rätt sport-BH gör träningen så mycket mer bekväm. Tränar du i rätt bh? Tyvärr visar undersökningar att många kvinnor inte gör det. Att många kvinnor gör misstaget och tränar i samma bh oavsett vad de ska träna. Men det behöver faktiskt inte vara så svårt att välja den bästa sport-bh:n för just dig, din byst och din träning. Hitta rätt bh för din träning och gör inte om samma misstag. Vi lovar, du känner skillnaden. 

Sport-Bh beroende på träning

Det första steget till att hitta rätt sport-bh är att fundera på vilken typ av träning du utför. Om du behöver en sporttop till yoga eller löpning är avgörande vid val av BH. Alla sport-bh:ar i sortimentet, som är tänkta för träning i någon form, är gjorda av funktionsmaterial som andas och håller kroppen så torr  som möjligt men beroende på vilken typ av träning du utför krävs mer eller mindre stöd. 

Vilken sport-BH behöver du?

Här är några exempel på aktiviteter för de olika support-typerna.

Sport-top med low support

Passar till yoga, Bodybalance, promenader och liknande aktiviteter där du rör dig på ett sätt som inte kräver så mycket stöd av bh:n. Många gillar även att använda denna typ även till vardagen, ett perfekt alternativ till t-shirtbh.

Sport-BH med medium support

En BH med medium support passar exempelvis till medelintensiva aktiviteter så som styrketräning, powerwalk, cykling med mera. Smala axelband, med brottarrygg eller med reglerbara band är upp till dig. 

Sport-BH med high support

Vid högintensiv träning krävs mer stöd för att minimera bröstens rörelser, till exempel vid löpning, fotboll och crossfit. Du ska då välja en sport-BH med mycket support. Det finns alternativ med och utan kupor och olika typer av knäppning. Hitta den som du tycker är skönast för dig och din träning. 

Sport-Bh med rätt stöd

När vi rör på oss, motionerar och tränar rör brösten på sig, vid de flesta nivåer av träning och för de flesta kroppstyper. För att få bra stöd så att du fullständigt kan fokusera på din träning är en sport-BH nödvändigt, en sport-BH med rätt stöd. Men vad skiljer egentligen en bh med low support mot en med medium eller high support?

Faktorer som påverkar stödet

Ett helt enkelt, kort svar på den frågan finns inte utan det är ofta flera faktorer som spelar in. Casall är ett av flera varumärken på Intersport som lagt mycket fokus på just sport-bh:n och flera modeller har vunnit priser i flera tester. De lyfter bland annat foder utan stretch, formade sömmar, extra starka material, reglerbara axelband och utvecklad vaddering som faktorer som påverkar en bh:s support.   


 

Hitta rätt storlek på BH

När du har bestämt dig vilket typ av stöd du behöver under träningspasset är det dags att hitta din storlek. Kanske letar du efter bästa sport bh för storbystade, sport bh med bygel eller eller en . Du behöver två mått. 

Mått ett mäts precis under bysten och se till att måttbandet är ordentligt spänt. Avrunda till närmaste heltal. Mått två mäts där bysten är som störst. Dra inte måttbandet tight utan lämna lite luft emellan. Avrunda till närmaste heltal.

Sport-Bh för större byst och mindre byst

Du ska också välja sporttop beroende på vilken storlek du har på din byst. En person med stor byst behöver mer stöd i sin sport-BH för att hålla dem på plats vid träning medans en person med mindre bröst inte behöver samma support för att få fullt stöd. 


 

Snygg tränings-Bh tillhör träningskläderna

Tidigare har sport-BHn endast varit ett funktionellt plagg som ofta gömts bakom  träningströjor, t-shirts och linnen. Inom området för Sport-BH har utvecklingen gått undan, både när det gäller material, modeller och design. Allt från modeller med bygel, knäppning fram och push-up med mera. De finns kvalitativa funktionsmaterial då de sitter nära kroppen och bör transportera fukt bra.

Även designen har blivit allt mer eftertraktad och både färger, mönster och synliga logotyper och idag är sporttoppen en stark modemarkör och är lika viktig som de andra träningskläderna. Att ta upp färger från skon i Bh:n endast ha en tunnare träningstopp över eller ha vissa partier öppna för att t.ex. i ryggen helt synliggöra sporttoppen är en stark trend. Det är heller inte ovanligt att utöva träning iklädd enbart sport-Bh till ett par träningstights eller shorts, både på grund av värmen men även för att vara riktigt trendig.

För att hitta rätt tights för din träning, se vår guide Så väljer du tights

Välj rätt hos oss!

Löprundan när benen springer som av sig själva, gympasset när du kan lasta på mer och mer eller yogapasset när positionerna sitter, balansen är där och du kan tänja djupt. Då kan inget stoppa dig mentalt. Se till att ha rätt sport-BH för din aktivitet, då kan verkligen ingenting stoppa dig. Vi på Intersport har flera varianter av sport-Bh:ar, allt för att du ska hitta bästa Bh:n för dig och din träning. Är du minsta osäker så är vårt starkaste tips att ta hjälp av någon av experterna i butik. De sitter på stor kunskap och kan enkelt hjälpa dig att välja rätt sport-bh till din typ av träning. 

Andra 'Träningsguider' inlägg