Intervju: Träffa våra designers
Livsstilsguider

Intervju: Träffa våra designers

Intersports designers om sitt arbete: från trendanalys till färdiga plagg.

10 oktober 2023

Designteamet på Intersport

På Intersports huvudkontoret i Göteborg träffar vi designerteamet. De utvecklar in i minsta detalj de olika plagg som du i slutändan hittar i sortimentet på Intersport. Eva Wessberg är ansvarig designer för sportswear, accessoarer samt minior (barn 0-6 år), Sophia Jacobsson designar för varumärket McKinley och Christina "Kicki" Lindborg är ansvarig designer för den egna designen inom performance-kläder (löpar- och träningskläder) och sportswear barn.

- Först gör vi research och trendanalys för att sen tillsammans bolla mycket tankar kring trender, fenomen, färger och material. Sen går vi ihop i vårt större team bestående av inköpare, direktris och våra kollegor på sortimentavdelningen för att synka konceptet och att sätta ihop ett komplett erbjudande till våra kunder, berättar de.

Hur tänker ni när ni skapar en kollektion?

 - Att tänka multifunktionellt och långsiktigt när det gäller design är viktigt, så att du som kund kan hitta plagg hos oss som är mångsidiga och går att mixa och matcha till flera olika tillfällen och efter behov. Att ha få, men väl valda plagg, som håller länge och till många användningsområden är en viktig del i en hållbar garderob, säger Eva.

Den hållbara inställningen är något som återkommer.

- Värmande ytterplagg som är snygga men också funktionella är något jag alltid tänker på i mitt skapande. Vi vet hur vädret brukar se ut i den svenska vintern och stilrena parkas som är vattentäta med tejpade sömmar är verkligen ett måste för kalla och slaskiga dagar, fortsätter Sophia.

- När det kommer till en hållbar träningsgarderob är mixa och matcha beroende på aktivitet a och o. Den trendiga västen är ett bra alternativ för en dags olika aktiviteter och kan lätt förändras med olika val av underdelar, säger Kicki.

Vilka nyheter och trendinslag ser vi komma för hösten?

- En nyhet i sortimentet för kommande säsong är stickat, både för barn och vuxen. Sen tror vi även starkt på att den rutiga byxan kommer fortsätta vara ett viktigt plagg för barn, säger Kicki.

- För träning och löpning har vi jobbat med att ta fram en stilren, följsam och lite oversized vindjacka med matchande byxor som känns helt rätt i trenden. Utöver det ser vi mycket kontrastfärgade paneler och klassiska höstfärger som vinrött och grönt, fortästter hon.

- Inom ytterplagg är det värmande lätta och härliga plagg i dun för de kallaste vinterdagarna. Samt mjuka och varma pile- och fleecetröjor att ha under. Det ska vara mjukt, varmt och bekvämt, säger Sophia.

Smarta funktioner och detaljer

Sophia lyfter även vikten av detaljer. De där små roliga uppstickarna kunden kanske inte helt hade räknat med men som blir en härlig bonus som tillför mycket. 

- Ett bra exempel är våra isydda reflexband. i fickorna på våra vinterjackor. Perfekt att alltid ha reflexen med sig i fickan och kunna ta ut dem när du är i behov, säger hon

Även Kicki arbetar mycket med detaljer samt smarta funktioner och material i designarbetet.

När vi går mot kallare tider kan du med fördel byta ut dina vanliga tights till varma vintertights för att kunna fortsätta din träning utomhus. Då är de flossade på insidan för att ge en mjuk och värmande känsla. Dessa tights har också reflekterande partier för att du ska synas bättre under de mörka träningspassen utomhus, avslutar hon. 

Ovan ser du fyra av säsongens alla smarta detaljer. 1. Reflexbanden på jackan Storm. 2. De reflekterande detaljerna på det flossade materialet på tightsen Bila. 3. Den reflekterande detaljen som kan vikas ner på barnjackan Alaska. 4. Avtagbara huvan i fuskpäls på jackan Eirwen.

Var kommer inspirationen från?

- Att skapa för människors liv, plagg som fyller en funktion i deras vardag och de aktiviteter de tar sig an. Även omvärlden skapar nya behov och ger kunden nya önskemål och behov, även det är väldigt inspirerande i vårt skapande, säger Eva.

Handla egendesignat på Intersport

Håll utkik efter säsongens alla nyheter! Våra designers här på Intersport gör ett otroligt jobb med att skapa ett sortiment vi hoppas ska falla just dig i smaken. Se över vad du är i behov av och gå loss för den nya säsongen. I butik eller online, det är upp till dig. 

Andra 'Livsstilsguider' inlägg