10 frågor med Caroline Roxy
Löparguider

10 frågor med Caroline Roxy

"Jag är nog lite beroende av träning, jag har mycket energi kvar efter en mils löpning"

Caroline Roxy om löparminnen, inspiration och målsättningar

Hon är elitbloggare, springer milen på 44 minuter och är ansiktet utåt för Adidas löparsatsning. Hon beskriver sig själv som energisk och det kan vi verkligen förstå när hon därefter berättar att hon fortfarande har mycket energi kvar efter en mils löpning.

"Är nog lite beroende av träning"

Men det finns mycket vi inte vet om Caroline Roxy, en sprallig Boråstjej som på rekordkort tid slagits sig in på bloggscenen och blivit en av Sveriges största. En människa som gillar att uppleva saker, vara i fullgång och ha många bollar i luften. Hon berättar att hon alltid blir glad av träningen och på snudd är lite beroende av det.

1. Hur länge har du varit en löpare?    

Jag började springa när jag var typ 16 år och höll på med hästhoppning på elitnivå. Då körde jag löpning som ett komplement för att få bättre kondition. Nu springer jag milen en gång i veckan.

2. Hur ser din favoritrunda ut?

Jag gillar att springa längs med vattnet, det är det bästa. När jag bodde i Varberg sprang jag alltid vid strandpromenaden. Jag tycker om att springa när det är ganska varmt, när jag är utomlands så springer jag gärna i 35 grader och solsken. Lite konstigt kanske.

3. Har du något bästa löparminne?

Ja, när jag sprang en mil på stranden i Filipinerna. Sanden var helt vit och perfekt att springa i, varken för hård eller för lös, och havet var helt turkost och klart.

4. Hur motiverar du dig själv att träna när det känns motigt?

Jag får faktiskt aldrig någon sådan dipp, jag blir alltid glad och får energi av att träna. När jag får en dipp och blir på dåligt humör så är det snarare så att jag vill träna.  Jag ska springa Lidingöloppet snart, det är en bra mitivation. Jag har testat att springa 15 km och för att se om jag klarade av det och det gjorde jag, på 1.09 minuter. Jag springer en mil i veckan så jag får väl trappa upp lite när det börjar närma sig. 

5. Vilken är den största anledningen till att du springer?

För att jag tycker att det är roligt, för att jag får en stark och frisk kropp och för att jag får endorfinkickar. Jag blir som sagt alltid asglad av att träna, liksom pigg och avslappnad på samma gång. Jag är nog lite beroende av det.

6. Vart hittar du inspiration och målsättningar?

I musiken. Jag lyssnar nästan alltid på musik. Det är det första jag gör när jag vaknar på morgonen och det sista jag gör innan jag somnar.  Min musiksmak är väldigt blandad men det blir mycket klubblåtar med högt tempo. Jag gillar att ha målsättningar och brukar sätta upp ett mål som inte är allt för långt bort och att tänka efter vad man vill få ut av sin träning och vilken träningsform man gillar.

7. Vilka träningsformer föredrar du?

Styrketräning, löpning och boxning. Boxning är grymt när man är arg. När jag bodde i Varberg hade jag en boxningssäck i garaget som jag brukade slå på när jag mådde dåligt. Det var ett bra sätt att tömma mina aggressioner på.  

8. Vilka sporttrender hakar du på i höst?

Jag gillar färgstarka kläder för att det ger energi till träningen. Jag brukar mixa svart med någon stark färg. Till hösten känns det som att det kommer mycket olika prints, och djurmönster håller nog i sig ett tag. Jag är inte så att jag måste träna i olika kläder hela tiden som när det kommer till vardagskläder. Men det är klart att jag vill ha snygga träningskläder, det blir roligare då.

9. Vad har du för intressen utöver träning och kläder?

Jag alltid älskat matte, ju svårare desto bättre. Jag läste teknik på gymnasiet och hade MVG i matte A till E. Precis innan jag flyttade upp till Stockholm kom jag in på civilingenjörslinjen med inriktning på teknisk matematik på Chalmers. Jag hade tyckt att det var sjukt kul att läsa det men jag ångrar inte att jag tackade nej. Jag är alldeles för social och sprallig för att sitta och hålla på med det på heltid. Sedan älskar jag att resa! Jag reser så ofta jag bara kan och det blir många resor med jobbet. Jag var nyss nere i Cannes på ett event för ett klädmärke och i Kina för Bubbleroom. Och så brukar jag åka på modeveckorna i New York och Paris.

10. Hur är livet som bloggerska?

Jag började blogga i januari 2013, efter det har det har hänt väldigt mycket på väldigt kort tid.  Att bloggen skulle bli så stor var ingenting jag förväntade mig. Jag lever mycket i nuet och planerar sällan för framtiden. Mitt enda mål är egentligen att alltid sträva efter att göra det jag tycker är roligt. Att börja blogga var inget stort beslut direkt, jag ville bara ha en plats där jag kunde få utlopp för min kreativitet. Det största beslutet var när jag sa upp mig från mitt jobb förra sommaren för att satsa heltid på bloggandet. Livet som bloggerska är väldigt varierat, ingen dag är en annan lik och man får alltid uppleva nya saker. Jag har nästan alltid saker inplanerade och mitt schema är oftast fullproppat men man kan anpassa dagarna ganska fritt.

Andra 'Löparguider' inlägg