Rätt löparsko på 15 minuter
Löparguider

Rätt löparsko på 15 minuter

Att välja löparskor kan vara väldigt svårt. Kom in till någon av våra butiker så hjälper vi dig hitta rätt löparsko snabbt och enkelt.

19 mars 2019

Bästa löparskorna - så hittar du de bästa löparskorna för just dig

Det kan vara svårt att veta vilka löparskor man ska välja, det finns mycket att välja på och frågorna är ofta många. Med hjälp av våra experter i butik behöver det dock inte vara så svårt. Det går snabbt och enkelt och du går hem med ett par skor som passar dig och din löpning perfekt. På Intersport utför vi nämligen gratis löpanalyser i alla våra butiker - kom in och gör dig själv, dina fötter och ditt löpsteg en stor tjänst.

Löpanalys

På Intersport har vi jobbat med löpanalyser i över 25 år och erbjuder ett smidigt sätt att hjälpa till i skovalet. Vi genomför en grundlig fot-och löpanalys som görs direkt på plats i butiken – helt kostnadsfritt. Du blir inte svettig och det tar bara 10-15 minuter. Efter genomförd analys blir du rekommenderad skor som passar dig och din löpning. Vid köp får du en ”Testa på riktigt”-garanti som ger dig möjligheten att prova skorna var du vill i en hel månad, och byta om du inte skulle vara nöjd. För extra komfort och passform erbjuder vi även individuellt anpassade Footbalance-sulor.

  • Se dina behov
  • Personlig fotanalys
  • Analys av löpsteg
  • Utprovning av skor
  • Formgjutning av individuell sula

Vilka är behoven?

Som ett första steg mot att hitta rätt sko behöver den medarbetaren som ska hjälpa dig skapa sig en bild av dina behov. Vad har du för mål? Hur ofta springer du? På vilket underlag? …och så vidare. När behoven och eventuella frågetecken rätats ut är det dags för nästa steg.

Löparknän

Analysera foten

Varje fot är unik och eftersom fötternas form är avgörande vid valet av löparskor så är det nu dags att titta närmare på just dina fötter. Du får kliva upp på en digital spegellåda där fotavtrycken kommer att visa hur du belastar dina fötter. Vi analyserar även bilder som vi tagit av dina fötter för att ta reda på hur dina fötter rör sig. När granskningen är klar kan de skomodeller som inte är rätt för dig sorteras bort. 

Löparknä

Analysera dit löpsteg

Nu är det dags att ta plats på löpbandet. Efter en kort uppvärmning spelas en kort sekvens, cirka tio sekunder, in när du springer på löpbandet. Det räcker för att ge en bra inblick i hur du springer och hur ditt löpsteg ser ut. När det är gjort kollar ni igenom klippet tillsammans och löpsteget analyseras – allt för att hitta en sko som passar ditt steg bäst.

Löpa med ont knä

Prova löparskor

Efter löpanalysen kommer medarbetaren plocka fram några olika par skor som passar dina behov. Sedan är det upp till dig – eller snarare din fot – att avgöra vilken sko som känns skönast. 

Löpa knäskada

Gjut en egen sula

För att undvika skador, optimera löpsteget och stärka fotens naturliga stötdämpning är det en bra investering att gjuta dina egna sulor. Intersport samarbetar med Footbalance vars sulor formgjuts snabbt och enkelt på plats i butiken för att ge det perfekta stödet till just dina fötter. Footbalance skräddarsydda sulor passar i alla sorters skor och kostar cirka 650 kr. Eftersom både skor och sulor testas bäst i löpspåret får du självklart ”Testa på riktigt”-garanti även på sulorna så att du kan byta om du inte är nöjd.

Löpning knäskada

På helger eller högtider kan det vara bra att ringa butiken innan för att dubbelkolla att det finns möjlighet att göra en löpanalys just idag.

Löparskor med garanti

I Intersports butiker finns experter som hjälper dig att hitta rätt löparskor med hjälp av en löpanalys, då tar du del av vår "Testa på riktigt"-garanti. Då ges du möjligheten att testa skorna vart du vill i 30 dagar och kan därefter byta ut dem om de inte skulle motsvara dina förväntningar. Vill du hellre göra research och köpa skorna online kan du när du hämtat dem ta med dem till butik för att säkerställa att de är rätt för dig. När någon av våra experter i butik säkerställt att skorna är bra för din fot och ditt löpsteg får du ta del av vår "testa på riktigt"-garanti. 

Andra 'Löparguider' inlägg