Löparskolan med Anders Szalkai
Löparguider

Löparskolan med Anders Szalkai

Hur blir man en bättre löpare? Den frågan har löpexperten Anders Szalkai gett svar på.

Löpteknik, löpträning och löpsteg - träningsprogram för löpare

Hur blir man en bättre löpare? Den frågan har löpexperten Anders Szalkai – flerfaldig svensk mästare i maraton – gett svar på i INTERSPORTS löparskola under våren. Har du missat löparskolan eller vill se passen igen har vi här samlat alla avsnitt så att du som nybörjare eller mer van löpare lättare kan ta del av konkreta övningar och smarta tips. Lycka till och kör hårt! 

Förbättra ditt löpsteg, del 1

I första avsnittet här nedan lär du dig mer om hur du förbättrar ditt löpsteg.

Intervaller som gör dig snabbare, del 2

Nu tar vi det andra steget mot att bli en bättre löpare. I Intersports löparskola med Anders Szalkai – flerfaldig svensk mästare i maraton – har det blivit dags att nöta intervaller. Du hänger väl på?

Ta stegen mot bättre löpning, del 3

Det har blivit dags för den tredje delen av Intersports löparskola med maratonmästaren Anders Szalkai. Den här veckan blir intervallerna successivt kortare men snabbare. Dessutom bjuder Anders Szalkai på tips om hur du kan springa fortare på ett bättre och enklare sätt.  

Bli starkare med löparcross, del 4

Fjärde delen av Intersports löparskola med maratonmästaren Anders Szalkai som ciceron, och nu har det blivit hög tid att köra löparcross. Styrka blandas med löpning, och i löpningen blir det extra fokus på din hållning.

15 sekunder tar dig vidare, del 5

Intersports löparskola har kommit halvvägs. Den här veckan vill maratonmästaren Anders Szalkai att du jobbar med snabbheten. Det blir ett klassiskt pass med 15 sekunders löpning och 15 sekunders vila där pulsen successivt kommer att öka. Kör hårt!

Lek med farten, del 6

Att träna ska vara roligt så varför inte göra löpningen till en lek? Maratonmästaren Anders Szalkai utlovar denna vecka ett riktigt bra och lekfullt pass där dagsformen, humöret  och omgivningen får styra farten. Dessutom får du fler tips som kommer att förbättra din löpteknik. Häng på!

På minuten i 180, del 7

Vi är redan framme vid avsnitt sju av Intersports löparskola med maratonmästaren Anders Szalkai. Den här veckan stiftar vi bekantskap med benämningen ”kadens” eller stegfrekvens som det också kallas. Utmaningen blir att nå det magiska talet 180 steg på en minut och för att klara av det kommer armarna att få jobba. 

Flytta dina gränser, del 8

Om du har hängt på löparskolan här på Stories så har du vid det här laget tagit många värdefulla steg mot att bli en bättre löpare, men vi lägger inte av nu. Maratonmästaren Anders Szalkai har här satt ihop ett utmanande tröskelpass för att få dig att flytta fram dina gränser lite till.  

Backen tar dig uppåt, del 9

Backen kan bli din bästa vän den här veckan. Maratonmästaren Anders Szalkai har nämligen satt ihop ett härligt backpass som är perfekt för dig som vill komma i form eller om du vill öva på din löpteknik. Som vanligt i Löparskolan så bjuder Anders Szalkai också på tipsen som kommer att göra dig till en bättre löpare. Häng med!

Testa formen, del 10

Vissa pass måste vara tuffare än andra för att man ska utvecklas. Finalpasset av Intersports löparskola är ett sådant. Vår maratonmästare och löpexpert Anders Szalkai vill nu att du ska testa formen så att du kan se utvecklingen av din löpning. Har du blivit en bättre löpare? Klart du har!

Andra 'Löparguider' inlägg