Test: Vårens löparskor 2019
Löparguider

Test: Vårens löparskor 2019

Vi har testat vårens nya löparskor 2019

11 mars 2019

Intersport testar vårens nya löparskor

Det är dags! Tiden är inne! Äntligen är det dags för vårens första löprundor och visst är det något alldeles speciellt, de där första löprundorna när man verkligen känner att våren är på väg. För att ge en extra boost i vårlöpningen har vi här testat vårens nya löparskor. Beställ online eller kom in och gör en löpanalys i någon av våra butiker. 

adidas Solar boost

Läs mer och köp adidas Solar boost till dam här och adidas Solar boost till herr här.

Mångsidig löparsko oavsett distans och underlag

Adidas Solar boost är en mångsidig löparsko som passar lika bra hur långt du än springer. Dessutom passar den i princip alla underlag då den flexibla sulan i Continental rubber ger bra grepp oavsett. Ovandelen är innovativt framtagen i techfit och ger väldigt bra passform över foten. 

Stabilitet: Neutral
Design: Stilren och snygg flerfärgad design som gör att skon passar lika på- som utanför löparspåret. Finns i en mörkare blå nyans till herr som också är riktigt snygg. 
Ordinarie pris: 1599:-

Nike Epic React Flyknit 2

Läs mer och köp Nike Epic React till dam här och Nike Epic React till herr här.

Lättviktssko med stabilitet och slitstyrka

Testets lättaste sko som, enligt Nike själv, ger dig ytterligare energi för att springa riktigt snabbt. En mjuk lättviktssko som samtidigt är stabil och slitstark. Ovandelen i Flyknit skapar en passform efter din fot vilket skapar bra komfort och minskar risken för skoskav.

Stabilitet: Neutral
Design: En av de mest effektfulla skorna i testet med de i ögonfallande detaljerna på den i övrigt stilrena designen. Finns i fler färger för både dam och herr. 
Ordinarie pris: 1599:-

Asics GT 2000 7

Läs mer och köp Asics GT 2000 till dam här och Asics GT 2000 till herr här. 

Stabilitet med och extra rymd

En löparsko som beskrivs som den kanske mest kända stabilitetsskon i löpvärlden. Och visst är den stabil, med Duomax pronationsstöd som verkligen gör vad det ska. Ovandelen på uppdaterade GT 2000 7 är i jaquard mesh och ger än mer rymd för stortån vilket är uppskattat för de löpare som önskar mer bredd.

Stabilitet: Stabil
Design: Klassisk design för en löparsko från Asics med signaturmönstret på sidan. Till herr finns skon även i en klar blå nyans och en dramatisk svart färgkombination. 
Ordinarie pris: 1499:-

New Balance 1080 V9

Köp New Balance 1080 för dam här och New Balance 1080 för herr här

Neutral löparsko för långa distanser

Denna löparsko är anpassad för att ge långvarig komfort på de långa löprundorna på hårt underlag. Ovandelen i jaquard mesh ventilerar för en bekväm löprunda och ger dessutom extra bra utrymme för fotens främre delar. 

Stabilitet: Neutral
Design: Stilren design i svart och vitt med liten olik accentfärg för dam- och herrmodell. Även den rustika sulan skapar ett nytänkande intryck. 
Ordinarie pris: 1799:-

Saucony Guide ISO 2

Läs mer och köp Saucony Guide ISO för dam här och Saucony Guide ISO för herr här. 

Lätt löparsko med stöd för pronation

En lätt löparsko som samtidigt ger extra bra stöd för överpronation. Fotbädden på nya uppdaterade modellen ger bättre passform i hälen och mer stöd i fotvalvet. Med lågt drop om 8 mm landar du i större utsträckning på den främre delen av foten vilket många upplever ger ett mer naturligt löpsteg. 

Stabilitet: Stabil
Design: Sauconys ofta dova färgskala är harminisk och väldigt läcker. Vi blir inte besvikna på årets dammodell ljusblått som ovan och herrmodellen som kommer i en kakigrön färg. 
Ordinarie pris: 1599:-

HOKA ONE ONE Clifton 5

Köp HOKA ONE ONE Clifton för herr här och HOKA ONE ONE Clifton för dam här.

Hög komfort för Marathon och Iron Man

Clifton är känd för den karaktäristiska vaggformade "Meta-Rocker " för bättre löpekonomi och komfort på de riktigt långa distanserna. Ovandelen ger väldigt bra ventilation och den uppdaterade modeller för säsongen har än rymligare passform vilket passar den med bredare fot. Detta är skon med testets lägst drop vilket ger mer vikt på framfoten i löpsteget.

Stabilitet: Neutral
Design: Här är det den grova sulan våra ögonen först faller på, i övrigt är det nya spännande färgkombinationer från HOKA ONE ONE i vår. En blå-grå-grön till herr, som syns på bilden och en ljus beige med en mellansula i gult och turkost till dam. 
Ordinarie pris: 1699:-

Brooks Adrenaline 19

Köp Brooks Adrenaline för dam här och Brooks Adrenaline för herr här.

Stabil löparsko med utvecklat pronationsstöd

En stabil löparsko som tack vare nya pronationsstödet Guiderails 2.0 är anpassad för de långa distanserna. Häldelen på den uppdaterade modellen är mer stabil och säker och skapar en bättre passform kombineras med en stabil och följsam ovandel.

Stabilitet: Stabil
Design: Adrenalines design klassisk svart resp. mörkblått med effektfullt färglada detaljer i orange och lila för dam och grönt och blått för herr. 
Ordinarie pris: 1599:-

Asics Nimbus 21

Läs mer och köp Asics Nimbus för dam här och Asics Nimbus för herr här.

Asics storsäljare i utvecklad modell

En toppsko från Asics som med neutral stabilitet är komfortabel under många mil. FlyteFoam Propel skapar mer energi och framåtdriv i löpsteget från landning till frånskjut. Med ovandel i omkonstruerad mesh och rymlig tåbox är detta en bekväm, avancerat utvecklad och högkvalitativ löparsko.

Stabilitet: Neutral
Design: Asics brukar ha en liknande grundidé när det kommer till design, så även här. Med olika detaljfärger är det främst fokus på kvalitet. 
Ordinarie pris: 1899:-

adidas Ultra boost 19

Läs mer och köp adidas Ultra boost för dam här och adidas Ultra boost för herr här.

NYTT! adidas mest innovativa löparsko

adidas har kommunicerat Ultra boost som en av deras toppskor och vi förstår varför. Primeknit ovandelen fixerar foten perfekt och optimal komfort med sin sömlösa strumpliknande konstruktion. Den skapar stöd utan att belasta på tryckpunkterna och är lika skön för långa distanser som kortare intervaller. 

Stabilitet: Neutral
Design: Annorlunda och kul design i nya Ultra boost med olika färger, former och detaljer som gör att vi vill använda dem både på löprundan och som sneakers på stan. Finns i fler färger för både dam och herr. 
Ordinarie pris: 1799:-

Löparskor med ”Testa på riktigt”-garanti

När du gör en löpanalys i någon av våra butiker får du ett garantibevis med dig, då kan du testa löparskorna var du vill i 30 dagar och byta dem om du inte är nöjd. Har du köpt skorna online kan du komma in till någon av våra butiker och låta en säljare säkerställa att de är rätt för dig och få med dig ett garantibevis hem. Därefter är det bara att börja springa!

Andra 'Löparguider' inlägg