Skidor inomhus het trend
Vintersportguider

Skidor inomhus het trend

Numera kan man åka skidor på snö året runt i Göteborg. När Nordens största multisportanläggning Prioritet Serneke Arena öppnade häromåret invigdes också Skidome, en unik skidhall med 1,2 kil...

Numera kan man åka skidor på snö året runt i Göteborg. När Nordens största multisportanläggning Prioritet Serneke Arena öppnade häromåret invigdes också Skidome, en unik skidhall med 1,2 kilometer långa inomhusspår. Och till värmländska Torsbys skidtunnel vallfärdar såväl skidlandslaget som Intersport!

På Skidome i Göteborg finns minst ett par klassiska spår samt ett skatespår. Banan är delvis kuperad och i framtiden finns även planer på att ansluta slingan till ett utomhusspår. Skidanläggningen håller en temperatur på två minusgrader året om, så ingen behöver bekymra sig över snösäkerheten. 

Inne på arenan har Intersport öppnat en specialbutik för längdåkning som ligger vägg i vägg med Skidome. Här finns skidutrustning till försäljning och en skidverkstad, men man kan också hyra skidor en timme, över dagen eller en längre period. En god idé är att testa sina skidor innan man tar beslut!

Värmländska Torsby har utvecklats till något av ett ”tränings-Mecka”, dit bland andra de svenska längd- och skicrosslandslagen återkommer för sina träningsläger. En av anledningarna till att det har blivit så populärt bland såväl elit som motionärer är att Sveriges första skidtunnel öppnade där för nio år sedan. I Torsbys skidtunnel brukar det svenska längdlandslaget samlas för att nöta teknik och utvärdera vallningstekniker.

Hit åker även Intersport och utbildar sina medarbetare i hur säsongens aktuella produkter upplevs på det underlag de är gjorda för – snö, eftersom de kan använda utrustningen i praktiken.

Skidtunneln i Torsby är cirka 1,3 kilometer lång och följer omgivningens naturliga terräng, vilket ger en omväxlande åkning. Tunneln tillhör en träningsanläggning som även rymmer rullskidbana, motionsspår, cykelleder, löp- och vandringsleder, frisbeegolfpark, skidshop, nybyggda boenden, restaurang och mycket annat.

Foto (Torsby skidtunnel): Lars Sjöqvist

Andra 'Vintersportguider' inlägg