Vi har testat stavar för längdskidåkning
Vintersportguider

Vi har testat stavar för längdskidåkning

Jämför och hitta rätt för din erfarenhet och dina behov.

1 januari 2021

Bästa längdstavarna 2020

Vi har testat längdstavar från marknadens ledande varumärken inför längdsäsongen. Allt för att du enklare ska kunna jämföra och hitta rätt för din erfarenhet och dina behov. 

Vilken längd på längdstavar?

Hur långa längdstavar du ska ha beror givetvis på din kroppslängd men även på vilken typ av längdskidåkning du föredrar. För den som mest åker klassiskt ska de vara cirka 30 centimeter kortare än din längd. Åker du däremot skate är det stavar som är cirka 20 cm kortare som gäller. Om du väljer mellan två längder är det smartast att välja de som är något korta framför att åka med för långa stavar. 

Tecnopro Vision 60 Längdstav

Längdstav i 60 % kolfiber som finns i flera längder, från 130-170 cm och är utrustad med racingtrugtrugor. Staven har säkerhetsrem och handtag med korkgrepp för att hålla kylan borta från händerna men även göra den behaglig att hålla i.

Ordinarie pris: 399:-

kommer snart

Swix Vasa längdstav

Kompositstav med styrka och styvhet lämpad för den något mer erfarna åkaren som fokuserar på längdskidåkning som motionsform framför tävling. Handtag i både plast och kork samt stabil Pro Fit 2 kontrollrem med justeringsmöjligheter för optimal kraftöverföring.

Ordinarie pris: 799kr.

Swix Vasa pro längdstav

Lättare kompositstav med bra styvhet för den som motionerar på högre nivå och utför vissa lopp. Handtag i komfortabel naturkork och TBS-system (Triac basket system) som gör att du enkelt kan byta trugan på staven för olika underlag och ändamål.

Ordinarie pris: 1199:-

Swix Quantum 3 Längdstav

 

Längdstav i 100% kolfiber som ger åkaren en styv och samtidigt lätt stav som är kompatibel med Swix TBS-system som möjliggör byte mellan racing-, mellan-, stortruga eller rullholk. Flexibelt, enkelt och hållbart att använda en stav för alla tillfällen.

Ordinarie pris: 1999:-

Swix Quantum 2 längdstavar

En helt ny tävlingsstav från Swix med mycket bra hårdhet och pendel samt goda viktförhållande. Helt förenlig med alla Triac komponenter i Swix kollektionen så som TBS och TCS. Staven säljs utan remmer för att du ska kunna välja den modell som passar dig och din längdåkning bäst.

Ordinarie pris: 2099:-

Triac 4.0 Aero IPM Carbon Composite längdstav

kommer snart

Längdskidåkning på Intersport

På Intersport kan vi längdskidåkning, vi har utvecklats inom sporten sedan 1968. Vi har flera experter ute i butik och i våra digitala chattfönster redo att hjälpa dig! Dessutom har vi längdservice i våra butiker med utökat längdsortiment. Välkommen!

Se även våra test om säsongens längdpjäxor och längdskidor. 

Andra 'Vintersportguider' inlägg