Prylarna som gör skidspåret roligare
Vintersportguider

Prylarna som gör skidspåret roligare

Produkterna som får din längdskidåkningen än bättre, roligare och smidigare.

20 oktober 2022

Bästa prylarna för längdspåret

Visst är längdskidåkning till viss del en materialsport där bra utrustning visar resultat på din åkning, även om det egentligen inte krävs det ju inte mycket mer än längdskidor, pjäxor och stavar för att ge sig ut i skidspåret. Men för att göra din tur på längdskidor än bättre, roligare, smidigare och mindre bekymmersam har vi listat ett gäng produkter. Produkter som gör din längdskidåkning roligare.

 1. Längdglasögon

  Sportglasögon som passar perfekt till bland annat cykel och längdskidåkning. Glasögonen skyddar effektivt dina ögon mot skadliga UVA- och UVB-strålar och kan dessutom vara effektivt för sikten vid snö eller annan nederbörd. Det finns flera varianter med olika fördelar. 
 2. Smart vätskebälte

  Ett isolerat vätskebälte håller din dryck varm under längdskidpassen. Perfekt att få extra energi och go känsla av blåbärssoppa under turen eller varför inte ha med sig en termos kaffe att avnjuta halvvägs. Flera smarta funktioner och fack ger dig det lilla extra när det kommer till smidighet och komfort. 
 3. Mössa och handskar

  En skön mössa, gärna i funktionsmaterial, och längdhandskar, med god ventilation och bra grepp, är mer eller mindre en förutsättning för en skön runda i längdspåret. Det finns idag massa bra funktioner att välja mellan, till exempel reflekterande detaljer så du syns bättre i mörkret.
 4. Valla till längdskidorna

  Att valla skidorna rätt är en typisk sådan sak som kan ställa till det hur bra skidor du än har. Oavsett om du har vanliga längdskidor eller vallningsfria skidor kan glidvallan göra avgörande nytta. Med bra valla kan du lätt vårda och skydda skidorna eller stighudarna på dina vallningsfria skidor innan du åker iväg på en skidtur. Dessutom får även bättre glid, speciellt i fuktig nysnö. Läs mer om hur du lär dig valla som landslaget eller kör på ett säkert kort och välj vallningsfria skidor
 5. Smidigt längdskidfodral 

  Om du inte har lyxen att bara ge dig utanför dörren och åka skidor och måste ta bilen till skidspåret eller om du förvarar skidorna i anslutning till skidtunneln är det värdefullt att förvara dem i säkerhet. Detsamma gäller om du ska åka iväg för ett längre lopp, inte kul att komma fram och se slitskador eller sprickor på utrustningen på grund av at de skadat vid transporten. Slipp bekymra dig över det med ett praktiskt längdskidsfodral
 6. Pulsklocka

  För dig som vill hålla koll på distans, rutt, medelhastighet eller förbränning är en pulsklocka en bra investering. Du kan enkelt mäta dina resultat och sätta upp nya målsättningar för dig själv att arbeta mot. Perfekt för dig som triggas av siffror eller vill ha en extra utmaning att jobba för. 
 7. Ryggsäck

  För den som njuter av längdskidåkningens lugn och går på tur med skidor under fötterna är en ryggsäck guld värd. Ge er ut för nya upptäckter, stanna till i en solig glänta och plocka fram ett sittunderlag, lite matsäck och kanske en bra bok. Snacka om livskvalitet!
 8. Rengöring längdskidor

  Många längdskidåkare har inte kunskapen om rengöringens vikt när det kommer till längdskidornas fäste och glid. Eller så har de kunskapen om dess vikt men inte om hur man faktiskt rengör eller orken till att rengöra skidorna. Genom att rengöra skidorna undertill innan ny vallning får du bort befintlig gammal valla samt eventuellt smuts som du tagit med dig från spåret tidigare. 
 9. Mobilfack

  För den som är ute i spåret i träningssyfte kan en riktigt bra spellista på mobilen vara den extra triggern som behövs. Att ha med sig mobilen i en mobilficka på armen kan dessutom vara en väldigt bra säkerhetsåtgärd om olyckan skulle vara framme. 
 10. Bra fäste med tejps

  En beprövad och lättapplicerad fästvalla i tejpform. Fungerar i alla fören, så du slipper valla om när föret växlar och därmed behöver du inte heller flera olika fästvallor. Tejpvalla passar generellt både tävlingsåkare och motionärer. 

Längdutrustning på Intersport

Allt detta och en massa annt för längdspåret hittar du hos oss på Intersport. Köp längdutrustningen online på intersport.se eller besök någon av våra butiker för mer råd och hjälp.  Hoppas du får en fin dag i skidspåret och se till att njut lite mellan varven.

Andra 'Vintersportguider' inlägg