Barnmode att inspireras av
Livsstilsguider

Barnmode att inspireras av

Härliga barnkläder som är helrätt just nu

6 maj 2021

Mode till barn ska vara snyggt och skönt

Att gå loss bland nya härliga kläder är lika roligt varje säsong. Både för dig själv men även för barnen. När det kommer till barnkläder och barnskor är det oftast lite svårare då du ofta måste samsas med de små gällande vad som ska köpas in. Ibland är de medvilliga och tycker om samma saker som du, ibland får man välja sina strider och ge plats även för deras önskemål och klädval.

Inspireras också till barnens sex måsten i sommargarderoben!

Funktionella och snygga barnkläder

En av de största skillnaderna på trender för vuxen- och barnkläder är vikten av bekvämlighet, funktion och rörelsefrihet för barnen.

- När grejerna är snygga och funktionella, då är det en optimal trend för barnen, säger Sophia Jacobsson, designer på Intersport.

  1. Sportmode
  2. Starka mönster, tryck och detaljer
  3. Leggings och träningstights
  4. Snygga skor med hög komfort
  5. Ergonomisk rygga
  6. Fluffigt!

Sportkläder till vardags

En av de största trenderna är absolut den sportiga stilen. Nikes välkända slogan ”Just do it”, adidas ikoniska ränder och synliga partier i funktionsmaterial är helt rätt just nu. Både till vuxna men även inom både barnskor och barnkläder. 

Allt fler strävar efter en mer aktiv vardag och vill få in element av träning och rörelse i större utsträckning. Barns aktiviteter och rörelser kommer mer naturligt på raster, fritids och efter skolan och att klä sig därefter känns som en självklarhet.

Athleisure är den stora trenden 

- Vi har ju egentligen alltid arbetat med kläder för en aktiv vardag både för barn och vuxna. Stora delar av vårt sortiment även för vardagskläder har starka kopplingar till sport. Att athleisure-trenden kommit så starkt känns helt rätt, säger Sophia.

Inte nog med att det är snyggt, modernt och tufft att välja en mer sportig stil är fördelarna fler. Rörelsefriheten på rasten är optimal och att springa, hoppa och dansa hur mycket som helst är aldrig ett problem. Dessa plagg har anpassade detaljer och funktioner, genomtänkt design och är gjorda i utvalda material efter vad de ska användas till.

Kontraster, mönster och tryck

De starka kontrasterna är verkligen hett just nu. Skifta skarpt mellan hårt och mjukt, mönster och färger samt dova och poppiga färger. Till exempel är det riktigt tufft att kombinera kamouflage-mönster med glittriga nyanser, en diskret outfit med inslag av klar orange tryck eller neongula revärer eller enfärgat i kombination med prickigt, paljetter, leoparmönstrat eller andra kul mönster eller tryck. En trend barnen kommer älska!

Leggings, träningstights och yoga pants

Athleisure, att kombinera mode och sport i samma outfit, är en trend dom kommit med rekordfart. Just tightsen är ett av de klädesplagg som starkast identifierar denna trend, både för vuxna och barn.    

Att köra sportigt från topp till tå är hett, att kombinera mer traditionella vardagsplagg med sportigare plagg är än hetare. Att t.ex. ha tunika tillsammans med träningstights, träningsjacka till jeans eller sneakers till kjol.  

Printade och färgglada tights

Benämningen för byxorna som vi nu kan se mer eller mindre överallt är många, träningstights, yoga pants eller leggings. Inte bara i löpspåret och på gymmet utan även i skolan och på stan. Byxorna görs i flera färger, mönster och i olika funktionsmaterial.

- Vi har svarta tights i sortimentet men det är riktigt kul att se att det är de printade och färgglada tighten som de flesta väljer, säger Sophia.

Att byxorna dessutom är ett av de skönaste plaggen man kan ha på sig är bara en stor bonus. 

Snygga joggingskor

Lika gulligt som det är med barn som precis lärt sig gå och stapplar runt i små mini-sneakers, lika tufft är det med ett par riktigt schyssta sneakers på barn i skolåldern. Sneakers i olika modeller och utseenden har mer eller mindre alltid varit populära. Under de senaste åren har den mer avslappnade träningsskon vuxit sig än starkare och trenden räknas inte ge vika än på ett tag. 

adidas och Nike är mest poppis!

På Intersport har vi flera modeller och märken, sneakers från adidas, Nike, Puma och Reebok med mera. 

- Efterfrågan på barnskor från adidas, Nike och andra sportmärken har varit starka länge men har de senaste åren vuxit sig än starkare. Detta är definitivt en av de större trenderna just nu, konstaterar Sophia. 

Ryggan trendar

Som Sophia nämnde inledningsvis är den optimala trenden för barn när det snygga kombineras med det funktionella. En av de prylar som stämmer mest väl in på denna kombination kan vara ryggsäcken

Ryggsäckar har funnits sedan urminnes tider och dess popularitet har gått upp och ner genom åren. Sedan ett par år tillbaka har ryggsäcken verkligen gjort ett uppsving och kan vara mer trendig än någonsin. Ryggsäcken är användbar oavsett klädstil och livsstil och både vuxna och barn använder ryggsäcken flitigt. Detta är troligtvis på grund av dess sköna passform och stabilitet, smidigheten och rörelsefriheten samt dess rymlighet och många användningsområden. 

Praktisk som skolväska

Ryggsäcken är perfekt som skolväska men kan även användas som handbagage på semestern eller om ni ska ut i skogen. 

Ryggsäcken har många funktioner och fler genomtänkta element utvecklas kontinuerligt. T.ex. finns fodrade och ergonomiska axelremmar, anpassade fack för laptop och mobil samt specialkrok för nycklar på flera ryggsäckar.

Teddyjacka och accessoarer i pile

Den kanske mysigaste trend just nu är den fluffiga teddyjackan eller andra plagg i pile. Riktigt snyggt både till barn och vuxen, oavsett årstid. Mysigt mode som dessutom är snyggt, skönt och värmande är en riktigt win-win-win. Mönstrade, enfärgade, färgglada eller i nedtonade nyanser spelar ingen roll, här är det den lurviga utsidan som är viktigast. Gosigt värre!

Köp skor och kläder online eller i butik på Intersport

Var det någon av trenderna du fastnade lite extra för? Eller kanske allihopa? Oavsett vad du vill komplettera inom barnkläder, barnskor och tillbehör hittar du det hos oss på Intersport, både inför skolstarten och övriga delar av året. Vill du se varorna i verkligheten innan köp eller har du frågor eller funderingar hjälper vi dig gärna i butik. Vill du göra research hemma i soffan eller vet vad du vill ha kan du köpa barnskor och barnkläder online hos oss på Intersport.se.  

Andra 'Livsstilsguider' inlägg