Hållbart badmode från Röhnisch
Livsstilsguider

Hållbart badmode från Röhnisch

I år vill vi ha en bikinin som tillåter livet i havet, i dubbel bemärkelse.

25 maj 2019

 

Bikini för livet i havet

En optimal strandoutfit passar för alla tänkbara strandaktiviteter men är också viktig för att ge en behaglig känsla på stranden. En bonus är om bikinin dessutom tillåter livet i havet, i dubbel bemärkelse. Både när du själv vill surfa, bada eller annat men även för det faktiska havet

Hållbart badmode

Det hållbara modet blir allt hetare och utvecklingen tar stormsteg, nu även inom badkläderRöhnisch är måna om att ta sitt hållbarhetsansvar och har i nya badkollektionen designat i tyg av bl.a. ECONYL® garn.

De kombinerar den hållbara trenden med nya härliga färger och mönster och modeller för alla kroppar.

Badkläder i återvunnet material 

ECONYL®-fibern är tillverkad av återvunnet nylon-avfall som plockats ur världens hav som därefter förnyas i ECONYL®s återvinningssystem. Inte nog med att hållbara material är bra för miljön och riktigt trendigt, badkläder i tyg tillverkat av ECONYL® har dessutom bättre passform än traditionella tyger. Win- win! 

 

Vad säger Produktchefen om kollektionen?

För att grotta ner oss ytterligare i badkollektionen från Röhnisch har vi tagit kontakt med produktchefen som ger oss svar på ytterligare frågor. 

Vad har varit fokus i ert framtagande av badkollektionen 2019? 

– Vårt kvinnliga designteam strävar efter att uppfylla olika kvinnors behov med fokus på funktion och bra passform, eftersom vi anser att en kropp i rörelse är utgångspunkten för ett välmående liv, säger Natassja Almlöf, produktchef på Röhnisch.

"Ett hållbart sätt att göra badkläder"

Det viktigaste för oss har varit att hitta ett hållbart sätt att göra badkläder, och för andra säsongen i rad är vi väldigt stolta över att ha en produkt som är verkligt hållbar. Genom samarbetet med Econyl tillverkar vi vår badkollektion av övergivna fisknät, mattor och kläder som flyter runt och förorenar haven som sedan är återvunna till nya badkläder, fortsätter hon. 

Hur går processen till för att producera av återvunnet material? 

– I detta fallet så hade vi hört talas om econyl och kontaktade därför leverantören som säljer detta. Sedan tog vi fram prover och till sist lät vi dem producera. 

Hur har ni tänkt gällande design och valda färger och mönster?

– Designen för SS19 är gjort för kvinnan. Vi vill att alla ska hitta en passform som passar just dem och därför har vi tagit fram ett brett sortiment av olika modeller som går att mixa och matcha. Förutom den hållbara trenden som har varit efterlängtad ser vi även mer täckande plagg med en mer sportig look för aktiva dagar även på stranden. 

"Färger och print vi själva tycker är smickrande"

Vi fokuserar alltid på färg och print och väljer dem som vi tycker är smickrande och som passar fint både till en dag på stranden och till din vattenaktivitet. Vi ser att trenden som har funnits länge inom sport även kommer inom bad och därför har vi två röda nyanser i neon och klarröd. Vi har även vävt in vårt stora succéprint från activekollektionen som funkar superbra även till bad.

Badkläder på Intersport

Du hittar delar av Röhnisch badkollektion hos oss på Intersport, tillsammans med en mängd andra bikini, baddräkter och badshorts. Här finns något för alla för sommarens alla aktiva dagar på stranden. 

Andra 'Livsstilsguider' inlägg