Presentkort i julklapp
Livsstilsguider

Presentkort i julklapp

Tänk ge möjligheten till en nystart eller uppfylla en dröm i jul?

Presentkort på Intersport

Vissa personer är väldigt enkla att köpa julklapp till. De har en solklar önskelista, har gett klockrena hintar hela hösten eller har ett tydligt behov av något speciellt under granen. Andra är svårare och en tredje kan vara helt omöjligt. Tänk att till dessa ha möjligheten att ge bort inspirationen till en ny rutin, en morot för att nå ett mål eller till och med chansen att en dröm går i uppfyllelse. Det kan du göra i jul. 

Tips på upplevelsepresent med presentkort

Ge bort ett presentkort från Intersport och ingenting är omöjligt. Nedan har vi listat 10 tips och förslag på upplevelser, möjligheter och mål som kan uppnås genom ett presentkort. Kanske skriver du ett personligt kort, eller julklappsrim, vad presentkortet innehåller och ger det som en upplevelsepresent.   

  • Att fullfölja ett långdistanslopp - Att fullfölja ett längre lopp är något många har på sin lista att göra innan det är för sent. Att springa 42 km, avklara ett triathlon eller åka 9 mil på längdskidor. Kanske tar det emot då du aldrig stått på ett par längdskidor eller för att du inte har möjlighet att träna tillräckligt på cykel? Att genom ett presentkort få möjligheten att köpa ett längdpaket eller en cykel kan vara startskottet. 
  • Yoga för nybörjare - För den som känner sig stressad, trött eller orkeslös kan yoga vara starten på ett liv i mer balans och med mer energi. Att köpa en yogamatta eller inspirerande yogakläder för ett presentkort kan vara ett första steg. Återhämtning, mentalt lugn och styrka är en oslagbar kombination. Kanske blir detta julklappen till dig själv efter jul?
  • Digital detox - I dagens samhälle när skärmar, mobiltelefoner och teknisk utrustning finns överallt kan lusten vara stor att bara koppla bort alltihop och koppla av. Ge sig ut i naturen där det inte finns någon teckning alls och uppleva lite digital detox är en bra julklapp. Tänk att kunna ge bort det till någon i julklapp? Det kan du, nästan i alla fall. Ett par vandringsskor, ett bra regnställ eller ett tält är delar ur vårt outdoorsortiment som skapar möjligheten för mer natur och mindre teknik. 
  • Starkare och piggare föräldrar - Nyblivna föräldrar eller småbarnsföräldrar har ofta många anledningar att inte träna. Vissa anledningar är bra, andra är sämre. Men med ny utrustning i julklapp kanske de får lite ny inspiration. Intervaller under barnens fotbollsträning, komma igång med hemmaträning eller varför inte göra en hinderbana och träna tillsammans med barnen. Möjligheten att köpa ett par löparskor, nya träningskläder eller en kettlebell kan ge mer än både du och de kunde ana.
  • Nöjda barn på julafton - Nedräkning, långa önskelister, höga förväntningar och mycket pirr i magen. Tänk va snabbt det kan vända. Fel märke på fotbollsskorna, fel modell på tightsen eller en skidhjälm i fel färg kan få förödande konsekvenser för barnen på julafton. Och därmed hela julfirandet. Med ett presentkort kan barnen välja färg, märke, modell själva. Barnen är glada, du har ryggen fri och alla är nöjda. 
  • Hälsosamt nytt år - Att ge bort mer hälsa i julklapp känns väldigt difust. Visst kan du inte ge bort att någon ska vara mer hälsosam, men du kan ge förutsättningarna för ett mer hälsosamt liv. Kanske ska du köpa julklapp till någon som triggas av riktigt kul träning eller något som verkligen effektiviserar tiden. Att komma hem 15 minuter snabbare genom att cykla istället för att stå i bilköer eller glädjen och energi efter ett dans- eller boxningspass? Kanske kan en cykel, en boxningssäck eller träningsskor i julklapp vara nyckeln till mer hälsa?
  • Uppfylla en dröm - Tänk att uppfylla någons dröm genom att ge bort ett presentkort i julklapp. Kanske har du någon i din närhet vars dröm är att lämna civilisationen och bo i tält en månad, cykla genom Europa eller ta sig från Ystad till Haparanda till fots? Kanske kan han eller hon köpa utrustningen, cykeln eller löparskorna som krävs tack vare dig. 
  • Bestiga berg - För att bestiga ett berg krävs en hel del utrustning. Kanske finns det mesta men något saknas som gör att det inte blir av. Att ge bort ett presentkort som är öronmärkt till just den där grejen (som du inte riktigt förstår dig på eller som du mest troligt kommer köpa fel) är kanske det som krävs. Ett presentkort kan i det här fallet verkligen få en person att ta sig till nya höjder.
  • Vardagsmotion - Det pratas mycket om vardagsmotion och att det är rena dunderkuren för hälsan och för ett längre och friskare liv. För att få in mer vardagsmotion krävs ofta inte så mycket varken från motionär eller utrustning. Med ett par bra skor kommer man långt. Då kan du hoppa av bussen ett par hållplatser tidigare och promenera sista biten hem, stå upp mer vid skrivbordet, ställa bilen längst bort på parkeringen eller föreslå gående möten med din chef.
  • Nya rutiner - Hitta nya rutiner är svårt i början men känns efter ett par veckor som en självklarhet. Starta varje morgon med 15 minuter på crostrainern, börja cykla till jobbet eller att alltid ta med löparskorna till semestern. Ge bort ett presentkort och mottagaren kan få ett bidrag till en crosstrainer, en cykel eller ett par nya löparskor. Tänk va bra om man kunde köpa sig lite karaktär också? 

Köp presentkort online eller i butik

Att köpa ett presentkort innebär en otrolig frihet och är ett riktigt säkert kort för dig som ska ge en julklapp. Möjligheterna är oändliga och säkert har du flera tips till på vad just den du ska köpa julklapp till kan använda presentkortet till. Du kan köpa presentkort online och i samtliga Intersportbutiker. 

När du är eller blir medlem i Club Intersport och ansluter en förening, ger Intersport 3% på allt du handlar till just den föreningen. Så himla bra!

Andra 'Livsstilsguider' inlägg