7 tips på spel och lekar i sommar
Livsstilsguider

7 tips på spel och lekar i sommar

Roliga aktiviteter som sysselsätter både stora och små, perfekt för den som inte vill ligga på latsidan!

Maxat strandhäng

För den som inte vill ligga på latsidan i sommar finns det mängder av roliga spel och lekar att aktivera sig med. Vi har listat säsongens roligaste som sysselsätter både stora och små på stranden, i vattnet eller någonstans i närheten!

Beachvolleyboll

Är du på en lite större strand finns det rätt ofta ett volleybollnät i närheten, ett perfekt tillfälle ett dela upp sällskapet i två lag och samarbeta, lägga upp, smasha, serva. För platser där det inte finns något nät kan ni slå bollen till varandra och antingen köra motsvarande ”kasta gris” eller försöka klara så passningar som möjligt.

Sommarfotboll

Öva på nya tris och finter eller teama upp och kör en fotbollsmatch eller mindre turnering. På en större plan med riktiga mål eller sätt upp vattenflaskor och tofflor som provisoriska alternativ. Är du på en sandstrand kan du räkna med extra träningsvärk i vader och rumpa som sätts på prov ytterligare i den mjuka sanden.

Basket

Att stå och nöta trepoängare och öva dribblingar själv kommer ge fina resultat för nästa match. för det större gänget är en vända streetbasket eller turnering ett riktigt kul, och svettigt, sätt att spendera delat av dagen. På med ett svalt basketlinne och glöm inte att fylla på med mycket vätska. 

Brännboll

Att spela brännboll är inte bara kul och sammansvetsande, det väcker dessutom tävlingsskallen i de flesta av oss och ger bra med motion. Dela upp er i så jämna lag som det går och anpassa reglerna lite efter de olika spelarna. T.ex. kan de minsta vara i mål vid kona tre eller så får de som är snabbast bara spela hoppandes på ett ben. 

Strandtennis

En klassisk match strandtennis kan väcka vilken tävlingsjäkel som helst till liv. Men tänk på att byta sida efter halva så den ena inte får ha solen i ögonen hela matchen. Tävla mot varandra och räkna poäng eller kör ihop och försök få ihop så många slag ni kan.

Frisbee

Att stå och kasta en frisbee fram och tillbaka kan i sin enkelhet vara kul. För den som lätt tappar tålamodet kan du variera din frisbeelek i mängder. Gör upp en liten bana, försök komma så nära ett föremål som möjligt eller om ni är på en stor strand med fria ytor, försök kasta så långt som möjligt. Kanske finns det en frisbeegolfbana i närheten ni kan göra ett stop på innan eller efter strandturen. 

Kubb

Kubb är en riktig höjdare hemma på trädgården, men vem har sagt att man inte kan ta med spelet även till stranden? Ställ upp på en gräsplätt i närheten eller öka svårighetsgraden en aning genom att placera det i sanden.

Sommaren börjar på Intersport

Hänger du hellre i vattnet? Ta då del av vår guide Vattenträning - massa kul tips på träning och aktiviteter som du med glädje kan ta dig an vid stranden, poolen eller sjön. På Intersport hittar du det behöver för en aktiv sommar, oavsett vad du ska ta dig an. 

Andra 'Livsstilsguider' inlägg