Träningspoddar
Livsstilsguider

Träningspoddar

Se vår lista med sex riktigt inspirerande podcasts inom träning, hälsa och kost.

1 september 2018

Podcasts inom träning, hälsa och kost

Om du behöver extra motivation för att ta på dig träningskläder, snöra på dig löparskor eller börja cykla till jobbet är träningspoddar perfekt att ha i lurarna. Träningspoddar funkar både som sällskap på löprundan eller som pepp när du ligger i soffan och har ambitionen att ta dig upp. Skön inspiration, djup kunskap eller mental styrka. Det finns träningsinriktade poddar med en rad olika inriktningar. Det här är några svenska favoriter just nu.

Träningspodden 

Enligt egen uppgift är det här Sveriges största podcast inom träning & hälsa. Lovisa ”Lofsan” Sandström och Jessica Almenäs peppar, inspirerar och informerar om träning, kost, hälsa med mera – varvat med prat om familj, resor och mycket annat. De har skrivit stora löparboken för kvinnor och stora träningsboken för gravida om träning för gravida.

Coltings nakna sanning

Jonas Colting är triatleten som dessutom arbetar som författare, debattör och entreprenör. Som om inte detta vore nog har han dessutom en podcast där han diskuterar träning, kost och hälsa. Podden beskrivs som inspirerande, frispråkig och ocensurerad. Med ämnen som "Hälsotrender under 2018", "Att träna som gravid" och "Digital detox, den inre stressen" får man en liten känsla för vad avsnitten kan beröra. Dessutom handlar det givetvis mycket cykling, simning och löpning. 

I nöd och lyft 

Brita Zackari kunde du nyligen läsa om i Intersport magazine, i samband med utgivningen
av hennes bok ”Jag hatar att träna”. Hennes man, Kalle Zackari Wahlström, älskar att träna och här berättar paret om deras olika syn på träning i stort och smått. Många stickspår blir det, bland annat kan det handla om Britas marklyftsutmaning och Kalles (!) tränings-pms.

Maratonpodden 

Sedan början av 2014 har journalisten och bloggaren Petra Månström drivit Maratonpodden – en podcast om ”snorsporter” som löpning, triathlon, cykling, längdskidåkning, simning med mera.

Styrkebyrån

Johanna Barvelid och Clara Fröberg, båda personliga tränare, gör Styrkebyrån-podden sedan 2015 – och har i skrivande stund redan hunnit få ihop hela 134 avsnitt. Podden handlar om styrketräning och starka kvinnor, som de själva beskriver det. Den genomsnittliga lyssnaren är en kvinna i åldern 25-45 år som vill testa att lyfta lite tyngre med hållfasthet och långsiktighet i fokus.

Monkey mindset - mental träning

En viktig hörnsten för att få maximal träningsglädje och träningseffekt är mental styrka, det är alla experter överens om. Här bjuder de mentala tränarna Daniel Sjöstedt och Patrik Edblad
på vägledning till motivation och inre styrka i föredömligt korta poddavsnitt.

STYRKELABBET

Styrkelabbet är bloggen om styrketräning med tillhörande podd. Dom vill sprida kunskap om styrketräning och erbjuder övningar, träningsprogram, kostråd och mycket annat. Allt för att du ska nå dina mål. En digital PT kan man säga. 

BUBBEL OCH MJÖLKSYRA MED FITNESSCOACHEN

I Bubbel och Mjölksyra pratar Madeleine Rybeck, personlig tränare, kostrådgivare och löpcoach och träningstokiga Susanne Sundqvist. Dom pratar om distans och balans när det kommer till träning och en stor dos av livskvalitet.

TRÄNINGSPODDEN

Träningspodden är sveriges största podcast om träning och hälsa. Bakom mickarna hittar vi Jessica Almenäs och PT Lovisa “Lofsan” Sandström. Här får du inspiration och information om träning, men dom pratar också om livet runt omkring såsom karriär, familj och resor. Bland annat! 

DU FÅR VILA SEN

Du får vila sen är samtalspodden ledd av Daniel Ekberg. Daniel träffar mer eller mindre kända svenskar och snackar träning. Jesper Parnevik, Anders Jansson och Göran Hägglund är några i en lång rad med intervjuoffer. 

APPAR SOM SKAPAR LUGN

En paus i vardagen gör mycket för ditt välmående. I dag finns många appar som hjälper dig att leva mer i nuet. Här är tre mindfulness-appar värda att testa!

Mindfulness minskar stress, förebygger depression och sänker ångest- och stressnivåer. Bland annat! Att bara stanna upp i vardagen och öva på att vara medveten och här och nu hjälper dig med det mesta. Ta en paus under din dag för att landa i dig själv. I början kan det vara svårt att få in rutinen, men med hjälp av mindfulness-appar kan du få hjälp med tekniken och bli påmind om när det är dags.

MINDFULNESS APPEN: MEDITATION FÖR ALLA

En populär och lättförestålig mindfulness-app som går att anpassa efter din nivå. Du får en fem dagars guidad introduktion, guidade och tysta meditationer i olika längder, anpassade meditationer, statistik där du kan följa din utveckling och ett premiumbibliotek med kurser från världens främsta lärare inom meditation. 

PAUSA - MINDFUL MOMENTS

I appen Pausa får du mindfulnessbaserade övningar som kan hjälpa dig att bli mer medveten om andningen, kroppen, känslor, tankar och nuet. Pausa leds av mindfulnessinstruktören och folkhälsovetaren Gunilla Lönnberg som sitter på många års erfarenhet av terapeutiskt arbete. Appen innehåller fem olika övningar med varierande längd för att du ska hitta en för varje tillfälle.  

MINDFULNESS – LUGN OCH LYCKLIG

Mindfulness – Lugn och lycklig är en app proppfull med övningar för att du ska finna inre ro. Det finns både kroppsscanningar, kärleksfull vänlighet till dig själv, liggande meditation och skrattyoga. Alla i olika längder för att du ska kunna välja den som passar bäst för din paus under dagen. 

Mobilhållare för träning

En del gillar att lyssna på träningspoddar under dagen för att hitta motivation till kvällens träning, andra under tiden de tränar. Om du vill lyssna samtidigt som du aktiverar dig är en mobilhållare för dina telefon mer eller mindre en förutsättning. På Intersport har vi mobiltillbehören du behöver. Missa heller inte Träningspepp i lurarna som ger dig ännu mer inspirerande tips på träningspoddar.  

Träningskläder med anpassade funktioner

Flera löpartights och träningsjackor har även funktioner för att ge dig möjligheten att smidigt ha hörlurarna i under träningen. Med anpassade fickor och ingångar för sladden till lurarna är två bra exempel.

 

Andra 'Livsstilsguider' inlägg