Mål inom löpning
Löparguider

Mål inom löpning

Tips på lämpliga mål med löpning och hur du ska bära dig åt för att nå dem.

Lämpliga mål med löpning

Att hitta en målsättning med löpningen kan göra det enklare att fullfölja de inplanerade passen. Alla löpare har olika målsättning, här vill vi ge dig tips på lämpliga mål med löpning och hur du ska bära dig åt för att nå dem.. 

Komma i gång med löpningen

För dig vars mål är att komma i gång med löpning är det viktigt att ta det lugnt i början och sätta rimliga krav. Kanske räcker det, inledningsvis, med ett par kilometer i veckan och fokusera på att få passen genomförda.

Mer inspiration: Se fler tips för att börja springa i vår guide. 

Springa ett lopp

Om du vill springa ett lopp är planering a och o. Anmäl dig, sätt upp ett mål och förbered dig väl, både lång- och kortsiktigt. Löpträna varierat och bygg successivt upp formen månaderna innan loppet.

Mer tid i naturen

För dig som vill få mer frisk luft och spendera mer tid i naturen är traillöpning en god idé som kan göra underverk för din hälsa. Att variera underlaget kan även göra susen för din övriga löpträning och för att stärka andra muskler i kroppen.

Mer inspiration: Läs mer i vår guide om traillöpning.

Snabbare eller mer uthållig

Om du vill steppa upp din löpning inom ett visst område är ett träningsprogram en god idé. Kanske vill du orka springa längre eller fortare? Sök upp ett program online som du håller dig till, träffa en PT eller gå med i en löpargrupp.

Springa längre distanser

Vill du ta dig an de riktigt långa distanserna? Ultralöpning blir allt mer populärt och innebär distanser längre än ett marathon. Tänk då på att sänka tempot inledningsvis, trappa upp antalet kilometer succesivt, träna på uthålligheten och glöm inte den mentala träningen. 

Mer inspiration: Läs mer i vår guide om ultralöpning.

Intersports löpsortiment

På Intersport har vi erfarenhet av löpning sedan starten 1968. Vi kan löpning, vi har grejerna och vi hjälper dig mer än gärna med det du behöver.  Oavsett din målsättning har vi grejerna för dig! Kom in till oss så hjälper vi dig med allt från löparskor och löparkläder till kul löparutrustning som ger din löpning det där lilla extra.

Andra 'Löparguider' inlägg